Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Για επίδειξη στη Λάρισα ο Κρεάνγκα στις 27 Δεκεμβρίου

Kre sti_Drama

Kre sti_DramaΓεύση εκ του σύνεγγυς από τον διαχρονικά κορυφαίο αθλητή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την περίοδο των εορτών οι φίλοι του αθλήματος στη Λάρισα! Το αθλητικό σωματείο Δύναμη Λάρισας αποφάσισε να διοργανώσει αγώνα επίδειξης για την προβολή του πινγκ πονγκ με κεντρικό πρόσωπο τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. Υπέβαλε το σχετικό αίτημα στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αθλητής και ομοσπονδία ανταποκρίθηκαν με χαρά. Το event θα γίνει σε εορταστική ατμόσφαιρα την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του σωματείου.

Ο Κρεάνγκα θα κάνει επίδειξη με συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ενώ θα παίξει και με αθλητές του σωματείου. Τις προσεχείς ημέρες θ’ αποφασιστεί, σε συνεννόηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, ποιος θα είναι ο δεύτερος αθλητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ανδρών, που θα μετάσχει στην εκδήλωση. Ο πρώην «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης και «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στο απλό ανδρών έχει πάρει πολλές φορές μέρος σε ανάλογα event στην Ελλάδα και σε μία άλλη επαρχιακή πόλη για παράδειγμα, στη Δράμα, οι ντόπιοι αθλητές και προπονητές έχουν θαυμάσια ανάμνηση από την προ τριετίας επίδειξη του Κρεάνγκα παρουσία δεκάδων παιδιών.

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη ενδιαφέρον στους φίλους του αθλήματος στη Λάρισα. Προβλήθηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Θεσσαλία, ενώ η ιστοσελίδα του σωματείου Δύναμη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 ο σύλλογός μας ΔΥΝΑΜΗ ΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης Καλλίνικο Κρεάνκα, έναν απο τους καλύτερους αθλητές του πλανήτη. Ο αθλητής με το καλύτερο ρεβέρ του κόσμου θα βρίσκεται στην αίθουσα μας προκειμένου να συμμετάσχει σε προπόνηση με τους αθλητές μας αλλά και σε επίδειξη επιτραπέζιας αντισφαίρισης υψηλού επιπέδου».

Την πρόταση στην ομοσπονδία έκανε ο προπονητής της Δύναμης Στέφανος Αμπελακιώτης, ο οποίος μάλιστα, θα έχει εκείνη την ημέρα και την ονομαστική του εορτή. Ο σύλλογος έχει λίγα χρόνια ζωής, όμως γρήγορα ανέπτυξε καλή δραστηριότητα, μετέχει σε διάφορες διοργανώσεις και καταφέρνει να προσελκύει πολλούς φίλους του αθλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Λάρισα ζήτησε και φιλοξένησε με επιτυχία το 2011 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ U21 Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Στο προπονητικό πρόγραμμα της Μπαγιάρ Αρζεντάν και τους αγώνες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας, ήρθε να προστεθεί για τον Γιώργο Φραγκούλη κι ένα δυνατό ατομικό τουρνουά της γαλλικής ομοσπονδίας, από αυτά που επίσης βοηθούν στην αγωνιστική πρόοδο και τις εμπειρίες ενός αθλητή. Το τουρνουά συγκέντρωσε αθλητές και αθλήτριες από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της χώρας. Είχε μόνο το αγώνισμα του απλού και περιλάμβανε και την κατηγορία των ανδρών και αυτή για αθλητές έως 21 ετών.

Ο 20άχρονος πρωταθλητής προχώρησε στους άνδρες μέχρι τον γύρο των «32», ενώ στο under 21 έφτασε στα ημιτελικά και πήρε την 3η θέση. Στη μεγάλη κατηγορία αναδείχτηκε αρχικά νικητής στον όμιλό του με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κι ενώ ήταν δεύτερο φαβορί του ομίλου με βάση τη θέση του στο ranking των γαλλικών πρωταθλημάτων. Στο ταμπλό σημείωσε άλλη μία νίκη στους «64» και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον διεθνή Γάλλο Λο Ντανί με 4-1 σετ. Την πρωτιά στο τουρνουά κατέκτησε ο βετεράνος Γάλλος διεθνής Νταμιέν Ελουά. Στο U21 ο Φραγκούλης αγωνίστηκε κατευθείαν στο ταμπλό, όπου προχώρησε με νέες αξιόλογες εμφανίσεις. Ξεκινώντας από τον γύρο των «32» σημείωσε τρεις νίκες και τελικά αποκλείστηκε στην 4άδα.

 

Φωτογραφία: Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα χαιρετά παιδάκι, με το οποίο αντάλλαξε μπαλιές στην επίδειξη, που έκανε το 2009 στη Δράμα

                                            

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ