Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με όλα τους τα «όπλα» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι αντίπαλοι των εθνικών μας ομάδων

MONTEIRO-APOLONIA

MONTEIRO-APOLONIAΠλήρεις θα παραταχθούν και οι εθνικές ομάδες, που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019, η οποία θα διεξαχθεί στη Ναντ από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Στον όμιλο των ανδρών η Πορτογαλία και η Τουρκία ετοιμάζονται να πάνε στη γαλλική πόλη με όλα τους τα «όπλα», στοιχείο που ενδιαφέρει κυρίως για τους Ίβηρες, που είναι και στους βασικούς υποψήφιους για μετάλλιο. Στον όμιλο των γυναικών το Λουξεμβούργο εμφανίζει ακόμα και την…56χρονη Νι Ξια Λιαν, που παραμένει πρώτη παίκτρια του ευρωπαϊκού δουκάτου, ενώ η οικοδέσποινα Γαλλία «κατεβάζει» τις πρώτες πέντε παίκτριες στο παγκόσμιο ranking list. Η Ελλάδα θυμίζουμε, θα μεταβεί επίσης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στη Ναντ, με 4 αθλητές και 4 αθλήτριες, που είναι οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ελισάβετ Τέρπου. 

Η Πορτογαλία θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της εθνικής ανδρών στο 8ο γκρουπ. Εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζει την ίδια βασική τριάδα και με αυτή αναδείχτηκε το 2014 πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την αποτελούν ο Μάρκος Φρέιτας (νούμερο 26 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης), ο Τιάγκο Απολόνια (Νο 59) και ο Ζοάο Μοντέιρο (Νο 132). Η αποστολή στη Ναντ έχει δύο ακόμα παίκτες: Τον Ντιόγκο Καρβάλιο (Νο 162) και τον Τσεν Ντιόγκο (Νο 248). Όταν η Ελλάδα έφτασε το 2013 στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, αυτή την τριάδα της Πορτογαλίας νίκησε με 3-1 στα προημιτελικά για να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο (με παρόντα από την ελληνική πλευρά και τον αποχωρήσαντα Κώστα Παπαγεωργίου).

Η Τουρκία, που είναι τελευταία στα seedingτης διοργάνωσης, έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Επικεφαλής είναι οι δύο πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης ο Ιμπραχίμ Γκουντούζ (Νο 195) και ο Αμπντουλάχ Γιγκένλερ (Νο 263) και τους πλαισιώνουν ο Ζιβέρ Γκουντούζ και ο Ζίνι Σαχίν, οι οποίοι δεν είναι αξιολογημένοι.

Στο 8ο γκρουπ των γυναικών είναι επικεφαλής η διοργανώτρια Γαλλία. Θα στηριχτεί στις Λάουρα Γκασνιέ (νούμερο 70 στον κόσμο), Στεφανί Λουιλέτ (Νο 73), Οντρέι Ζαρίφ (Νο 117), Παουλίν Κασελέν (Νο 130) και Μαρί Μιγκό (Νο 206).

Στο Λουξεμβούργο θα ηγηθεί σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση η αειθαλής Νι Ξια Λιαν, που σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 40 της παγκόσμιας κατάταξης. Ζει δεκαετίες στο Λουξεμβούργο και πέρα από τους ευρωπαϊκούς τίτλους της σε ατομικά αγωνίσματα, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αλλάξει υπηκοότητα είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με τα χρώματα της Κίνας (ομαδικό και μικτό)! Η δυνατή Σάρα Ντε Νούτε (Νο 72) είναι επίσης στη σύνθεση και την ομάδα συμπληρώνουν η Σάρα Μέγιερ (Νο 415) και η Τέσι Γκοντερίγνκερ (Νο 602).

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων για τα γκρουπ (σε ώρες Ελλάδας, η οποία είναι μία ώρα μπροστά από τη Γαλλία):

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου:

Λουξεμβούργο-Ελλάδα στις γυναίκες στις 11:00 στο τραπέζι 4

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου:

Ελλάδα-Τουρκία στους άνδρες στις 11:00 στο τραπέζι 3

Γαλλία-Ελλάδα στις γυναίκες στις 17:00 στο τραπέζι 1

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου:

Ελλάδα-Πορτογαλία στους άνδρες στις 17:00 στο τραπέζι 3

 

* Στη φωτό ο Μοντέιρο (αριστερά) και ο Απολόνια της Πορτογαλίας, Ο πρώτος θυμίζουμε ότι φέτος θα συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ