Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στέφανο Μπόζι: «Πάντα παρούσα σε διεθνές επίπεδο η ελληνική ομοσπονδία και με ειδικό βάρος»!

Bosi New

Bosi NewΥπερθεμάτισε ο Στέφανο Μπόζι στην προχτεσινή του τοποθέτηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ότι δεν μπορεί να φανταστεί ευρωπαϊκή διοργάνωση χωρίς την ελληνική ομοσπονδία διότι η Ευρώπη γεννήθηκε από Έλληνες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., με αφορμή τη βράβευσή του στη γιορτή της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) επαίνεσε το έργο της ομοσπονδίας και τόνισε ότι από τα χρόνια ακόμα που αγωνιζόταν ως διεθνής αθλητής έχει διαχρονικά την εντύπωση ότι «ήταν πάντα παρούσα σε διεθνές επίπεδο κι έχει το μερίδιό της, το ειδικό της βάρος στον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Επίσης, εγκωμίασε την εθνική ομάδα ανδρών, τα αποτελέσματα των νεαρών αθλητών μας στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (στη διοργάνωση δηλαδή, όπου μετείχαμε κανονικά χάρη στη δική του καθοριστική βοήθεια) και το έργο επιμόρφωσης των προπονητών. Για τη στήριξη στους αγώνες του Σβέσατ επισήμανε ότι ήταν πράξη φιλίας, αλλά και πράξη με συμβολικό χαρακτήρα για την αλληλεγγύη που πρέπει να διέπει την Ευρώπη, ειδικά σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα της E.T.T.U. έχει πρώτο θέμα σήμερα τη λαμπρή εκδήλωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον τίτλο: «Η Ελλάδα καλωσόρισε τη νέα χρονιά με υπέροχο τρόπο». Φιλοξενεί μεγάλο ρεπορτάζ και φωτογραφία των προέδρων Στέφανο Μπόζι και Μανώλη Κολυμπάδη αμέσως μετά τη βράβευση του πρώτου.

Επιστρέφοντας στα της συνέντευξης, ο πολύπειρος Ιταλός παράγοντας ομολόγησε ότι ανησυχεί για το αύριο του αθλήματος στη γηραιά ήπειρο κι έστειλε το μήνυμα ότι η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των χωρών θα είναι κλειδί για τη συνέχεια. Υπογράμμισε ότι η κρίση έχει «χτυπήσει» βαριά την ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση, έχει επηρεάσει ομοσπονδίες, κλαμπ και μοιραία και την Ένωση, της οποίας ηγείται. Μίλησε για τη φιλοσοφία της E.T.T.U. πάνω στις πολλές αλλαγές που κάνει τα τελευταία χρόνια στις διοργανώσεις της, μάλιστα αναφέρθηκε στην πρόθεση να ξαναγίνει ενιαίο κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Επιλέξαμε να γίνει η συνέντευξη στη μητρική γλώσσα του προέδρου. Βοήθησε καθοριστικά ο β΄αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Μάκρας, που έχει ζήσει 11 χρόνια στην Ιταλία για να σπουδάσει και να δουλέψει. Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θέλει να τον ευχαριστήσει θερμά για τη μετάφραση και την όλη συνεργασία.

Πριν περάσουμε στη συνέντευξη ν’ αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία για την πλούσια διαδρομή του 58άχρονου Στέφανο Μπόζι στο άθλημα: Άρχισε την ενασχόλησή του με τη μικρή ρακέτα στη Φλωρεντία, όπου και γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1954. Αγωνίστηκε κυρίως στην τοπική CUS Florence, ενώ υπήρξε και συμπαίκτης του παλιού πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Πρίφτη στη Σαν Ελπίδιο. Μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα αναδείχτηκε επτά φορές πρωταθλητής Ιταλίας στο απλό ανδρών! Στην εθνική ομάδα της Ιταλίας αγωνίστηκε σταθερά από το 1971 έως το 1980. Έφτασε τις 250 συμμετοχές και η τελευταία του παρουσία με το ενθόσημο ήταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βρέμης. Αποχώρησε από την εθνική σε ηλικία 26 ετών και από την ενεργό δράση το 1988, στα 34 του.

Από το 1990 έως το 2004 θήτευσε πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (F.I.TE.T.) και από το 1996 είναι σταθερά στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.). Παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος στη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.)

«ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΤΟ»!

Προφανώς δεν είναι από τις πρώτες επισκέψεις σας στην Ελλάδα…

«Έχω έρθει πάρα πολλές φορές στη χώρα σας. Την έχω επισκεφτεί και σαν τουρίστας φυσικά. Άλλωστε, σπούδασα αρχαία ελληνικά στο λύκειο, πάντα με ενδιέφερε η ιστορία σας και μπορώ να διαβάσω τη γλώσσα σας! Για την επιτραπέζια αντισφαίριση δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω έρθει εδώ, πρέπει να τις μετρήσω! Ως αθλητής τη δεκαετία του ‘70 ερχόμουν τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο και οπωσδήποτε ως πρόεδρος της E.T.T.U. στην Πάτρα, όπου είχε γίνει το Προολυμπιακό τουρνουά του 1999».

Ποιους Έλληνες αθλητές θυμάστε κυρίως από τη δική σας εποχή; Ποιους ξεχωρίζατε;

«Θυμάμαι τις μεγάλες μάχες με τον Χριστοδουλάτο (χαμογελάει). Μεγάλες μάχες…Φυσικά τον Μανώλη (σ.σ. Κολυμπάδη), ακόμα τον Κωστόπουλο, τον Πρίφτη, με τον οποίο υπήρξα και συμπαίκτης στην ομάδα Σαν Ελπίδιο, αλλά και τον Ζήκο».

Σήμερα πόσα πράγματα γνωρίζετε για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση;

«Έχετε μία εθνική ομάδα ανδρών υψηλού επιπέδου, αλλά κάνατε και πολύ καλά αποτελέσματα στα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στο επίπεδο των προπονητών, ενώ γνωρίζω ότι βοήθησε κι εσάς το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά αρκετές ώρες από το άθλημα. Υπήρξε καλή διάδοση, μεγαλύτερη προβολή. Η σημερινή μου εικόνα είναι ότι έχετε μία ομοσπονδία η οποία μάχεται και σιγά-σιγά αναπτύσσεται περισσότερο. Διαχρονικά οι αναμνήσεις μου και η εντύπωσή μου από αυτή την ομοσπονδία είναι ότι ήταν πάντα παρούσα σε διεθνές επίπεδο. Και πάντα είχε το μερίδιο της, το ειδικό βάρος της στον κόσμο του πινγκ πονγκ».

«ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΦΙΛΙΑΣ, ΚΑΡΠΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ»

P1081060Η ελληνική ομοσπονδία σάς βράβευσε για έναν πολύ σπουδαίο λόγο. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις όταν ο κύριος Κολυμπάδης σάς ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και πώς φτάσατε στη γενναία απόφαση;

«Ήταν μία χειρονομία φιλίας. Είναι ο καρπός των δικών μας κοινών αγώνων και της κοινής σκέψης. Ο Μανώλης μού τηλεφώνησε, μου εξήγησε ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο της ακύρωσης της συμμετοχής και μου ζήτησε να μην βάλουμε πρόστιμο στην ομοσπονδία σας. Πρώτα απ’ όλα του απάντησα ότι «ασφαλώς και δεν πρόκειται με τίποτα να επιβάλλουμε ποινή». Όταν έκλεισα το τηλέφωνο σκέφτηκα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να μη βάλουμε απλώς το πρόστιμο. Για να δώσουμε τη σωστή εντύπωση και σε όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γιατί βέβαια είναι κρίση που διασχίζει κάθε χώρα και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας. Έτσι βρήκαμε αυτή τη λύση, που για μένα είχε κι έναν συμβολισμό: Είναι καλή για την Ελλάδα αλλά πολύ σπουδαία και για την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί έχει μία μεγαλύτερη διάσταση».

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σάς βράβευσε και για τη μεγάλη στήριξη της E.T.T.U. στο ετήσιο πρόγραμμα προπονητικών σεμιναρίων, που εφαρμόζει. Πόσο μεγάλη διαπιστώνετε να είναι η ανάγκη για περισσότερη γνώση στους προπονητές ανά την Ευρώπη;

«Μα αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, που μας καταδικάζει να χάνουμε από την Ασία! Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Διότι πίσω από τους μεγάλους αθλητές πρέπει να υπάρχουν και μεγάλοι προπονητές. Αυτό που γίνεται τώρα και θα συνεχίσει να γίνεται στην Ελλάδα είναι μία εξαίρετη δραστηριότητα, η οποία πρέπει να στηρίζεται. Απ’ ό,τι έμαθα έχουν επιμορφωθεί σε αυτά τα σεμινάρια πάνω από 200 προπονητές. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν είναι μόνο το τεχνικό μέρος, είναι και η διάδοση, η προβολή του αθλήματος, η αύξηση του κύρους του».

«ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ»

Οικονομικές δυσκολίες φανταζόμαστε ότι έχουν παρατηρηθεί σε πολλές χώρες. Όχι μόνο με ομοσπονδίες, αλλά και με ομάδες. Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση την επιτραπέζια αντισφαίριση και πώς την αντιμετωπίζετε;

«Το άθλημά μας είναι πολύ επηρεασμένο από αυτή την κρίση. Υπάρχουν ομοσπονδίες, που περνάνε πολύ δύσκολες καταστάσεις, δεν είναι μόνο η ελληνική. Κι αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο να επηρεάζονται και οι σύλλογοι, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ισπανία, ενώ έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Δεν είναι εύκολο ούτε για μας να βρούμε σπόνσορες και χορηγούς. Η E.T.T.U. είναι ιδιωτικός φορέας, είναι αυτόνομη και ζει από τις χορηγίες κι από τα έσοδα που έρχονται από τους αγώνες. Όλα αυτά τα έσοδα έχουν υποστεί αισθητή μείωση κι αυτό αντανακλά σε όλες τις διοργανώσεις μας. Ψάχνουμε λοιπόν, τρόπους να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας στους διοργανωτές κι όσο μπορούμε να φέρουμε σ’ ένα μέτρο την κατάσταση. Βέβαια, δεν είναι εύκολο αυτό το πράγμα διότι είναι αλληλένδετο με την ποιότητα. Όταν δηλαδή, μειώνεις τις απαιτήσεις σου μπορεί να μειωθεί και η ποιότητα του προϊόντος. Από τη μία πλευρά προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε εμείς κι από την άλλη κοιτάμε να εξοικονομήσουν και οι άλλοι».

Επαναφέρατε τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πώς έχει πάει έως τώρα η διοργάνωση; Την αντιμετωπίζουν οι εθνικές ομάδες με το ενδιαφέρον που περιμένατε; Γιατί στην προηγούμενη ανάλογη διοργάνωση, το European Nations League, δεν το είδαμε αυτό…

«Γι’ αυτό αλλάξαμε το πλάνο και επανήλθαμε στα προκριματικά…Και πιστεύουμε ότι μέχρι στιγμής πάει καλά αυτή η διοργάνωση και οι ομοσπονδίες την αντιμετωπίζουν με πολύ καλή διάθεση. Η φιλοσοφία, που υπάρχει πίσω από αυτό, είναι να εγγυηθούμε σε όλες τις ομοσπονδίες ότι θα δίνουν παιχνίδια στην έδρα τους. Να γίνονται οι αναμετρήσεις μεταξύ των εθνικών ομάδων μόνο σε έδρες».

«ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ»

Bosi kommati_pittaΜέσα σε λίγα χρόνια είχαμε σημαντικές αλλαγές και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν αφορούν κάθε χρόνο ομαδικά και ατομικά και πλέον διεξάγονται το φθινόπωρο. Αποδίδει τα αναμενόμενα αυτό το πλάνο;

«Δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι. Στο επίπεδο της αλλαγής του ετήσιου προγράμματος φέραμε τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο δεύτερο κομμάτι της αγωνιστικής σεζόν γιατί θέλαμε ν’ αποφύγουμε να διεξάγονται πολύ κοντά με τα Παγκόσμια πρωταθλήματα. Η πρώτη εμπειρία που πήραμε σε αυτή την αγωνιστική περίοδο με τη διοργάνωση των ατομικών αγωνισμάτων στο Χέρνινγκ δεν πήγε πολύ καλά. Παρατηρήθηκε μία πτώση του ενδιαφέροντος και οι διοργανωτές είχαν λιγότερα έσοδα απ’ ό,τι περιμέναμε. Έτσι, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό ώστε να επαναφέρουμε για κάθε χρόνο τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα συνδυαστικά. Να γίνονται δηλαδή, πάλι μαζί τα ομαδικά και τα ατομικά, όπως πριν, αλλά με λίγο μικρότερη διάρκεια. Όσο μεγαλύτερες είναι οι συμμετοχές ενός πρωταθλήματος, ανάλογα είναι και τα έσοδα για τους διοργανωτές. Οι περισσότεροι δουλεύουν πάνω στον αριθμό των συμμετεχόντων, τους οποίους μεταφέρουν από δω κι από εκεί. Όλο αυτό το πλήθος των αθλητών, που μεταφέρονται σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πλήθος που πουλάει και σε επίπεδο διοργάνωσης ερευνούμε τα χρήματα που μπορούν ν’ αποκομιστούν. Κοιτάμε και τη σπουδαιότητα του γεγονότος να πουλήσουμε, αλλά και το νούμερο των συμμετοχών να είναι μεγάλο. Τους συμφέρει τους διοργανωτές να είναι περισσότεροι οι αθλητές. Στο πινγκ πονγκ πολλές διοργανώσεις απευθύνονται σε τοπικούς οργανισμούς. Δηλαδή στην περιφέρεια, στις νομαρχίες, στους δήμους. Αν πάμε στην Πάρμα για παράδειγμα, είναι άλλο να τους πούμε θα φέρουμε 100 άτομα κι άλλο να τους πούμε 1.000. Η μεγάλη συμμετοχή θα έχει άλλο ενδιαφέρον. Αφενός θα έχει επιπλέον σημασία γι’ αυτούς, αφετέρου θα υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για την ομοσπονδία απ’ αυτούς τους οργανισμούς. Θέλουμε και μεγάλους παίκτες, αλλά και μεγάλο αριθμό συμμετοχών».

Πώς θα καταστεί εφικτό να επιστρέψουμε σε ομαδικό και ατομικό κάθε χρόνο και να μειωθεί και η χρονική διάρκεια; Ξέρουμε μάλιστα, ότι σπουδαίοι αθλητές έχουν παραπονεθεί στο παρελθόν ότι παίζοντας πρώτα στο ομαδικό είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν με την ίδια ένταση στα ατομικά, ενώ έχουν παρατηρηθεί ουκ ολίγοι τραυματισμοί με αθλητές κάπως προχωρημένης ηλικίας…

«Αυτό είναι πολλές φορές και μία δικαιολογία. Αυτοί οι αθλητές γυρίζουν όλο τον κόσμο, συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις… Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ο μηχανισμός που μελετά τώρα η E.T.T.U. είναι να βρεθούν απευθείας σε προχωρημένη φάση του ταμπλό τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά οι ομάδες, αλλά και οι πιο δυνατοί αθλητές αντίστοιχα στους πίνακες αξιολόγησης. Ούτως ώστε οι πιο καλές ομάδες και οι πιο ποιοτικοί αθλητές να παίζουν λιγότερους αγώνες. Οι ασθενέστεροι κι αυτοί που θέλουν να παίζουν περισσότερο θα έχουν τη δυνατότητα για πολλά παιχνίδια».

Γενικά πάντως, βλέπουμε να γίνονται συνεχώς αλλαγές από την E.T.T.U. σε διοργανώσεις και τρόπους διεξαγωγής. Πρόχειρα μας έρχεται στο μυαλό το Σούπερ Καπ που φέτος αφορούσε ομάδες…Πώς εξηγείται αυτή η πρακτική; Μπορεί να είναι απαραίτητες τόσες αλλαγές;

«Πολλές από αυτές τις αλλαγές εξαρτώνται από τις εμπειρίες που λαμβάνουμε.  Βλέπουμε πώς προχωρούν οι διοργανώσεις και αναλόγως πράττουμε. Υπάρχει μία κλίμακα. Με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάναμε ένα πείραμα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι κάνουμε κάτι άλλο. Το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που είπατε, ήταν ένα event ατομικό, το οποίο βρισκόταν πάνω από το ΤΟΠ 12. Αυτό το ήθελαν και το πλήρωσαν οι Ρώσοι. Όταν συζητήσαμε με τους Ρώσους συμφωνήσαμε ότι υπάρχει η έλλειψη ενός μεγάλου τελικού σε επίπεδο κλαμπ. Έτσι, με τη συνεργασία της GAZPROM, που είναι η χορηγός εταιρεία της διοργάνωσης, σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο γεγονός με κλαμπ. Και είναι το μοναδικό στον κόσμο για ομάδες. Μία άλλη τροποποίηση έχει να κάνει με το ΤΟΠ 12. Υπήρξαν προβλήματα με τη Γερμανία. Ήθελε να το διοργανώσει η ίδια και μετά έκανε πίσω, το απέρριψε και μας έθεσε μπροστά σε σοβαρά προβλήματα για να βρούμε ένα διοργανωτή. Το ΤΟΠ 12 κοστίζει πάρα πολλά χρήματα κι έτσι έπρεπε να μελετήσουμε έναν μηχανισμό, που να μειώνει το κόστος των διοργανωτών. Και διατηρώντας το όνομα του θεσμού του ΤΟΠ 12 μειώσαμε το νούμερο των συμμετεχόντων και τους κάναμε έξι αθλητές και έξι αθλήτριες. Έτσι θα είναι πλέον. Αυτή είναι η απόφασή μας».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Είστε στο τιμόνι της E.T.T.U. 16 συναπτά έτη. Με το χέρι στην καρδιά κύριε πρόεδρε. Με την οικονομική κρίση να έχει απλωθεί παντού είναι η δυσκολότερη περίοδος για την ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση; Ανησυχείτε για το μέλλον της;

«Πρέπει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι, αλλά αν θέλετε να σας πω, ναι, είμαι ανήσυχος. Είμαι ανήσυχος… Από τη μία πλευρά όταν υπάρχει τέτοια κρίση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, πρέπει όσο μπορούμε να καλλιεργήσουμε την εξυπνάδα, τη δική μας καλή σκέψη για να μπορέσουμε να φτάσουμε κάπου. Πρέπει από αυτή την κρίση να κοιτάξουμε να αναδομήσουμε, να αναδιοργανώσουμε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπροστά σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Από την άλλη το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι οι πολλές διαφορετικότητες. Οι λαοί διαφέρουν μεταξύ τους στην κουλτούρα και σε άλλα πράγματα. Πρέπει λοιπόν, να υπάρχει μία καλή επικοινωνία, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Επικοινωνώ σημαίνει γνωρίζομαι καλύτερα, καταλαβαίνω περισσότερο τα προβλήματα του ενός και του άλλου και υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός μεταξύ μας».

 

Φωτογραφία 1: Ο Στέφανο Μπόζι στη διάρκεια της συνομιλίας μας στο ξενοδοχείο «Μιστράλ» όπου διέμεινε.

Φωτογραφία 2: Ο πρόεδρος της Ε.T.T.U. στο λόμπι του ξενοδοχείου με τον Κώστα Μάκρα δεξιά του και τον Γιάννη Φάκαρο απέναντι

Φωτογραφία 3: Ο Ιταλός παράγοντας παίρνει στην προχτεσινή γιορτή από τον Μανώλη Κολυμπάδη το κομμάτι του από τη βασιλόπιτα υπό το βλέμμα του Κώστα Μάκρα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ