Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συγκέντρωσε 100 αθλητές και κάλυψε τις προσδοκίες το 5ο διεθνές φεστιβάλ της Φλώρινας

Florina Festival_2019_andres_open

Florina Festival_2019_andres_openΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 5ο διεθνές φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Φλώρινας. Η ετήσια αθλητική εκδήλωση, που διοργανώνουν οι Σάρισες Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον δήμο Φλώρινας και την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το φετινό τουρνουά έγινε στις 22 και 23 του μήνα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Συγκέντρωσε 100 αθλητές κι αθλήτριες από την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες της Ευρώπης και κάλυψε απόλυτα τις προσδοκίες με σωστή οργάνωση και καλές συνθήκες. Την πρώτη μέρα διεξήχθησαν αγώνες του απλού ανδρών σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και τη δεύτερη το όπεν ανδρών και γυναικών. Το μοναδικό διεθνές τουρνουά της χώρας έδωσε την ευκαιρία για ποιοτικά παιχνίδια και χάρισε όμορφες στιγμές στους φίλους του αθλήματος. Άλλωστε, το υψηλό επίπεδο ήταν και φέτος εξασφαλισμένο με τις συμμετοχές του πρωταθλητή Ελλάδας ανδρών του 2018 και του 2019 Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, όπως και δυνατών ξένων αθλητών. Ο διεθνής αριστερόχειρας επικράτησε στο όπεν αλλά και στην ηλικιακή κατηγορία. Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η 13χρονη Στέλλα Τζαρίδου από τη Θεσσαλονίκη και σημειωτέον ότι στα όπεν προβλέπονταν και χρηματικά έπαθλα.

Florina Festival_2019_koritsiaΟι ελληνικές συμμετοχές προέρχονταν από τις πόλεις Αθήνα, Έδεσσα, Ιωάννινα, Καστοριά, Καβάλα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λευκάδα, Πολύγυρο, Σίνδο, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Βέροια και φυσικά τη Φλώρινα. Ξένοι αθλητές μετείχαν από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Β. Μακεδονία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Κύπρο!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Γιώργος Αντωνιάδης, ο οποίος έκανε τις απονομές στους νικητές του όπεν.

«Η Φλώρινα απέδειξε με τη διοργάνωση αυτή ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους στον ελεύθερό τους χρόνο. Οι Σάρισες με τις υποδομές και την εμπειρία, που έχουν αποκτήσει, είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές», ανέφεραν στο ενημερωτικό τους δελτίο οι Σάρισες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία (γραμμένοι στα αγγλικά λόγω του διεθνούς χαρακτήρα των αγώνων):
MEN OPEN
1. Konstantinopoulos Konstantinos (Athens)
2. Gabrovski Petko (Bulgaria)
3. Wiecek Adrian (Poland), Stanojkovski Kristijan (N. Macedonia)

WOMEN OPEN
1. Tzaridou Stella (Thessaloniki)
2. Stojanovska Sara (N. Macedonia)
3. Stojanovska Ana (N. Macedonia), Spiridon Erika (Romania)

MEN -29
1. Konstantinopoulos Konstantinos (Athens)
2. Lykostratis Konstantinos (Veria)
3. Giovas Anastasios (Thessaloniki), Krawczyk Jakub (Poland)

MEN 30-39
1. Iliadis Christos (Germany)
2. Jarzabek Michal (Poland)
3. Theotokatos Xristoforos (Thessaloniki), Gimourtzinas Ioannis (Kastoria)

MEN 40-49
1. Conev Ceco (Bulgaria)
2. Keliafanos Ioannis (Polygyros)
3. Kilkislis Ioannis (Sindos),Stojanovski Saso (N. Macedonia)

MEN 50-59
1. Singin Murat (Germany)
2. Markovic Aleksandar (Serbia)
3. Ljamov Sase (N. Macedonia), Gavriil Petros (Athens)

MEN 60+
1. Petreski Mile (N. Macedonia) 
2. Jovanoski Zoran (N. Macedonia) 
3. Hristov Nedko (Bulgaria), Sklias Alexandros (Florina)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ