Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας με ολυμπιακά αθλήματα

Sxoliko Patras_1

Sxoliko Patras_1Η επιτραπέζια αντισφαίριση «μπαίνει» αυτόν τον μήνα σε δημοτικά σχολεία της Αχαΐας για να το γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά μαζί με άλλα ολυμπιακά αθλήματα. Ύστερα από πρόταση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, προπονήτριας και πρώην διεθνούς αθλήτριας Κατερίνας Βασιλογάμβρου και συμφωνία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το άθλημα συμπεριλήφθηκε σε πιλοτικό πρόγραμμα για τους μικρές μαθητές του νομού, το οποίο αρχίζει μεθαύριο Πέμπτη 12 του μήνα. Με βάση και το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από το αρμόδιο Γραφείο Φ.Α., όλες οι βασικές πληροφορίες για τη σημαντική δράση είναι οι εξής:

Κατόπιν πρόσκλησης του τμήματος Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της Π.Ε. Αχαΐας θα πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο στην Πάτρα εκπαιδευτικές επισκέψεις γνωριμίας με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων γνωριμίας με ολυμπιακά αθλήματα που διοργανώνει πιλοτικά το εν λόγω νεοσυσταθέν τμήμα, με σκοπό να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τα ολυμπιακά αθλήματα και να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα, ώστε να ασχοληθούν με αυτά, προάγοντας την δια βίου άσκηση, η σημασία της οποίας είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένη. 

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ), και στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η διάρκεια τους θα είναι περίπου ένα διδακτικό δίωρο για κάθε σχολείο, κατά το οποίο οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αρχικά μια θεωρητική παρουσίαση και στη συνέχεια να συμμετέχουν σε μια πρακτική εξάσκηση. Για τον σκοπό αυτό έχουν «επιστρατευτεί» οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής της Π.Ε. Αχαΐας και πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές Ε.Φ.Ο.Επ.Α.του αθλήματος Κατερίνα Βασιλογάμβρου (συνδιοργανώτρια της δράσης) και Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Στην πιλοτική αυτή εφαρμογή θα συμμετέχουν 5 δημοτικά σχολεία (Φαρρών, Βασιλικού, Κρήνης, Ψαθοπύργου και το 50ο Πατρών) με συνολικά 160 μαθητές. Κάθε γκρουπ που τελειώνει τη δράση του, θα παρακολουθεί το επόμενο γκρουπ ή θ’ απασχολείται με αθλητικές δράσεις στους παρακείμενους χώρους του σταδίου. Η θεωρητική παρουσίαση θα είναι σε μορφή powerpoint και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα παρακάτω: ιστορία του αθλήματος, ποιοι μπορούν ν’ ασχοληθούν με το άθλημα, ωφέλειες του αθλήματος για τον αθλούμενο, παρουσία του πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξοπλισμός, κανονισμοί, γνωστοί αθλητές, παραολυμπιακή μορφή του αθλήματος. Στους μαθητές θα δοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο με τα «do and don΄t» του αθλήματος, καθώς και εικονογραφημένο έντυπο κανονισμών».

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή (που παρεμπιπτόντως, μόλις οργάνωσε πετυχημένα το 10ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Πάτρας), χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή, ενθαρρύνει προς παρόμοιες δράσεις, δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός τους, στα μέτρα των δυνατοτήτων της κι εύχεται την στήριξη τέτοιων δράσεων και από άλλους φορείς.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ