Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τον μεγάλο τελικό έκλεισε με κάθε επισημότητα στη Χίο ο φετινός κύκλος των αναπτυξιακών τουρνουά

Xios Telikos_Anapt_pagorasides_aponomi

Xios Telikos_Anapt_pagorasides_aponomiΣε εορταστικό κλίμα και με τις αρμόζουσες… τιμές για τους βασικούς πρωταγωνιστές μίας μεγάλης και κουραστικής διαδικασίας, τους αθλητές, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα Xios Telikos_Anapt_teleti_enarxisτης Κυριακής, στη Χίο, ο τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2018-2019. Με την ομοσπονδία και τους οικοδεσπότες να φροντίζουν για την άριστη οργάνωση των αγώνων, τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και τη φιλοξενία και με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να σφραγίσουν και στον τελικό τις πετυχημένες εμφανίσεις τους στη σεζόν. Το καθιερωμένο event έγινε με 68 αγόρια και κορίτσια στο κλειστό γυμναστήριο της Χίου. Λόγω αποχών συνάντησε μικρότερη απήχηση από την προσδοκώμενη, πάντως το νησί, που καλλιεργεί για δεκαετίες και αγαπά την επιτραπέζια αντισφαίριση τα κατάφερε και σε αυτή την αποστολή του και τίμησε αθλητές, προπονητές και γονείς στον επίλογο μίας ακόμα δύσκολης χρονιάς. Για την προβολή του θεσμού και γενικά του αθλήματος μάλιστα, ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξασφάλισε τη συνεχή τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων με δύο παράλληλα live streaming από την ιστοσελίδα Sportshero, που είναι εξειδικευμένη στο WEB TV και πολύ έμπειρη από αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (στη σχετική σελίδα του σάιτ, στο λινκ https://www.youtube.com/user/7G3HIJ2112/videos, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και τα τέσσερα βίντεο από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ιάσονας Κορδούτης στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες και η Ζωή Καζάκου στις παγκορασίδες.

Στον τελικό είχαν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν οι πρώτοι της ειδικής βαθμολογίας των αναπτυξιακών σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, αλλά με όριο τον αριθμό 16. Οι συμμετοχές χωρίστηκαν τελικά σε 10 εφήβους, 11 νεάνιδες, 15 παίδες, 10 κορασίδες, 16 παμπαίδες και 6 παγκορασίδες.

Xios Telikos_Anapt_parousiasi_paidesΗ δράση άρχισε το πρωί του Σαββάτου και νωρίς το μεσημέρι έγινε ολιγόλεπτη διακοπή για την τελετή έναρξης. Παρουσιάστηκαν επίσημα με όμορφες ταμπελίτσες όλα τα παιδιά, καθώς επίσης η γραμματεία και οι διαιτητές, που φορούσαν ομοιόμορφα μπλουζάκια. Ξεχωριστό παλμό έδωσαν νέοι από τοπικό σωματείο, που έπαιξαν μουσική με τύμπανα και χόρεψαν. Το «παρών» έδωσε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Ιδιαίτερο χρώμα είχαν και οι απονομές, καθώς δίπλα στο βάθρο των νικητών εμφανίζονταν μικρά βεγγαλικά. Στο κέντρο του γυμναστηρίου στην ώρα των απονομών πήγαιναν όλα τα παιδιά, καθώς έπαιρναν και χαρτάκια με τα δώρα που δικαιούνταν.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Σάββατο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι διοργανωτές πρόσφεραν επίσκεψη στο Citrus Άρωμα Μνήμης, στον κάμπο της Χίου και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έναν παραδοσιακό οικισμό με πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα.

Xios Telikos_Anapt_telikos_neonΣτους νέους πρώτευσε ο Ιάσονας Κορδούτης, που άρχισε από τη θέση 6 των φαβορί. Στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε τον συμπαίκτη του στη Βόχα Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-2 σετ (6-11, 14-12, 12-10, 9-11, 11-8).

Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τη σεζόν όσον αφορά στα αναπτυξιακά. Μετά την κυριαρχία της στη διάρκεια των όπεν κατέκτησε την 1η θέση και στον μεγάλο τελικό νικώντας στο καθοριστικό παιχνίδι την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-5).

Στους παίδες πήγαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί με τον Σωκράτη Γιαννούτσο από τη θέση 2 να πιστοποιεί την εξαιρετική του φόρμα. Λίγες ημέρες μετά τον πανελλήνιο τίτλο επικράτησε και στη Χίο κάμπτοντας στον τελικό μία αποκάλυψη της χρονιάς, τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ με 3-0 σετ (14-12, 11-6, 12-10). Στα πέντε σετ πήγε ο «μικρός» τελικός με τον αμυντικό Ευστάθιο Μανωλόπουλο να νικά τον Αλέξανδρο Μαδέση.

Xios Telikos_Anapt_aponomi_korasidesΤο 1ο φαβορί πήρε το χρυσό μετάλλιο στις κορασίδες. Η Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα κατέβαλλε με 3-0 σετ τη 13χρονη Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και τελείωσε ιδανικά μία σεζόν με πανελλήνιες πρωτιές, με πολλές νίκες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και διεθνείς διακρίσεις (11-9, 13-11, 11-7). Αμφίρροπος ήταν ο αγώνας για τις θέσεις 3-4, όπου αναμετρήθηκαν συμπαίκτριες. Η Ευγενία Καραθανάση λύγισε την Ιωάννα Μαδέση με 3-2 σετ.

Τα δύο πρώτα φαβορί κοντραρίστηκαν και στον τελικό των παμπαίδων. Σε αντίθεση με ό,τι έγινε στα τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ. και του Ξυλοκάστρου αυτή τη φορά πανηγύρισε τη νίκη ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Νο 2) εναντίον τον Γιάννη Μαστρογιάννη με σκορ 3-0 (11-7, 11-7, 11-7).

Στις παγκορασίδες η Χανιώτισσα Ζωή Καζάκου είχε τα προγνωστικά με το μέρος της και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τη Χιώτισσα Βασιλική Μπουλά και πρόσθεσε αυτό το τρόπαιο στα τρία των φετινών αναπτυξιακών.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Ιάσονας Κορδούτης (Ε.Α. Βόχας)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

3. Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

4. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

3. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

4. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

4. Γιώργος Κάλλιας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Βασιλική Μπουλά (ΜΕΣ Νενήτων Βοκαριά Χίου)

3. Αλεξία Μάλο (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

4. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ