Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θετικό ξεκίνημα στον 2ο γύρο των πρωταθλημάτων τους για Παπαδημητρίου, Παπαδάκη

Papadimitriou

PapadimitriouΤέσσερις Έλληνες «ξενιτεμένοι» έδωσαν το Σάββατο τους πρώτους αγώνες τους στο νέο έτος για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, στα οποία μετέχουν. Για όλους μάλιστα, άρχισε το δεύτερο κομμάτι των διοργανώσεων, καθώς στην Α1 της Ιταλίας για την Αγγελίνα Παπαδάκη και στη 2η κατηγορία της Γερμανίας για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (φωτό) μπήκε ο 2ος γύρος, ενώ στη Σουηδία για τη Μαρία Χριστοφοράκη και τη Φιλαρέτη Εξάρχου έγινε πρεμιέρα στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Σούπερ κατηγορίας. Οι δύο πρώτοι αθλητές έφεραν θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, ενώ η Χριστοφοράκη με την Εξάρχου δεν μπόρεσαν, παρά την καλή τους προσπάθεια, ν’ αποτρέψουν ήττες δικές τους και κατ’ επέκταση της ομάδας τους.

Στη Serie A της Ιταλίας η Νορμπέλο της Παπαδάκη επιβλήθηκε εκτός έδρας 4-1 της Κάλιαρι για την 6η αγωνιστική και σε σύνολο έξι ομάδων εξακολουθεί να βρίσκεται στο 2ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Έχει 10 βαθμούς και είναι μόλις έναν πίσω από την πρωτοπόρο Σαντονατέζε. Το Σάββατο κατέβαλλε την Κάλιαρι με το   ίδιο σκορ, που είχε νικήσει στον 1ο  γύρο και η διεθνής αθλήτρια σημείωσε δύο νίκες. Αρχικά επί της Ιταλίδας Λετίτσια Πίλι με 3-0 σετ κι έπειτα επί της Νιγηριανής Ολαμίντε Ογκουντέλε με 3-1. Η 7η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας και τον όμιλο του Βορρά η Κολωνία έδωσε τον 10ο αγώνα της και χωρίς πίεση νίκησε 9-1 εκτός έδρας τη Χέρτα. Ο Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 2 κι αφού στην αρχή επικράτησε στο διπλό με συμπαίκτη τον Στάινφελντ, ακολούθως έκαμψε με 3-0 σετ τον Μίροσλαβ Μπίτατς. Στο ξεκίνημα του 2ου γύρου η Κολωνία βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας της είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιανουαρίου. 

Στη Σουηδία η Σούπερ κατηγορία των γυναικών πέρασε στη δεύτερη φάση της όπου οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Βορρά και οι ισάριθμες πρώτες του Νότου σχημάτισαν άλλο ένα πουλ. Όλοι οι αντίπαλοι θα παίξουν μεταξύ τους από μία φορά και την 1η αγωνιστική η Στόρφορς των Χριστοφοράκη, Εξάρχου ηττήθηκε στην έδρα της από την Άνγκμπι με 6-3. Οι δύο πρωταθλήτριες αντιμετώπισαν μόνο Σουηδέζες αθλήτριες και είχαν από μία νίκη και δύο ήττες στο απλό, ενώ η Εξάρχου έπαιξε και στο διπλό, όπου με συμπαίκτρια την Αγγλίδα Χικς έχασαν σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (σ.σ. το σκορ ήταν 3-3). Η Χριστοφοράκη νίκησε αρχικά την Έλενα Ζέτερστρομ με 3-0 σετ κι αργότερα κάμφθηκε με 3-2 από την Καρολάϊν Βέρσαλ κι επίσης με 3-2 από την Λίντα Μπέργκστρομ. Η Εξάρχου έχασε 3-0 από την Μπέργκστρομ, στη συνέχεια νίκησε 3-0 τη Ζέτερστρομ και στο τελευταίο ματς λύγισε 3-2 από τη Βέρσαλ. Η Στόρφορς, που έχει νέο στόχο να τερματίσει στην πρώτη 6άδα και να πάει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα δώσει τους δύο επόμενους αγώνες της στις 26 Ιανουαρίου.

ΤΡΙΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ Β΄ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξάλλου, με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη στη Γαλλία ο 1ος γύρος στις δύο πρώτες διασυλλογικές κατηγορίες. Στην Α΄κατηγορία ανδρών η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα υποδέχεται την πρωτοπόρο Σαρτρ, ενώ η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη αγωνίζεται εκτός έδρας με την Σεν Λούι Ανζέ. Το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον πάντως, συγκεντρώνει η αντίστοιχη αγωνιστική στη Β΄κατηγορία των ανδρών, επειδή υπάρχει η αναμέτρηση της Μετς του Τάσου Ρηνιώτη με τη Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου. Δραστηριότητα έχει φυσικά και η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ του Κώστα Λαγογιάννη, η οποία φιλοξενεί τη Μορέ, όπως και η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη στη Β΄κατηγορία γυναικών, όπου είναι στο πρόγραμμα ο εντός έδρας αγώνας της κόντρα στη Σερί.

Στη Γ΄κατηγορία ανδρών (National 1), όπου αγωνίζεται ο Γιώργος Φραγκούλης, το πουλ της 2ης φάσης θ’ αρχίσει στις 19 Ιανουαρίου. Η ομάδα του, η Μπαγιάρντ Αρζεντάν 2, θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μετς 2. Θυμίζουμε ότι στο 1ο γκρουπ της αρχικής φάσης του πρωταθλήματος η Μπαγιάρντ είχε τερματίσει 3η.  

* Με μικρή διόρθωση στο πρόγραμμα των σχολών διαιτησίας για το 2013 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανέφερε τη σωστή ημερομηνία για την σχολή της Πάτρας. Έτσι, η αρχή θα γίνει στην Κοζάνη από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου, από τις 22 μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σχολή στην Πάτρα και στην Κομοτηνή, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στη Φλώρινα από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου. Επίσης, στην ιστοσελίδα της η ομοσπονδία ανάρτησε σήμερα τις προκηρύξεις για το σεμινάριο προπονητών και τη σχολή διαιτησίας, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο στην Πάτρα. Στην ενότητα «ανακοινώσεις» υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πρώτο προπονητικό σεμινάριο της χρονιάς με θέμα «Προπόνηση multi balls, αρχές φυσικοθεραπείας και πρόληψη τραυματισμών» (θα γίνει 09-10/02), όπως και για τη σχολή διαιτησίας (22-24/02 όπως προαναφέραμε).

                                      

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ