Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επικράτηση Παπαγεωργίου στον νέο ελληνικό…εμφύλιο σε γαλλικό έδαφος

Τρίτη φετινή «κόντρα» Ελλήνων διεθνών στη Γαλλία μεσοβδόμαδα και δικαιωματικά αποτέλεσε κι αυτή ένα από τα σημεία αναφοράς στην 7η αγωνιστική των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της χώρας. Για τη Β΄κατηγορία των ανδρών συναντήθηκαν ο Κώστας Παπαγεωργίου της Φοντενέι και ο Κώστας Λαγογιάννης της Αμικάλ, όταν τον Νοέμβριο προηγήθηκαν οι αγώνες Κρεάνγκα-Γκιώνη και Ρηνιώτη-Λαγογιάννη. Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Ελλάδας 2012 του απλού ανδρών αντίστοιχα, έδωσαν «παράσταση», που ενθουσίασε τους Γάλλους φιλάθλους και ανέδειξε νικητή τον Παπαγεωργίου με 3-2 σετ. Για την ίδια αγωνιστική ημέρα είχαν δραστηριότητα στη Γαλλία όλοι οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» εκτός από τον Κρεάνγκα και να σημειωθεί ότι η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη κατάφερε την παρθενική της νίκη στη 2η κατηγορία.

Στην Α΄κατηγορία ανδρών η Ενεμπόν γνώρισε δεύτερη ήττα στη σειρά, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Λα Ρομάν με 4-0. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν πήρε μέρος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αυτό το αποτέλεσμα απομάκρυνε κι άλλο από την κορυφή την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας. Βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, όταν οι πρωτοπόροι Σαρτρ και Ποντουάζ προηγούνται με 19.

Στην ίδια διοργάνωση η Ανζέ συνέχισε με εύκολη εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Μπαγιάρ Αρζεντάν και ανέβηκε στο 3ο βαθμολογικό σκαλοπάτι μαζί με την Ενεμπόν (16 βαθμοί). Ο Παναγιώτης Γκιώνης πέτυχε δύο νίκες. Αρχικά κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Κινέζο Κάι Λιου και αργότερα με το ίδιο σκορ τον Βραζιλιάνο διεθνή Τιάγκο Μοντέιρο.

Στην αντίστοιχη αγωνιστική της Β΄κατηγορίας ανδρών ξεχώριζε από ελληνικής πλευράς ο…εμφύλιος του Κώστα Λαγογιάννη με τον Κώστα Παπαγεωργίου. Επί χρόνια συμπαίκτες στην εθνική ομάδα, αλλά και στο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, αντίπαλοι όμως φέτος στη Γαλλία, όπου αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο του αγώνα Αμικάλ Λεγκ-Φοντενέι! Η αμφίρροπη «κόντρα» τους είχε και θέαμα και σασπένς και σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, όπου οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν τελικά ισόπαλες 3-3. Οι Έλληνες πρωταθλητές συναντήθηκαν στο τέταρτο στη σειρά επί μέρος παιχνίδι και νικητής αναδείχτηκε ο Παπαγεωργίου με 3-2 σετ. Χρειάστηκε μάλιστα, να φτάσει σε ανατροπή, καθώς ο Λαγογιάννης προηγήθηκε με 2-0 σετ και 9-7 στο 3ο και το 4ο σετ! Ο Παπαγεωργίου, που είχε χάσει κι αυτός από 9-7 το 1ο σετ, έσωσε και ματς μπολ (10-12, 8-11, 11-9, 12-10, 11-6)! Νωρίτερα, ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας των τελευταίων ετών είχε νικήσει τον Τανγκ Σι και ο Λαγογιάννης τον Αρνό Ντερόν γυρίζοντας σε βάρος του κατάσταση με 0-2 σετ και 1-6! Να σημειωθεί ακόμα ότι αυτή ήταν η 4η ισοπαλία στο πρωτάθλημα για τη Φοντενέι, η οποία περιορίζεται στην 9η και προτελευταία θέση της κατάταξης με 11 βαθμούς.

Η Αμικάλ είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς, ενώ στην 7η με 12 (και ισόβαθμη της Σεν Ντενί) βρίσκεται η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη, η οποία πέτυχε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία επιβλήθηκε 4-0 εκτός έδρας της ουραγού Μπρουίγ. Ο Ρηνιώτης βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα πριν μεταβεί στην Κύπρο για το τετραεθνές τουρνουά και πανηγύρισε δύο δύσκολες νίκες. Στον πρώτο αγώνα εναντίον του Σουηδού Σιμόν Άρβιντσον με 3-2 σετ και στον δεύτερο κόντρα στον διεθνή Γάλλο Τόμας Λε Μπρετόν με 3-1 σετ.

Στη Β΄κατηγορία γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη γνώρισε την ήττα μέσα στην έδρα της από τη Μεγιέν με 4-2. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια δεν έφερε αυτή τη φορά κάποιο θετικό αποτέλεσμα, στο τρίτο στη σειρά ματς έχασε 3-0 σετ από την Κινέζα Μπάο Ντι και στο 6ο και τελευταίο από τη Γαλλίδα Οσιάν Εμπνέρ με 3-1. Η Ελανκούρ υποχώρησε τώρα στην 4η θέση της βαθμολογίας (μαζί με τη Μποσάμπ) με 15 βαθμούς. Και στα τρία πρωταθλήματα η 8η, και προτελευταία για τον 1ο γύρο αγωνιστική, θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος, στη Γ΄κατηγορία της Γαλλίας (National 1) και τον 1ο όμιλο η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη βρίσκεται ύστερα από έξι αγωνιστικές στην 3η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς. Την πρωτομηνιά είχε δώσει το τελευταίο παιχνίδι της και είχε κάμψει τη Μονπελιέ με 11-4. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας ήταν και πάλι…άψογος με τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

* Μικρό και έκτακτο πρόβλημα υγείας του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου εμπόδισε αυτές τις ημέρες την κανονική ροή των δελτίων Τύπου στην ιστοσελίδα και τη γρήγορη ενημέρωση από τα αποτελέσματα των αθλητών στη Γαλλία.

* Διευκρινίζεται ακόμα, για τις όποιες ελλείψεις στα ενημερωτικά δελτία, ότι σε παιχνίδια ομάδων των διεθνών μας στη 2η κατηγορία των ανδρών δεν βγαίνει στη γαλλική ιστοσελίδα αναλυτικά η εξέλιξη των επί μέρους αγώνων, ενώ στην 3η κατηγορία, όπου αγωνίζεται ο Φραγκούλης, δίνονται ελεύθερα από το σάιτ μόνο τα αποτελέσματα των συλλόγων…

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ