Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ζ. Δουκέρης και η Γερασιμάτου πρωταθλητές στο Πανελλήνιο Λυκείων

Sxoliko Likeion_Gerasimatou

Sxoliko Likeion_GerasimatouΜε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων η μαθητική κοινότητα βρέθηκε, έστω και για λίγο, στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και χάρισε όμορφες στιγμές. Στο κλειστό γυμναστήριο του Δερβενίου Κορινθίας διεξήχθη σήμερα η ετήσια διοργάνωση, που για το 2019 αφορούσε μόνο το αγώνισμα του απλού. Μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σημεία της Ελλάδας προσπάθησαν για το καλύτερο σε όμορφες αγωνιστικές συνθήκες κι ανάμεσά τους ήταν κορυφαία ονόματα της εφηβικής κατηγορίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ζήσης Δουκέρης στους μαθητές και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις μαθήτριες. Αρνητικό γεγονός αποτέλεσε η μεγάλη αποχή, πάντως για παιδιά, που χρειάζονταν μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων, είχε προκύψει η αντικειμενική δυσκολία ότι δεν εξασφαλίστηκε νωρίς η διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος κι έγινε αναγκαστικά μετάθεση της αρχικής ημερομηνίας. Τους αγώνες διοργάνωσε και φέτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και με τον τοπικό Α.Ο. Ξυλοκάστρου, που καλλιεργεί το άθλημα.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με τον κάθε αγώνα να λήγει «υπέρ του καλύτερου των πέντε σετ». Επιπλέον, έγιναν και ματς για τις θέσεις 3-4. Το πρόγραμμα άρχισε στις 9.30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Στο απλό μαθητών πήρε τον τίτλο ο Ζήσης Δουκέρης. Στον συναρπαστικό τελικό κόντρα στον Ιάσονα Κορδούτη βρέθηκε 0-2 πίσω στα σετ, αλλά κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση (7-11, 6-11, 11-8, 11-6, 12-10). Στα φαβορί ο Δουκέρης ήταν νούμερο 4 και ο Κορδούτης 3. Ο Δουκέρης νίκησε στον ημιτελικό με 3-0 το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Κωνσταντίνο Στάμου.

Στο απλό μαθητριών επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ως 1ο φαβορί η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον εξίσου ενδιαφέροντα τελικό η διεθνής νεάνιδα κατέβαλλε το νούμερο 2, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, με 3-2 σετ (8-11, 11-5, 5-11, 11-9, 11-2) κι έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της για τα σημερινά 18α γενέθλιά της (φωτό). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με την Ελπίδα Οικονόμου να κάμπτει την Ευαγγελία Τρωαδίτη.

Να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες από το γυμνάσιο και το δημοτικό σχολείο Δερβενίου. Τις απονομές των επάθλων έκαναν στους μαθητές ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΣΑΔ Κορινθίας Ιωάννης Φειδάς με την υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωηής Κορινθίας Σοφία Κέλμπουρα και στις μαθήτριες η συντονίστρια καθηγητών Φυσικής Αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ελένη Τζάνη με το μέλος της ομάδας Φυσικής Αγωγής Κορινθίας Ανδρέα Λαγό.

Οι νικητές και οι νικήτριες:

Στο απλό μαθητών:

1. Ζήσης Δουκέρης (1ο ΓΕΛ Κηφισιάς)

2. Ιάσονας Κορδούτης (2ο ΓΕΛ Βούλας)

3. Κωνσταντίνος Στάμου (2ο ΓΕΛ Ελευσίνας)

4. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΓΕΛ Καστριτσίου)

Στο απλό μαθητριών:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (3ο ΓΕΛ Νικαίας)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

3. Ελπίδα Οικονόμου (15ο ΓΕΛ Πειραιά)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (4ο ΓΕΛ Πειραιά)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ