Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κ.Βατσακλής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας»

Gio Europe_Top_16_me_Vatsa

Gio Europe_Top_16_me_VatsaΣτο κλίμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων κινούνται οι αθλητές των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών, που ολοκληρώνουν αύριο την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους. Το Σάββατο η αποστολή αναχωρεί για τη Βουδαπέστη κι εκεί θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που αρχίζει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα 28 του μήνα. Την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπήσουν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Είναι οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Μαρία Χριστοφοράκη. Για τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον πάγκο των αθλητών θα είναι οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης.

Πριν από την αναχώρηση και την κλήρωση της πρώτης φάσης ο Κώστας Βατσακλής έκανε ένα σχόλιο για το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική αποστολή το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά κατ’ αρχήν και να πούμε ότι δεν έχουμε βλέψεις για κάποια πολύ υψηλή διάκριση. Ωστόσο και μόνο η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση είναι σημαντική εμπειρία και τιμή για κάθε αθλητή. Πάμε στην Ουγγαρία για να δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ανάμεσα στις χώρες, που παίζουν καλό, μοντέρνο και θεαματικό πινγκ πονγκ. Θα προσπαθήσουμε με άλλα λόγια να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Θέλουμε να πετύχουμε όσο γίνεται περισσότερες προκρίσεις από τα γκρουπ και μετά να κυνηγήσουμε όσο γίνεται πιο ψηλή θέση ο καθένας γιατί είναι και προολυμπιακή χρονιά και υπάρχει επιπλέον κίνητρο», δήλωσε ο εθνικός προπονητής.

Στο μεταξύ, με το ομαδικό κορασίδων άρχισε την Τετάρτη το δεύτερο κομμάτι της ελληνικής παρουσίας στο όπεν νέων του Βελγίου. Η Ελλάδα με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Χρυσή Φωτιάδου κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό όπου ηττήθηκε πολύ δύσκολα από την Ιταλία και τελικά πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16.

Στο ομαδικό κορασίδων σχηματίστηκαν 9 γκρουπ και η Ελλάδα ως νούμερο 5 στα φαβορί τέθηκε επικεφαλής στο 5ο. Έδωσε το καθοριστικό ματς για την πρωτιά και την πρόκριση με τη Σλοβακία κι επικράτησε με 3-1. Η Παπαδημητρίου νίκησε από τη θέση 1 την Ελίσκα Στουλέροβα με 3-1 σετ και αργότερα τη Ντομίνικα Βιλτσίκοβα με 3-2, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Η Φωτιάδου έκαμψε με 3-2 τη Βιλτσίκοβα ενώ οι πρωταθλήτριές μας έχασαν το διπλό με 3-1 από τις ίδιες αντιπάλους.

Στον πρώτο αγώνα είχε έρθει εύκολη νίκη απέναντι στη Βραζιλία με 3-0. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε την Μπεατρίς Φιορέ με 3-0 σετ, η Φωτάδου την Καρίνα Σιρέι με το ίδιο σκορ και μαζί στο διπλό τις Φιορέ/Σιρέι επίσης με 3-0.

Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») το ελληνικό δίδυμο έδωσε γερή αναμέτρηση με την Ιταλία. Προηγήθηκε δύο φορές αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2 και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά. Στην αρχή η Παπαδημητρίου νίκησε τη Μίριαμ Καρνοβάλε με 3-1 και η Φωτιάδου έχασε από τη Νικόλ Άρλια με 3-0. Στη συνέχεια οι αθλήτριες μας ξαναπήραν το προβάδισμα με νίκη 3-0 σετ στο διπλό απέναντι στις ίδιες αντιπάλους. Στο επόμενο παιχνίδι η Παπαδημητρίου ηττήθηκε από την Aρλια με 3-2 και στο φινάλε η Φωτιάδου καμφθηκε από την Καρνοβάλε με 3-1. Το τουρνουά προχωρά με τα ατομικά. 

 

* Στη φωτό ο Κώστας Βατσακλής καθώς δίνει οδηγίες στον Παναγιώτη Γκιώνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ