Ο Μανώλης Κολυμπάδης στην ελληνική αντιπροσωπεία για το Παγκόσμιο Συνέδριο της WADA

Catowitse 2019_Kolimpadis_Avgenakis_MavrotasΣτο Κατοβίτσε άρχισε σήμερα το Παγκόσμιο Συνέδριο του World Anti-Doping Agency (WADA) και στην ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει παρουσία και του κορυφαίου παράγοντα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην πόλη της Πολωνίας βρίσκονται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμισης του Ντόπινγκ Παναγιώτης Σκανδαλάκης, αλλά και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης. Ο τελευταίος δεν παρίσταται φυσικά ως εκπρόσωπος του αθλήματος, αλλά με την υψηλή θέση του στη διοίκηση της Ε.Ο.Ε., όμως έχει σημασία η συμμετοχή του στις εξελίξεις σ’ ένα μείζον θέμα, που αφορά και στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της WADA ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Προτεραιότητα είναι σύντομα να πιστοποιηθεί εκ νέου το «Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ», γι’ αυτό μάλιστα, πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση, στο περιθώριο του συνεδρίου, με τους αξιωματούχους της WADA Sebastian Gillot και Rene Bouchard. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα έρθει η θετική εξέλιξη.

Στους Έλληνες κορυφαίους παράγοντες θα παρατεθούν τα βήματα προόδου του τελευταίου τριμήνου, όπως η έκδοση της ΚΥΑ για την «Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος», η δρομολόγηση της πίστωσης των 2 εκατομμυρίων από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και των προμηθειών των νέων, εξελιγμένων μηχανημάτων, παράλληλα με την περαιτέρω στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και οι δράσεις αναβάθμισης του ΕΣΚΑΝ.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι προγραμματισμένο να παρέμβει στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου αύριο το πρωί στη θεματική ενότητα για τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντί-Ντόπινγκ.
Στα θέματα του Συνεδρίου του WADA περιλαμβάνονται ακόμα η Πρόοδος την τελευταία 20ετία και ο Σχεδιασμός για το Μέλλον, τα Προγράμματα Εκπαίδευσης για Καθαρό Αθλητισμό, τα Δικαιώματα των Αθλητών, τα Διεθνή Στάνταρ της Λίστας Απαγορευμένων Ουσιών και Μεθόδων, οι Προϋποθέσεις των Εργαστηρίων κ.ά.

 

* Στη φωτό από το Κατοβίτσε: Από αριστερά ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμισης του Ντόπινγκ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γ.Γ. της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης.

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped