Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι νικήτριες ομάδες στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα

AEK champion_2019_women_2

AEK champion_2019_women_2Η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 τελειώνει, όσον αφορά στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η τελευταία πράξη θα περιλαμβάνει τα μπαράζ για την Α1 και την Α2, έξτρα παιχνίδια για την άνοδο από τη Β’ Εθνική, όπως και ματς κατάταξης στην τελευταία κατηγορία των γυναικών. Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν σχεδόν όλες οι τοπικές κατηγορίες ανά περιοχές και μέσα από συναρπαστικές, σε πολλές περιπτώσεις, «μονομαχίες», βγήκαν οι νικήτριες ομάδες. Κάνοντας το απαραίτητο πέρασμα από αυτά τα πρωταθλήματα θα δούμε τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στις διάφορες κατηγορίες ανδρών και γυναικών για την Αττική, τη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά. Η ενημέρωση γίνεται με βάση τις αναρτήσεις αποτελεσμάτων στον ιστότοπο http://www.ttscore.io/customer/24, με τον οποίο συνεργάζεται η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.:

Στους άνδρες:

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.. Συγκέντρωσε 35 βαθμούς, έναντι 34 του ΑΛΦΑ Καλλιθέας και 30 του Δ.Α.Ο. Ταύρου, οι οποίοι τον ακολουθούν στα μπαράζ ανόδου.

Στην Α’ Αττικής πρώτευσε η Κορωνίδα Γαλατσίου με 34 βαθμούς. Στους 33 βαθμούς ισοβάθμησαν ο Παράδεισος Αμαρουσίου και ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο, είχαν κι από μία νίκη με 4-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια και μέτρησαν τα σετ. Εκεί υπερίσχυσε το Γυμνάσιο και κατέκτησε τη 2η θέση.

Στη Β’ Αττικής πρώτευσε με το απόλυτο των νικών ο Ιλισσός Καλλιθέας. Μάζεψε 36 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Κηπούπολης με 33 βαθμούς και την 3η το Ρουφ 80 με 32.

Στη Γ’ Αττικής έγινε μεγάλη «μάχη» για την πρωτιά, την οποία τελικά πήρε ο Γ.Α.Σ. Χολαργού. Ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Γ.Σ. Μακαμπή στους 29 βαθμούς, στον 1ο γύρο είχε χάσει με 4-2, αλλά στην προτελευταία αγωνιστική επικράτησε με 4-1 και κατέκτησε τον τίτλο. Έναν βαθμό πίσω τερμάτισε 3ος ο Α.Σ. Μεσογειακός.

Στη Β’ Εθνική κατηγορία Βόρειας Ελλάδας πήρε το πρωτάθλημα ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος με το απόλυτο των επιτυχιών και 28 βαθμούς. Ακολούθησαν ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 25 βαθμούς και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης με 23.

Στο Α’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας αναδείχτηκε νικητής ο Α.Ο. Πολύγυρου μαζεύοντας 34 βαθμούς. Στο 2ο σκαλοπάτι της κατάταξης βρέθηκε ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 33 και στο 3ο ο Ιάσων Βόλου με 32 βαθμούς.

Στο Β’ Τοπικό Βόρειας Ελλάδας τερμάτισε στην κορυφή ο Φ.Ο. Καρδίτσας με 26 βαθμούς. Δεύτερη κατετάγη η Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου με 25 βαθμούς και 3ος ο Ο.Ε.Α. Θεσσαλονίκης με 23.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας πήρε την πρωτιά ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας με 35 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω της βρέθηκαν οι Φοίνικες Πάτρας και με 32 βαθμούς στην 3η θέση ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων.  

Στο Α’ Τοπικό Δυτικής Ελλάδας επικράτησε ο Φ.Ε.Α. Πρέβεζας με 32 βαθμούς και 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Μετά ήρθαν ο Ίκαρος Καστριτσίου με 29 βαθμούς και η Α.Ε.Κ. Τρίπολης με 27.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας έγιναν τρεις όμιλοι. Στον 1ο, αυτόν της Χίου, ανακηρύχτηκε νικητής ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά. Μαζί με τον Παγχιακό είχαν από 11 βαθμούς, αλλά ήταν καλύτερος στα αποτελέσματα των δύο αγώνων (νίκη με 4-2 και ήττα με 4-3). Στην 3η θέση βρέθηκε ο Φάρος Βαρβασίου με 8 βαθμούς. Στον 2ο όμιλο, στην Κρήτη, αναμετρήθηκαν μόνο ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου και ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου, πάντως οι συναντήσεις τους ήταν πολύ αμφίρροπες. Είχαν από μία νίκη με 4-3 και στο τέλος υπερίσχυσε για ένα σετ το Ρέθυμνο και όπως η Βοκαριά θα είναι την Παρασκευή στο Σ.Ε.Φ. για τα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας. Μαζί τους και ο Μακαράς Λέσβου από τον 3ο όμιλο, όπου η πρωτιά είχε κριθεί από καιρό (8 βαθμοί). Τη 2η θέση κατέκτησε ο Ποσειδώνας Τήνου με 6 και την 3η ο Α.Ο.Ε.Α. Κω με 4.

Στις γυναίκες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής προέκυψε μία ακόμα ισοβαθμία, στην οποία υπερίσχυσε η Α.Ε.Κ.. Η αθηναϊκή ομάδα συγκέντρωσε 34 βαθμούς όπως και ο Τελαμών Σαλαμίνας και στέφθηκε πρωταθλήτρια διότι στα μεταξύ τους ματς νίκησε με 4-0 και έχασε με 4-2. Την 3η θέση κατέλαβε με 31 βαθμούς η Αθηνά Μαγκουφάνας.

Η τελική κατάταξη στην Α’ Αττικής θα προκύψει μετά τους αγώνες του Σαββάτου στο Σ.Ε.Φ. Στον 1ο όμιλο πάντως, βρέθηκε στην υψηλότερη θέση ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας με 15 βαθμούς και τον ακολούθησαν μαζί στους 13 βαθμούς ο Π.Α.Ο. Φυλής και ο Πανελλήνιος. Σε αυτή την ισοβαθμία υπερίσχυσε ο Π.Α.Ο. Φυλής στο σύνολο των σετ, καθώς στους μεταξύ τους αγώνες είχαν από μία νίκη με 4-2. Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την 1η θέση με το απόλυτο των νικών ο Γ.Α.Σ. Ελευσίνας. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς. Πίσω του βρέθηκαν ο Άρης Νικαίας με 17 και ο Α.Ν.Π.Ο. Αμοργού με 16 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική κατηγορία Βόρειας Ελλάδας κυριάρχησε ο Αίας Ευόσμου με 8 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Σ. Δύναμη από τη Λάρισα. Ισοβάθμησε στους 5 βαθμούς με τον Σ.Ε.Α. Κοζάνης, αλλά είχε καλύτερα αποτελέσματα στυς μεταξύ τους αγώνες (ήττα με 4-3, νίκη με 4-2).

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας επικράτησε ο Ίκαρος Καστριτσίου. Προέκυψαν δύο αποχωρήσεις ομάδων κι έτσι ο Ίκαρος είχε μόλις 4 βαθμούς και ο Α.Ο. Αχαΐας Γαλήνη που τον ακολούθησε, 2.

Τέλος, στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας σχηματίστηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο, για τη Χίο και τη Λέσβο, επιβλήθηκε ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά μαζεύοντας 8 βαθμούς. Ο Γ.Α.Σ. Λέσβου ήρθε 2ος με 6 και ο Μ.Σ.Β. Χίου Φάρος Βαρβασίου 3ος με 3 βαθμούς. Για τον 2ο όμιλο θ’ αναμετρηθούν την Παρασκευή στην Αθήνα ο Ποσειδώνας Τήνου και ο Ο.Α. Χανίων.

 

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν κάποιο σωματείο εντοπίσει λάθη στις βαθμολογίες ή κάποια παράλειψη παρακαλούμε να το επισημάνει άμεσα στο γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ