Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Κυπελλούχοι Π.Ο.Φ.Επ.Α. σε Αττική, Δ. Μακεδονία/Ήπειρο και Α.Μακεδονία/Θράκη

Με τους τελικούς του Κυπέλλου Αττικής, που έγιναν σε εορταστική ατμόσφαιρα και παρουσία δεκάδων φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βούλας, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος από τους αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. Είναι η δεύτερη διοργάνωση ομαδικού των βετεράνων και ανεξαρτήτων αθλητών και αφορά συνολικά τέσσερις περιφέρειες. Για την Αττική αναδείχτηκε Κυπελλούχος ο Άκτωρ ύστερα από συναρπαστικό τελικό με το Πάνθεο. Μία εβδομάδα πριν οι Αετοί Κομοτηνής κατέκτησαν την πρωτιά για τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου οι Κροκόδειλοι Φλώρινας είχαν πάρει τον αντίστοιχο τίτλο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Κυπέλλου και να γίνουν γνωστές και οι τέσσερις νικήτριες ομάδες, που θα πάνε στα τελικά, απομένει να διεξαχθεί η ίδια διοργάνωση και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα).

Στη Βούλα χτες βράδυ οι άνθρωποι του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οργάνωσαν με κάθε επισημότητα τον μεγάλο και τον μικρό τελικό του Κυπέλλου Αττικής. Οι δύο αγώνες έγιναν ταυτόχρονα σε μεγάλο αγωνιστικό χώρο, φωτογραφικές μηχανές και κάμερες κατέγραφαν τις προσπάθειες των αθλητών (για τους ενδιαφερόμενους έχουν «ανέβει» βίντεο των αγώνων στο facebook), ενώ μετά τις απονομές οργανώθηκε μικρή δεξίωση με εδέσματα και αναψυκτικά.

Η ομάδα του Άκτωρα πήρε το Κύπελλο νικώντας στον τελικό το Πάνθεο με 4-3. Η παρουσία των δύο πρώην πρωταθλητών Ελλάδας του απλού ανδρών και συμπαικτών στην κυρίαρχη ομάδα του Α.Ο. Ταταύλα τη δεκαετία του ’80, Χρήστου Λάμη και Γιάννη Κορδούτη αποτέλεσε το ιδιαίτερο στοιχείο του τελικού και ενθουσίασε το κοινό. Στο μεταξύ τους ματς ο Κορδούτης επικράτησε 3-0 σετ, αλλά στο τέλος χαμογέλασαν ο Λάμης και οι συμπαίκτες του στον Άκτωρα.

Στον τελικό οι Κυπελλούχοι είχαν ακόμα στην τριάδα τους τον Σγουρόπουλο και τον Χολή, ενώ τη σύνθεσή τους συμπληρώνουν ο Κανέλλος και ο Κατσίβελης. Το Πάνθεο αγωνίστηκε χτες με τους Κορδούτη, Κερίμη, Κρουζίτσκι, Γιαλούρη, ενώ στην ομάδα είναι και ο Θεοδώρου.

Την 3η θέση του Κυπέλλου Αττικής κατέλαβαν οι Καταλύτες με τους Κοντόπουλο, Σταμνίδη, Γιάκα, Λαγκούση και Λιακούτση. Στον μικρό τελικό νίκησαν με 4-1 τη Γλυφάδα (Τερψίδης, Δεβετζής, Παγουρτζής, Καρνέσης).

Το Κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε στην Καβάλα με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων και το σύστημα «ένας προς όλους». Οι Αετοί Κομοτηνής κατέκτησαν το τρόπαιο νικώντας τους Άπαιχτους Καβάλας με 4-2, τους Κένταυρους Καβάλας με 4-0 και τον Φάρο Αλεξανδρούπολης με 4-0. Οι Άπαιχτοι Καβάλας πήραν τη 2η θέση και ο Φάρος την 3η. Οι Αετοί έφτασαν στην πρωτιά με τους Γ. Πατρωνίδη, Κ. Μιντίδη, Γ. Ακούδη, Δ. Μπατζόγλου και Δ. Τερζίδη.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Π.Ο.Φ.Επ.Α. Δυτικής Μακεδονίας/Ηπείρου διεξήχθησαν στις 27 Οκτωβρίου στην Κοζάνη με τη συμμετοχή πέντε ομάδων. Στον τελικό βρέθηκαν δύο ομάδες της Φλώρινας με…χαρακτηριστικά ονόματα, από αυτά που συχνά…εφευρίσκουν οι όμορφες παρέες σε διοργανώσεις βετεράνων. Οι Κροκόδειλοι της Φλώρινας νίκησαν τους Δεινόσαυρους της ίδιας πόλης με 4-0, ενώ στον μικρό τελικό ο Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων κατέβαλλε τον Φιλέα Κοζάνης, επίσης με 4-0. Την ομάδα των Κροκόδειλων αποτέλεσαν οι Ν. Δούης, Αλ. Σκλιας, Ν. Μουχτούρης και Θ. Σούμπασης.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ