Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέντε αθλητές δήλωσε η Ελλάδα στο αυστριακό World Tour

K. Konstantinop

K. KonstantinopΑπό την Αυστρία θ’ αρχίσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες των Ελλήνων αθλητών στα επαμειβόμενα τουρνουά ανδρών-γυναικών της διεθνούς ομοσπονδίας για το 2013. Από τις 23 έως τις 27 Ιανουαρίου θα γίνει στο Βελς το 2ο φετινό όπεν της σειράς των World Tour και η ελληνική ομοσπονδία δήλωσε πέντε αθλητές. Τους Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη, Λευτέρη Μάκρα, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο (φωτό 1) και Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Στο παραδοσιακά δυνατό event θα πάρουν μέρος περίπου 300 αθλητές κι αθλήτριες από 41 χώρες όλου του κόσμου. Για διαφορετικούς λόγους αυτό το σοβαρό αγωνιστικό τεστ θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους πέντε διεθνείς μας.

Πρώτα και κύρια το τουρνουά έρχεται χρονικά στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της εθνικής ανδρών για το κρίσιμο εντός έδρας ματς των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέναντι στην Κροατία. Το παιχνίδι, που εντάσσεται στην 4η αγωνιστική του γκρουπ Β της Championship Division θα διεξαχθεί ακριβώς σε τρεις εβδομάδες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο Γκιώνης με τον Κρεάνγκα θα έχουν στο Βελς εξαιρετική ευκαιρία για πρόβα τζενεράλε.

P6110483Ο 25άχρονος Μάκρας (φωτό 2) θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε τουρνουά της I.T.T.F. ύστερα από πολύ καιρό, ο 20χρονος Γ. Κωνσταντινόπουλος έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Αυστρία κι ετοιμάζεται μόλις για την τρίτη συμμετοχή του σε World Tour (πρώην Pro Tour), ενώ ο 19χρονος αδερφός του Κωνσταντίνος θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στα συγκεκριμένα τουρνουά. Οι Κωνσταντινόπουλοι θα μετάσχουν και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών, συνεπώς θα μπορέσουν να μετρηθούν και με αθλητές της δικής τους ηλικιακής κατηγορίας και θα ζήσουν συνολικά μία εμπειρία πολύτιμη για τη συνέχεια. Στο αγώνισμα του διπλού ανδρών ο Γκιώνης έχει δηλωθεί με τον Μάκρα και το άλλο ζευγάρι θα συγκροτήσουν οι αφοί Κωνσταντινόπουλοι.

* Στην αυγή του νέου έτους η εθνική μας ομάδα των ανδρών διατήρησε την υψηλή θέση της στην παγκόσμια κατάταξη ομαδικού. Στον πίνακα του Ιανουαρίου παρέμεινε στο νούμερο 12 με 238 βαθμούς κι έχει μαζί της τη Λευκορωσία και τη Σιγκαπούρη. Απλά για την I.T.T.F. λογίζεται στη 13η θέση και είναι μία θέση ψηλότερα η Λευκορωσία (12) και μία χαμηλότερα (14) η Σιγκαπούρη. Τον Δεκέμβριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ακριβώς ίδιους βαθμούς και θέση και είχε συγκάτοικο μόνο τη Λευκορωσία.   

Στο αντίστοιχο World Team Ranking των γυναικών η Ελλάδα είναι στον πρώτο μήνα του χρόνου στην 42η θέση, εκεί δηλαδή που τελείωσε και το 2012. Τώρα εμφανίζει 142 βαθμούς και συγκατοικεί με τη Δανία (λογίζεται ως 43η στον πίνακα), ενώ τον περασμένο μήνα είχε 146 και ήταν δίπλα στη Χιλή.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ