Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Γκιώνη, Τόλιου και Σγουρόπουλο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η επιτραπέζια αντισφαίριση

Sgouros apo_makria

Sgouros apo_makriaΤρεις εκπροσώπους θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες! Στη μεγάλη διοργάνωση, που θα γίνει στο Μινσκ από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος (φωτό) και η Κατερίνα Τόλιου και κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσε να περιμένει η ελληνική πλευρά! Γιατί αν για τον πρώτο η συμμετοχή θεωρείτο σίγουρη λόγω της πολύ καλής θέσης στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, τότε για την Τόλιου και τον Σγουρόπουλο αποτέλεσε την ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών. Σε άνδρες και γυναίκες έγινε αναπροσαρμογή επειδή δεν καλύφθηκαν διαθέσιμες θέσεις για το τουρνουά του αθλήματος κι έτσι βρέθηκαν και η πρωταθλήτρια Ελλάδας και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ21 μέσα στα ονόματα, που συμπλήρωσαν τη λίστα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε τη σχετική ενημέρωση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α., της ζήτησε επιβεβαίωση και η ομοσπονδία την έδωσε αμέσως για να συμπεριληφθούν η 24χρονη αθλήτρια και ο 19χρονος αθλητής στην αποστολή για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Από το τιμ των ομοσπονδιακών προπονητών θα είναι στη Λευκορωσία ο Κώστας Βατσακλής.

Για τον Γκιώνη ήταν γνωστό από νωρίς ότι θα μετάσχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, καθώς για το κριτήριο του παγκοσμίου rankinglistμέτρησε ο πίνακας του Μαρτίου 2019. Στην κατάσταση των συμμετεχόντων μάλιστα, ο κορυφαίος αμυντικός εμφανίζεται ως 2ος, πίσω από τον Ουκρανό Κου Λέι, ο οποίος θυμίζουμε πως τον είχε αποκλείσει στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στο Μπακού, το 2015.

Στους EuropeanGamesθα πάρουν μέρος σχεδόν 6.000 αθλητές κι αθλήτριες από 50 χώρες όλης της ηπείρου, ενώ θα υπάρχουν και περισσότεροι από 3.000 επίσημοι. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση γίνονται κανονικά όλα τα αγωνίσματα, που θα υπάρχουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δηλαδή απλό, ομαδικό και διπλό μικτό, όμως οι δύο αθλητές μας θα πάρουν μέρος μόνο στο απλό.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στο Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα είχε αγωνιστεί και στο ομαδικό ανδρών. Φέτος θα έχει πρώτη φορά εκπροσώπηση και στις γυναίκες κι αυτό έχει ξεχωριστή αξία για την Τόλιου και το άθλημα γενικά. Η παρουσία στο Ολυμπιακό Χωριό και μία διοργάνωση στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων θ’ αποτελέσουν πολύτιμη εμπειρία. Αλλά και η είσοδος στη λίστα των συμμετεχόντων του νεαρού Σγουρόπουλου (που αρχικά ήταν να πάει ως βοηθός προπόνησης) είναι σημαντική και μόνο από πλευράς παραστάσεων. Τον περασμένο Οκτώβριο πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, ενώ στο μέλλον έχει και την πρόκληση να κυνηγήσει πρόκριση για το κλασικό Ολυμπιακό τουρνουά.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ