Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Αυστρία από αύριο το πρώτο μέρος της ελληνικής αποστολής

Giorgakis

GiorgakisΈτοιμοι να κάνουν ξεκίνημα με το δεξί στις φετινές συμμετοχές τους στα επαμειβόμενα τουρνουά ανδρών-γυναικών της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F) είναι οι Έλληνες πρωταθλητές. Νωρίς αύριο το πρωί αναχωρούν για την Αυστρία οι τρεις από τους συνολικά πέντε διεθνείς, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο δυνατό όπεν του Βελς. Είναι ο Λευτέρης Μάκρας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (φωτό), ενώ στην ελληνική αποστολή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Το δεύτερο τουρνουά της σειράς των World Tour για το 2013 θα γίνει από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου και θα συγκεντρώσει περίπου 300 αθλητές κι αθλήτριες από 41 χώρες όλου του κόσμου. 

Οι τρεις αθλητές, που μεταβαίνουν πρώτοι στο Βελς, θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους την Τετάρτη από τα προκριματικά γκρουπ και θα επιδιώξουν τις αξιόλογες εμφανίσεις και ό,τι καλύτερο σε αποτελέσματα. Άλλωστε, πρώτα απ’ όλα οι αγώνες θα είναι γι’ αυτούς σημαντική εμπειρία, καθώς ο 25άχρονος Μάκρας θα επανεμφανιστεί σε τουρνουά της I.T.T.F. ύστερα από πολύ καιρό, ο 20χρονος Γ. Κωνσταντινόπουλος θ’ αγωνιστεί μόλις για τρίτη φορά σε event τέτοιου επιπέδου και τέτοιας εμβέλειας, ενώ ο 19χρονος αδερφός του Κωνσταντίνος θα κάνει την παρθενική του παρουσία σε επαμειβόμενο τουρνουά της μεγάλης κατηγορίας. Οι Κωνσταντινόπουλοι θα μετάσχουν και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα, που έχουν την ευκαιρία για δυνατή τελική πρόβα πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Κροατία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Σ.Ε.Φ., 29/01, στις 7μ.μ.), θα πάρουν μέρος απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού χάρη στη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη. Στο αγώνισμα του διπλού ανδρών ο Γκιώνης θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Μάκρα, οι αφοί Κωνσταντινόπουλοι θα παίξουν μαζί, ενώ ο Κρεάνγκα δεν έχει δηλώσει.

* Άρχισε το βράδυ του Σαββάτου στη Γαλλία η δεύτερη φάση στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας, όπου μετέχει ο Γιώργος Φραγκούλης. Η ομάδα του, η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2, γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τη Μετς 2 με 11-8. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε δύο νίκες και μία ήττα. Το δεύτερο κομμάτι της National 1 περιλαμβάνει ένα ακόμα γκρουπ των 8 ομάδων, οι οποίες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε νέο πουλ του ενός γύρου. Ο όμιλος σχηματίζεται από ομάδες των άλλων δύο γκρουπ της πρώτης φάσης της κατηγορίας, αλλά και από ομάδες, που προήλθαν από την αρχική φάση της National 2.

 

* Το στιγμιότυπο με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο είναι από τη φωτογράφηση των διεθνών αθλητών, που οργάνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τη φωτογράφηση ανέλαβε και προσέφερε αφιλοκερδώς στην ομοσπονδία ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ και αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Πέτρος Γιαννακούρης. Περιλαμβάνει όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, που προπονούνται αυτή την περίοδο στο Σ.Ε.Φ. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο Τύπου ευχαριστεί θερμά τον Πέτρο Γιαννακούρη για τη νέα πολύτιμη βοήθειά του.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ