Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ώρα πλέι οφ για την Μπογκόρια του Γκιώνη στην Πολωνία

Gionis Bogoria_1

Gionis Bogoria_1Άμεσα έρχονται οι νέοι στόχοι για τον Παναγιώτη Γκιώνη μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν αφορούν το κομμάτι των ατομικών αγωνισμάτων, αλλά το ομαδικό. Έπειτα από λίγες ημέρες προπονήσεων στην Αθήνα ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναχωρεί αύριο για την Πολωνία προκειμένου ν’ αγωνιστεί στα πλέι οφ της πολωνικής λίγκας με την Μπογκόρια. Η ομάδα του κατέκτησε την πρωτιά στη κανονική διάρκεια και την Παρασκευή αρχίζει τους ημιτελικούς με τη Γιάροσλαβ, η οποία είχε τερματίσει 4η. Στο μεταξύ, η Ελισάβετ Τέρπου έδωσε σήμερα τα πρώτα παιχνίδια της στο τουρνουά Challenge της Σερβίας, που γίνεται στο Βελιγράδι.

Στην 1η κατηγορία της Πολωνίας η Μπογκόρια τερμάτισε στην κορυφή με 55 βαθμούς, 5 περισσότερους από τη 2η Γκντανσκ. Ο Γκιώνης είχε προσωπικό απολογισμό στην κανονική διάρκεια 17 νίκες και 3 ήττες. Η Γιάροσλαβ ολοκλήρωσε τους δύο γύρους στην 4η θέση με 48 βαθμούς. Οι ημιτελικοί των πλέι οφ προβλέπουν δύο αγώνες. Την Παρασκευή η αρχή γίνεται στην έδρα της Γιάροσλαβ, την Κυριακή η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Γκρότζισκ και η ομάδα που θα έχει συνολικά το καλύτερο αποτέλεσμα θα προκριθεί στον τελικό.

Στο όπεν της Σερβίας η Τέρπου έχει την ευκαιρία για δυνατά τεστ μέσα από αρκετά παιχνίδια καθώς πέρα από το απλό γυναικών παίρνει μέρος στους αγώνες για αθλήτριες έως 21 ετών, αλλά και στο διπλό γυναικών. Στα προκριματικά του απλού γυναικών σχηματίστηκαν 15 γκρουπ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών είναι στο 8ο και στην πρεμιέρα της έχασε με 3-0 σετ από την επικεφαλής Λαμ Γιε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ (11-13, 2-11, 8-11). Αύριο το μεσημέρι έχει ένα ακόμα ματς με αντίπαλο την Κροάτισσα Πέτρα Πέτεκ, που επίσης γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Ασιάτισσα. Αν φτάσει στη νίκη θα προκριθεί ως 2η του γκρουπ στο κυρίως ταμπλό.

Στα προκριματικά του Under21 η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά μετέχει στο 5ο γκρουπ. Στον πρώτο της αγώνα κάμφθηκε με 3-1 σετ από την Κροάτισσα κορασίδα Χάνα Αράποβιτς, γνωστή από τις συνεργασίες της με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου στα διεθνή όπεν νέων (4-11, 11-9, 4-11, 7-11). Στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της στο γκρουπ η Τέρπου συναντά αύριο την επικεφαλής Ντάρια Σαντρίνα. Η Ρωσίδα επίσης έχασε από την Αράποβιτς και μάλιστα με 3-0 κι αυτό σημαίνει ότι κρίθηκε η 1η θέση, που δίνει πρόκριση στο ταμπλό.

Στο διπλό γυναικών η Τέρπου θα έχει συμπαίκτρια την Τζούντιθ Μοράλες από τη Χιλή. Πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο προκριματικό γύρο και αύριο αντιμετωπίζουν τις νικήτριες από την αναμέτρηση Ανέλια Λουπουλέσκου/Αντρέα Τοντόροβτς (Σερβία)-Αρίνα Σινγκεορζάν/Μαρία Γιόβκοβα (Ρουμανία/Βουλγαρία). Τη 19χρονη πρωταθλήτρια κοουτσάρει στο Βελιγράδι η προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.

* Η Μόσχα θα φιλοξενήσει το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Η πολύ σημαντική διοργάνωση της ολυμπιακής χρονιάς θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2020.

                                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ