Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σγουρόπουλος και Τέρπου στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Sgouropoulos kai_Terpou_me_Xristoforaki

Sgouropoulos kai_Terpou_me_XristoforakiΗ ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι και φέτος στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, δηλαδή τους ετήσιους αγώνες για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 21 ετών. Η 4η στη σειρά διοργάνωση θα γίνει στο Βαραζντίν της Κροατίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2020. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος ανακοίνωσε τους άνδρες και τις γυναίκες, που μπήκαν στη λίστα των συμμετοχών με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης του Δεκεμβρίου κι εκεί είναι φέτος δύο Έλληνες: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου, δύο συνομήλικα παιδιά, που είναι γεννημένα το 2000. Ο Σγουρόπουλος, ο οποίος είναι κι ο πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας έπειτα από την τεράστια επιτυχία του πέρσι στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας, εμφανίζεται στη 12η θέση του σχετικού πίνακα. Η Τέρπου, που έχει μεγάλη βελτίωση στο ranking list χάρη σε διαδοχικές συμμετοχές της σε διεθνή όπεν, είναι στις προσκλήσεις στο νούμερο 20. Να σημειωθεί ακόμη ότι στις θέσεις των αναπληρωματικών είναι ο Δημήτρης Κορδούτης.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα: Το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό. Στο απλό Νέων ανδρών μπήκαν στη λίστα από τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης 48 αθλητές. Ο Γάλλος Μπαστιέν Ρεμπέρ είναι 1ο φαβορί, οι Ρουμάνοι Κριστάν Πλετέα, Ράρες Σίπος και ο Ρώσος Βλαντίμρ Σιντόρενκο κλείνουν την 4άδα. Ο κάτοχος του τίτλου Σγουρόπουλος είναι νούμερο 12.

Στο απλό γυναικών προσκαλούνται επίσης 48 αθλητές από τη διεθνή κατάταξη και η Τέρπου εμφανίζεται στο νούμερο 20. Τα τέσσερα πρώτα φαβορί για το Arena Varaždin είναι η Ρουμάνα Αντίνα Ντιακόνου, η Βελγίδα Λίζα Λουνγκ, η Λευκορωσίδα Ντάρια Τριγκόλος και η Ρουμάνα Αντρέα Ντραγκομάν.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προσκαλούνται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από 8 ακόμα άτομα με κάρτα ελευθέρας. Ακολουθεί η λίστα των αναπληρωματικών κι εκεί ο 20χρονος Δημήτρης Κορδούτης είναι 10ος στη σειρά.

Να προστεθεί ότι ο Σγουρόπουλος έχει προσκληθεί κι έχει αγωνιστεί και στα τρία έως τώρα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έως 21 ετών. Στη διοργάνωση έχουν πάρει ακόμη μέρος ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ιωάννα Γερασιμάτου, ενώ η Τέρπου θα έχει αυτή την ευκαιρία πρώτη φορά.

 

* H φωτό είναι από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων του 2018 όπου Σγουρόπουλος και Τέρπου έχουν ανάμεσά τους τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη. 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ