Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Ελλάδα την 1η θέση στο ομαδικό ανδρών στο τουρνουά της Κύπρου

Νικήτρια στο ομαδικό ανδρών βρήκε την ελληνική αποστολή το πρώτο κομμάτι του τετραεθνούς τουρνουά της Κύπρου, που διοργανώνει από χτες στη Λευκωσία η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το δίδυμο των Τάσου Ρηνιώτη, Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής ήξεραν ότι το συγκεκριμένο event πέρα από ορισμένα καλά αγωνιστικά τεστ δίνει και την ευκαιρία για πρωτιές κι έδειξαν και στην πράξη ότι ήθελαν πολύ να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ύστερα από πολύωρο αγωνιστικό πρόγραμμα έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής στο χρυσό μετάλλιο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το ομαδικό διεξήχθη με το σύστημα πουλ («ένας προς όλους») και με πέντε ομάδες, καθώς η γηπεδούχος Κύπρος, παρέταξε δύο δίδυμα. Η Ελλάδα κατέβαλλε κατά σειρά την Ιορδανία με 3-0, την Κύπρο 1 με 3-2 (στο πιο δύσκολο ματς), τον Λίβανο με 3-0 και την Κύπρο 2 επίσης με 3-0.

Από τον εναρκτήριο αγώνα αξίζει επιπλέον αναφορά μόνο η νίκη του νεαρού Κωνσταντινόπουλου με 3-0 σετ επί του πρώτου Ιορδανού, του Ζαΐντ Αμπογιαμάν. Όχι μόνο γιατί ο εν λόγω αθλητής βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη στα ίδια επίπεδα, που ήταν και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Νέων ανδρών και νέων πριν βγει από τους πίνακες, αλλά και γιατί η Ιορδανία δεν εμφάνισε κακή ομάδα και πήρε τη 2η θέση στο αγώνισμα…

Το παιχνίδι με τον Κύπρο 1 έφερε υψηλά εμπόδια διότι ο πρώτος αθλητής της Μεγαλονήσου, ο γνωστός από τη θητεία του στον Α.Ο. Ταταύλα πριν από λίγα χρόνια, Μάριος Γιάνγκου, κατάφερε δύο νίκες στα ατομικά ματς. Επικράτησε με 3-1 σετ του Κωνσταντινόπουλου και με 3-2 του Ρηνιώτη. Το ελληνικό ζευγάρι πήρε το διπλό και είχε σε ατομικό επίπεδο από μία νίκη εναντίον του δεύτερου Κύπριου της ομάδας, του Στέφανου Γρηγορίου.

Από την αναμέτρηση με τον Λίβανο μπορεί να σταθεί κάποιος στην επικράτηση του Ρηνιώτη με 3-1 σετ απέναντι στον πρώτο αθλητή της αντίπαλης ομάδας, τον Νταούντ Σεάμπ, που είναι νούμερο 352 στον κόσμο.

Τέλος, στον αγώνα με τη 2η ομάδα της Κύπρου η Ελλάδα έφτασε εύκολα στη νίκη. Η οικοδέσποινα χώρα αγωνίστηκε με τον Γιάνγκο Γιάνγκου και τον Ανδρέα Ευσταθίου.

Το τουρνουά, που οργανώνεται με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της Παγκύπριας ομοσπονδίας του αθλήματος, γίνεται στις εξαιρετικές και άνετες εγκαταστάσεις της ομοσπονδιακής αίθουσας πινγκ πονγκ στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης». Το απόγευμα βρέθηκαν στις εξέδρες και κάποιες δεκάδες φιλάθλων και αναμένεται περισσότερος κόσμος το Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα συνεχίζεται από το πρωί του Σαββάτου με τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού. Και τα δύο θα έχουν ομίλους στην πρώτη φάση και παιχνίδια νοκ άουτ στη δεύτερη. Όλα τα έπαθλα θ’ απονεμηθούν μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, την Κυριακή.

 

                                                                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ