Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 29 Ιανουαρίου ξανά στη δράση οι εθνικές μας ομάδες για τα E.C.Q.

men07

men07Σε εγρήγορση με το…καλημέρα του νέου έτους βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών. Ο λόγος είναι ότι στο τέλος του μήνα έρχονται οι επόμενοι αγώνες τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Είναι και οι δύο εντός έδρας, γίνονται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 4ης και προτελευταίας αγωνιστικής κι έχουν μεγάλη κρισιμότητα, κυρίως αυτό των ανδρών. Το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή θα υποδεχτεί την Κροατία για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division), ενώ οι γυναίκες θ’ αντιμετωπίσουν τη Λιθουανία για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division). Τα δύο ματς θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στην αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η ώρα έναρξης θα είναι απογευματινή, απλά δεν έχει φιξαριστεί ακόμα.

Όπως πάντα τα αγωνιστικά δεδομένα και οι στόχοι διαφέρουν για τα δύο εθνικά μας συγκροτήματα, όμως και τα δύο παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής στα European Championships Qualifications είναι σημαντικά από βαθμολογικής άποψης. Στο γκρουπ των ανδρών η κατάσταση έχει μπλεχτεί πολύ μετά τους αγώνες του 2012 και η Ελλάδα μαζί με τη Λευκορωσία και την Ουγγαρία έχουν από 4 βαθμούς και βρίσκονται μόλις έναν πίσω από τις Αυστρία, Κροατία και Ρωσία, που επίσης ισοβαθμούν στην 1η θέση. Στον υποβιβασμό οδηγείται μόνο η τελευταία ομάδα, συνεπώς αν η εθνική μας νικήσει τους Κροάτες θα κάνει μεγάλο βήμα για την παραμονή. Την ευνοεί επίσης, το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική, τον Μάρτιο θα δώσει στη έδρα της και την αναμέτρηση με την Ουγγαρία.

Στο γκρουπ των γυναικών η Ελλάδα δεν έχει θετικό αποτέλεσμα και περιορίζεται στην τελευταία θέση μαζί με την Ιταλία (3 βαθμοί). Μάλλον με τη γειτονική χώρα θα κριθεί η παραμονή, την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας, όμως η ομάδα θα προσπαθήσει να εξαντλήσει νωρίτερα τις πιθανότητες για νίκη στον πολύ δύσκολο αγώνα με τη Λιθουανία. Ενδεχόμενη επικράτηση δεν θα την εξασφαλίσει βέβαια, όμως και μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι να σταθεί κάποιος, θα βοηθήσει πολύ τις αθλήτριες του Γιώργου Καρύτσα. Ένα άλλο στοιχείο, που υπολογίζεται εν όψει του αγώνα, είναι ότι η Λιθουανία έχει σταθερά εκτός στη διοργάνωση την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών Ρούτα Πασκαουσκίνε, η οποία έχει αφοσιωθεί στα μητρικά της καθήκοντα. Η προσεχής αντίπαλος βρίσκεται στην 4η θέση του γκρουπ Α με 4 βαθμούς και δεν μπορεί να εμφανίζεται…άνετη για το θέμα της παραμονής.

* Δύο επίλεκτες αθλήτριες η Ελισάβετ Τέρπου και η Αγγελίνα Δεβελέκου του Α.Ο. Διόνυσου βρίσκονται από χτες στη Βουδαπέστη για να πάρουν μέρος στο ουγγρικό όπεν για τις κατηγορίες mini cadet έως 13 ετών. Οι αγώνες αρχίζουν το απόγευμα με το ομαδικό και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 του μήνα. Το ελληνικό δίδυμο μετέχει στην ηλικιακή κατηγορία 12 και 13 ετών και στο ομαδικό έχει στο δικό του γκρουπ την Αυστρία 2 και την Ουγγαρία 1. Παίρνουν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από 15 χώρες και στο ομαδικό κοριτσιών U13 έχουν σχηματιστεί 34 ομάδες. Αύριο αρχίζει το αγώνισμα του απλού. Τα δύο κορίτσια μετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο τουρνουά και με την καθοδήγηση του προπονητή του σωματείου Αλέξανδρου Μπακόλα ελπίζουν πέρα από τις πολύτιμες εμπειρίες που θα πάρουν να δείξουν και την αγωνιστική τους πρόοδο.

Φωτό: Οι φίλοι του αθλήματος αναμένεται να γεμίσουν και πάλι την αίθουσα του φαληρικού σταδίου στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων και να σταθούν στο πλευρό των διεθνών στα δύσκολα παιχνίδια με την Κροατία και τη Λιθουανία (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ