Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Σ.Ε.Φ το διήμερο τα μπαράζ για Α1-Α2 και Β’ Εθνική

Panathinaikos team_A2_women_2018-2019

Panathinaikos team_A2_women_2018-2019Οι καθιερωμένοι αγώνες μπαράζ θα κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τη φετινή πορεία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα είναι για την Α1-Α2 εθνική κατηγορία, όπως και για την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ματς τελικής διαβάθμισης στη χαμηλότερη κατηγορία των γυναικών, την Α’ Αττικής. Στα έξτρα ματς για τις δύο κορυφαίες κατηγορίες θα πάρουν μέρος 4 ομάδες ανδρών και 4 γυναικών, στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 θα μετάσχουν 7 ομάδες ανδρών και 4 γυναικών, ενώ στο τελικό στάδιο της Α’ Αττικής γυναικών θ’ αγωνιστούν συνολικά 11 ομάδες για τις θέσεις 1-4, 5-8 και 9-11. Στην τελευταία περίπτωση τα ματς της πρώτης 4άδας θ’ αναδείξουν και την πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ Αττικής.

Στα μπαράζ για Α1 και Α2 ανδρών βρίσκονται ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και ο Α.Ο. Πεύκης, οι οποίοι προέρχονται από την 1η κατηγορία (όπως και πέρσι τερμάτισαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα), ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά από τη 2η κατηγορία (πήραν 2η και 3η θέση αντίστοιχα στο πρωτάθλημα). Θα παίξουν με το σύστημα «ένας προς όλους», οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θ’ αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Α1 και οι δύο επόμενοι στην Α2.

Στην αντίστοιχη διαδικασία των γυναικών θα είναι ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά από την Α1 (τερμάτισαν με τους ίδιους βαθμούς στην 6η και την 7η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα) και ο Άρης 2006 με τον Παναθηναϊκό από την Α2 (κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην κανονική διάρκεια). Ίδιο είναι κι εδώ το σύστημα διεξαγωγής και οι κληρώσεις γίνονται το πρωί επί των παρόντων. Τα ωράρια των αγωνιστικών είναι 10:00 και 13:00 το Σάββατο και για τις δύο κατηγορίες, ενώ την Κυριακή οι γυναίκες θα παίξουν στις 10:00 και οι άνδρες στις 13:00.

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής των ανδρών έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι πρώτες 3 ομάδες από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής, οι 2 πρώτες από τη Βόρεια Ελλάδα, η νικήτρια από τη Δυτική Ελλάδα κι εκείνη, που θα επικρατήσει απόψε στα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας, τα οποία γίνονται επίσης στο Σ.Ε.Φ.. Πρόκειται να πάρουν μέρος οι Πανιώνιος Γ.Σ.Σ., ΑΛΦΑ Καλλιθέας, Δ.Α.Ο. Ταύρου, Π.Α.Σ. Εχέδωρος, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Παγώνα Πάτρας και η εκπρόσωπος των νησιών.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, θα παίξουν μεταξύ τους και στη συνέχεια οι δύο πρώτες θα δώσουν ματς χιαστί για τις δύο θέσεις ανόδου. Τα ωράρια είναι 13:00 και 16:00 το Σάββατο και 10:00 και 13:00 την Κυριακή. Το τελευταίο ωράριο είναι για τα καθοριστικά νοκ άουτ ματς.

Στη Β’ Εθνική γυναικών αγωνίζονται σε έναν όμιλο οι 2 πρώτες ομάδες από το πρωτάθλημα της Αττικής, η νικήτρια από τη Βόρεια Ελλάδα και η νικήτρια από τα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας-Πελοποννήσου. Συνεπώς, για τις δύο θέσεις, που οδηγούν στην Α2 εθνική κατηγορία, θα κοντραριστούν η Α.Ε.Κ., ο Τελαμών Σαλαμίνας, ο Αίας Ευόσμου και ο νικητής από τα σημερινά προ-μπαράζ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα ωράρια 13:00, 16:00 αύριο και 10:00 την Κυριακή.

Τέλος, στην Α’ Αττικής γυναικών μονομαχούν για τον τίτλο ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας, ο Άρης Νικαίας, ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς και ο Π.Α.Ο. Φυλής. Με αυτή τη σειρά είναι οι ημιτελικοί του Σαββάτου (10:00) και οι νικητές θα κοντραριστούν λίγες ώρες αργότερα για την πρωτιά. Οι συγκεκριμένες ομάδες κάλυψαν τις δύο πρώτες θέσεις στο 1ο και το 2ο γκρουπ της κατηγορίας. Οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ Αττικής θα παίξουν κατά τον ίδιο τρόπο για την τελική κατάταξη στις θέσεις 5-8 και 9-11.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ