Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χατζηκυριάκος και Μουχθής παρουσίασαν την επιτραπέζια αντισφαίριση σε μαθητές σε επίπεδο Α.Με.Α.

AMEA SEF_ekdilosi_me_paidia_1

AMEA SEF_ekdilosi_me_paidia_1Οι κορυφαίοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα άτομα με αναπηρίες παρουσίασαν το άθλημα σε μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει καθιερώσει το φαληρικό στάδιο για τα σχολεία, ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής έδωσαν μία άλλη εικόνα του ολυμπιακού αθλήματος και πέρασαν ξεχωριστά και πολύ σημαντικά μηνύματα στα παιδιά.

Η εκδήλωση έγινε πριν από λίγες ημέρες στο ομοσπονδιακό προπονητήριο. Ήταν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης, που ακολουθεί από τον Οκτώβριο το ΣΕΦ, με τον τίτλο «Σέβομαι τη διαφορετικότητα, γνωρίζω τον αθλητισμό». Μαθητές από πολλά σχολεία επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και παίρνουν γεύση από διάφορα αθλήματα.

Αθλητές της εθνικής μας ομάδας έχουν μιλήσει αρκετές φορές για την επιτραπέζια αντισφαίριση στο κοντινό παρελθόν και τώρα η παρουσίαση είχε άλλο ενδιαφέρον διότι έγινε σε επίπεδο Α.Με.Α.. Ο χώρος των αθλητών με αναπηρίες είναι επίσης κομμάτι του προγράμματος με τη συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο Χατζηκυριάκος με τον Μουχθή, ήταν οι καταλληλότεροι ώστε να μιλήσουν για διαφορές και τυχόν ιδιαιτερότητες. Τα παιδιά υποδέχτηκαν ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Ελλάδας αντίστοιχα στην κλάση 6 (αυτής των ορθίων με την πιο βαριά αναπηρία), οι αθλητές, που πρόσφατα χάρισαν στη χώρα το πρώτο μετάλλιο στο ομαδικό με αμιγώς ελληνική σύνθεση σε διεθνές τουρνουά (χάλκινο στην Ισπανία). Έκαναν μικρή επίδειξη, εξηγούσαν διάφορα πράγματα για το άθλημα και στη συνέχεια έδειχναν στους μαθητές, που έπιαναν ρακέτα κι ένας-ένας δοκίμαζαν να παίξουν.

Η εκδήλωση κράτησε γύρω στις 2,5 ώρες. Ανά μισή ώρα και σε γκρουπ πέρασαν από την αίθουσα πάνω από 100 παιδιά από Δημοτικά και Γυμνάσια κι έζησαν ξεχωριστή εμπειρία. Ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής τούς μίλησαν μεταξύ άλλων για τις επιτυχίες τους, για το πώς ασχολήθηκαν και πώς εξελίχτηκαν στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ αναφέρθηκαν και στους επόμενους στόχους τους. Τα παιδιά κατανόησαν τη δύναμη της θέλησης, τους κόπους που χρειάζονται για την αγωνιστική πρόοδο και τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και σε αυτή την κατηγορία αθλητών, αλλά και το γεγονός ότι και οι αθλητές με αναπηρίες μπορούν να προπονηθούν το ίδιο σκληρά με τους αρτιμελείς και ν’ απολαύσουν την επιτραπέζια αντισφαίριση.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ