Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημαιοφόρος ο Γκιώνης στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες!

Gionis aerodromio_Minsk

Gionis aerodromio_MinskΈχοντας μάθει ένα σπουδαίο νέο αναχώρησε το πρωί η αποστολή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το Μινσκ και τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η εξέλιξη αφορούσε τη μέγιστη τιμή, που επιφυλάχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προς τον Παναγιώτη Γκιώνη και το άθλημα γενικότερα! Ο 39χρονος πρωταθλητής επιλέχθηκε από το αρχηγείο της αποστολής στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας ως σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων αύριο στο στάδιο Ντινάμο! «Αναμφίβολα πρόκειται για ύψιστη τιμή για μένα. Νιώθω περήφανος σε υπερθετικό βαθμό για την επιλογή μου», δήλωσε ο Γκιώνης, που έφτασε νωρίς το απόγευμα στο Μινσκ. Μαζί του στην αποστολή είναι οι συναθλητές του στις εθνικές ομάδες Γιάννης Σγουρόπουλος, Κατερίνα Τόλιου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Στη Λευκορωσία βρισκόταν ήδη ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ε.Ο.Ε..

Σημαιοφόρος επρόκειτο αρχικά να είναι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό τελικά λόγω του αγωνιστικού της προγράμματος. Έτσι χτες βράδυ η Ε.Ο.Ε. πρότεινε στον Γκιώνη να είναι ο πρώτος που θα μπει στον στάδιο των Αγώνων, καθώς έχει μετάσχει σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες και οδεύει προς τους 5ους της καριέρας του στο Τόκιο, ενώ είχε αγωνιστεί σε απλό και ομαδικό και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Φυσικά η πρόταση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου η Ε.Ο.Ε. σημείωσε ακόμα ότι «ο Γκιώνης, πτυχιούχος οδοντιατρικής, έχει πάρει μέρος τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012, 2016) και σε μεγάλο αριθμό Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων». Συνολικά την ελληνική αποστολή συγκροτούν 65 αθλητές, 38 άνδρες και 27 γυναίκες. Η τελετή έναρξης θ’ αρχίσει αύριο, 21 Ιουνίου στις 22.00.

Το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάνει πρεμιέρα το Σάββατο. Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές παίρνουν μέρος μόνο στο απλό και η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη για τον Σγουρόπουλο και την Τόλιου. Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι νοκ άουτ με ταμπλό των «64» και οι διεθνείς μας μαθαίνουν αργά απόψε τους αντιπάλους τους.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ