Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα

Mixailidis

MixailidisΣε προχωρημένο σημείο βρίσκονται πια και τα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στα περισσότερα έχει αρχίσει ο 2ος γύρος, ενώ σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας έχει τελειώσει το πρώτο κομμάτι για τη Β΄Εθνική. Πριν δοθεί στις αρχές Φεβρουαρίου η συνέχεια στην αγωνιστική δράση το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα βαθμολογικά δεδομένα στις τρεις πρώτες θέσεις όλων των τοπικών πρωταθλημάτων. Πριν δούμε  συνοπτικά τις εξελίξεις να σημειώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη διεύθυνση www.httf.gr και στην ενότητα «αποτελέσματα».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στη Β΄Εθνική ανδρών Αττικής προπορεύεται ο Άρης Νικαίας με 19 βαθμούς και ακολουθούν η Αθηνά Μαγκουφάνας με 18, η Κάντζα, ο Φιλονίκης και ο Έσπερος Καλλιθέας με 17. Οι τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος θα πάνε στα μπαράζ ανόδου.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης ανδρών έχουν γίνει δύο όμιλοι κι έχουν φτάσει έως τη 10η αγωνιστική. Στον 1ο έχει το προβάδισμα ο Α.Ο. Νέμεσις με 19 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο Αίας Ευόσμου με 18 και στην 3η οι Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς με 17 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο προηγείται αήττητος ο Α.Ο. Πολύγυρου. Έχει 20 βαθμούς, ενώ ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης και ο Απόλλων Καλαμαριάς ακολουθούν με 18 και 17 βαθμούς αντίστοιχα. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ θ’ αγωνιστούν χιαστί μεταξύ τους για δύο προκρίσεις στα προμπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου ανδρών οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους και η 1η ομάδα από τον κάθε ένα θα πάει στην τελική 4άδα για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δυτικής Ελλάδας.

Στον 1ο όμιλο προπορεύεται η Άνοδος Πατρών με 10 βαθμούς σε 6 αγώνες. Με λιγότερα ματς το Αιγαίο έχει 6 βαθμούς και ο Έσπερος Αλεξιώτισσας 5.

Στον 2ο όμιλο τελείωσε ο 1ος γύρος και ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών είναι μπροστά μόνο με νίκες και 8 βαθμούς. Στη 2η θέσει είναι οι Φοίνικες Πάτρας με 7 και στην 3η ο Α.Σ. Προμηθέας Πατρών με 6 βαθμούς.

Στον 3ο όμιλο μόλις άρχισε ο 2ος γύρος. Βαθμολογικό πλεονέκτημα έχει η ΑΕΚ Πατρών με 8 βαθμούς και ακολουθούν ο Α.Ο. Γαλήνη με 7 και η Αναγέννηση Πατρών με 6 βαθμούς.

Στον 4ο όμιλο, στην Κορινθία, απομένει ένα ματς για το τέλος του 1ου γύρου. Ο Ολυμπιακός Άσσου έχει 8 βαθμούς, ο ΑΣ Ίκαρος Λουτρακίου 7 και ο ΣΑ Τρίπολης 6.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας ανδρών ολοκληρώθηκε πρώτος πριν από λίγες ημέρες ο όμιλος της Χίου. Νικητής αναδείχτηκε ο Παγχιακός Γ.Σ. με 11 βαθμούς σε 6 αγώνες. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Σ.Ε.Α. Χίος με 10 βαθμούς και την 3η ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου «ο Φάρος» με 9. Στην Κρήτη απομένει ένα ματς για να ολοκληρωθεί ο όμιλος. Ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου εμφανίζει 6 βαθμούς σε 3 αγώνες κι έχει εξασφαλίσει την πρωτιά. Έξι βαθμούς έχει και ο Ο.Α. Χανίων 2000, αλλά σε 4 ματς, ενώ 3ος είναι ο Α.Ο. Ακρωτηρίου με 3 βαθμούς σε ισάριθμες συναντήσεις. Η νικήτρια ομάδα πηγαίνει στα προμπαράζ της Λοιπής χώρας με τον πρωταθλητή της Χίου και με τον Γ.Α.Σ. Λέσβου, που δεν είχε να δώσει αντίστοιχα ματς στη Μυτιλήνη.

Στη Β΄Εθνική Θράκης ανδρών προηγείται ο ΑΣ Φάρος Αλεξανδρούπολης με 13 βαθμούς. Ακολουθούν ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 12 και ο ΑΣ Πετεινοί Κομοτηνής με 11 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας ανδρών έκλεισε ο 1ος γύρος. Το προβάδισμα έχει ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 10 βαθμούς και τον ακολουθούν ο ΑΣΕΑ Δράμας με 9 και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Κορωναίος με 8.

Στη Β΄Εθνική Δυτικής Μακεδονίας ανδρών κατέχει την πρωτιά ο ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων με 12 βαθμούς και το απόλυτο των επιτυχιών. Επίσης 12 βαθμούς, όμως μ’ έναν αγώνα παραπάνω (7), έχει ο Ο.Ε.Α. Βέροιας και 3οι είναι ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας και οι Σάρισες Φλώρινας με 8 βαθμούς κι αυτοί σε 7 ματς. Τόσο από τη Θράκη, όσο και από τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία μόνο η πρώτη ομάδα προκρίνεται στα προμπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας ανδρών είναι στην κορυφή χωρίς ήττα ο Γ.Σ. Βόλου. Έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς και τον ακολουθούν ο Α.Γ.Ε.Α. Βόλου Κένταυρος με 11 και η Δύναμη Λάρισας με 9. Στα προμπαράζ συνεχίζει κι εδώ μόνο η ομάδα, που θα επικρατήσει στη συγκεκριμένη περιοχή.  

Στην Α΄Αττικής ανδρών βρίσκεται στην 1η θέση ο Α.Ο. Καρέα με 19 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Α.Ο. Ελληνικού με 18 και στην 3η θέση ο Ο.Φ.Ν. Ιωνίας και η Α.Ε.Κ. με 17.

Στη Β΄Αττικής ανδρών οδηγεί την κούρσα ο Α.Ο. Διόνυσου με 20 βαθμούς. Στη 2η θέση ισοβαθμούν ο Α.Ο. Άρης 2006, ο Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Αθηναϊκός Α.Σ. με 18 βαθμούς.

Στη Γ΄Αττικής ανδρών είναι μπροστά με το απόλυτο των επιτυχιών και 12 βαθμούς ο Πανελλήνιος Γ.Σ.. Η Ν.Ε. Μεγαρίδος είναι 2η με 11 βαθμούς και ο Α.Σ. Αιγυπτιωτών Ελλήνων 3ος με 9.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη Β΄Εθνική γυναικών Αττικής είναι αήττητος στην 1η θέση ο Α.Ο. Ελληνικού με 20 βαθμούς. Στη 2η θέση βρίσκεται ο Άρης Βούλας με 19 και πιο κάτω είναι ο Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας, ο Α.Ο. Διόνυσου και ο Γ.Ο.Π. Παλάσκας με 15 βαθμούς. Στα μπαράζ ανόδου προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλονίκης γυναικών σχηματίστηκε ένας όμιλος και ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή τον ΠΑΣ Εχέδωρος, που συγκέντρωσε 7 βαθμούς. Αυτή είναι και η ομάδα, που θα παίξει με τη νικήτρια από τη Θεσσαλία για μία θέση στα προμπαράζ της Βόρειας Ελλάδας. Δεύτερη ήρθε η Ένωση Αρμενίων με 6 και 3ος ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 4 βαθμούς.

Στη Β΄Εθνική Πελοποννήσου γυναικών και τον ενιαίο όμιλο έχει γίνει και το ξεκίνημα στον 2ο γύρο. Πρώτος και αήττητος είναι ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας με 16 βαθμούς και μετά έρχονται ο Φαέθων και η Αναγέννηση Πατρών με 14. Η πρωταθλήτρια ομάδα πάει κατευθείαν στα μπαράζ ανόδου.

Στη Β΄Εθνική Θεσσαλίας γυναικών η Δύναμη Λάρισας επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου και θα πάει σε μπαράζ με την 1η ομάδα από τον όμιλο της Θεσσαλονίκης.

Στη Β΄Εθνική Θράκης γυναικών ο Φάρος Αλεξανδρούπολης έχει 5 βαθμούς σε 3 αγώνες. Ο Ατρόμητος Άβαντα ακολουθεί με 4 επίσης σε 3 ματς, ενώ η Φιλία Ορεστιάδας εμφανίζει 3 βαθμούς σε 2 αγώνες.

Στη Β΄ Εθνική Δυτικής Μακεδονίας γυναικών προπορεύεται ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες. Ο ΑΣΦΕΑ Ιωαννίνων έχει 8 και ο Ο.Ε.Α. Βέροιας 7 βαθμούς, επίσης σε 5 ματς.

Στη Β΄Εθνική Ανατολικής Μακεδονίας γυναικών η Ακαδημία Δράμας προηγείται με 5 βαθμούς σε 3 αγώνες. Ο Α.Σ.Ε.Α. Δράμας έχει 4 βαθμοί σε 2 ματς και ο Σ.Ε.Α. Μονομάχοι Δράμας 3 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια. Τόσο από τη Θράκη, όσο και από τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία μόνο η πρώτη ομάδα προκρίνεται στα προμπαράζ.

Στη Β΄Εθνική Λοιπής χώρας γυναικών ολοκληρώθηκε ο όμιλος της Χίου και την 1η θέση κατέκτησε κι εδώ ο Παγχιακός Γ.Σ.. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς και πίσω του τερμάτισαν ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά και ο Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου «ο Φάρος» με 4.

Στην Κρήτη εκκρεμούν τα αντίστοιχα παιχνίδια, όπου θα πάρουν μέρος ο Ο.Α. Χανίων και ο Ο.Α. Χανίων 2000. Ο Παγχιακός, ο Γ.Α.Σ. Λέσβου, που δεν χρειάζεται να δώσει ανάλογους αγώνες στο νησί και η νικήτρια ομάδα από την Κρήτη θα μετάσχουν στα προμπαράζ Λοιπής χώρας.  

Στην Α΄Αττικής γυναικών προηγείται ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 12 βαθμούς σε 6 αγώνες και έπονται ο Φιλονίκης με 10 (επίσης σε 6 ματς), η Ένωση Ποντίων Μελισσίων και ο Παναθηναϊκός με 8 (έχοντας δώσει από 5 παιχνίδια).

 

* Στη φωτογραφία ο νεαρός Ηλίας Μιχαηλίδης, βασικός συντελεστής στην πετυχημένη πορεία του Άρη Νικαίας στη Β΄Εθνική Αττικής                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ