Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πετυχημένο και το δεύτερο εγχείρημα της Αλεξανδρούπολης με το πανελλήνιο όπεν μικρών ηλικιών

Alexandroupoli 2019_neanides

Alexandroupoli 2019_neanidesΕυτυχής και περήφανη για ένα ακόμα θετικό οργανωτικό αποτέλεσμα σε δύσκολο εγχείρημα η Αλεξανδρούπολη ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά της στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Φιλοξένησε για δύο μέρες εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς από 15 πόλεις της χώρας κι εξασφάλισε τις κατάλληλες συνθήκες για τους αγωνιζόμενους και γενικά τις αποστολές. Πρόβαλλε κατά τον καλύτερο τρόπο τα ταλέντα του αθλήματος και παράλληλα έβγαλε προς τα έξω το δικό της μεράκι και τη σταθερά αποδοτική δουλειά της στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το όπεν στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και ήταν το 10ο και προτελευταίο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών. Συγκέντρωσε τελικά 169 αθλητές κι αθλήτριες, καθώς καταγράφηκαν 12 απουσίες της τελευταίας στιγμής. Το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τα σωματεία του Εθνικού και του Φάρου Αλεξανδρούπολης. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Νίκος Κορδαλής στους νέους, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα στις νεάνιδες, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες, η Αλεξία Μάλο στις παγκορασίδες, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους μίνι παμπαίδες και η Άννα-Φανουρία Μήτκα στις μίνι παγκορασίδες.

Για τρίτη φορά στην τρέχουσα περίοδο πραγματοποιήθηκαν σ’ ένα τουρνουά οι 8 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες κι αυτό ήταν επίσης χαρακτηριστικό της καλής ανταπόκρισης, που συνάντησε και φέτος η ακριτική πόλη. Απουσίασαν 1 έφηβος, 1 νεάνιδα, 2 παίδες, 1 κορασίδα, 4 παμπαίδες, 2 μίνι παμπαίδες και 1 μίνι παγκορασίδα. Η πολύωρη αγωνιστική δράση των δύο ημερών καταγράφηκε και σε livestreaming, το οποίο πρόσφεραν τα δύο τοπικά σωματεία (https://www.youtube.com/watch?v=6AUKehZ7YTY&feature=share&fbclid=IwAR2OeRuqdcPcDK2H3fPIaHT4N-YMiH_7r-h7M8Z0WC-wf6zUDJ-SOIMH7x0 το λινκ της Κυριακής και https://www.youtube.com/watch?v=_lBf3eLIUyg&feature=share&fbclid=IwAR0gIw6FL3t53vlJosLqVXNH3jT9IMjDXXRR856L2Hb31svKEQqsn7447R8 το λινκ του Σαββάτου). Ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα κι έφερε και τρεις νέους νικητές για φέτος.

Στην κατηγορία των νέων έφτασαν πρώτη φορά στον τελικό σε αυτή τη σεζόν ο Νίκος Κορδαλής και ο Ηλίας Σταματόπουλος από τις θέσεις 3 και 5 αντίστοιχα στα seeding. Ο αθλητής της Βόχας ήτα καλύτερος σε όλα τα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 17-15). Να προστεθεί ότι στην 4άδα ο Κορδαλής νίκησε το 1ο φαβορί, τον Κωνσταντίνο Στάμου, με 3-0 σετ, ενώ ο αριστερόχειρας φιναλίστ του τελικού είχε αποκλείσει στα προημιτελικά το νούμερο 2, τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-2 σετ.

Επανάληψη στο ζευγάρι του τελικού, που είδαμε πριν από τρεις εβδομάδες στη Σίνδο, είχαμε στις νεάνιδες. Η Δέσποινα Μυτακίδου (Νο 2) πήρε το 1ο σετ, όμως η Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Νο 3) κυριάρχησεAlexandroupoli 2019_paides στα επόμενα σετ κι έδωσε συνέχεια στην επιτυχία στη Θεσσαλονίκη. Η εξέλιξη ήταν 8-11, 11-6, 11-4 και 11-7. Μία ακόμα σύμπτωση ήταν ότι η αριστερόχειρας Μυτακίδου νίκησε στα ημιτελικά με 3-1 σετ το νούμερο 1, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, όπως είχε κάνει και στη Σίνδο.

Στους παίδες ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο. Το νούμερο 2 του τουρνουά έδωσε αμφίρροπο τελικό με τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη (Νο 3) και επικράτησε με 3-1 σετ (11-5, 9-11, 11-9, 11-7). Ο Μαργαρίτης από την Πάτρα είχε αποκλείσει στα ημιτελικά το νούμερο 1 τον Νικηφόρο Μύρο αν και έχανε 0-2 σετ.

Στις κορασίδες κυνήγησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί, η Χρυσή Φωτιάδου και η Δήμητρα Πετσίβα αντίστοιχα. Η αθλήτρια από τη Φλώρινα είχε τις πιθανότητες με το μέρος της και το επιβεβαίωσε με σκορ 3-0 (11-5, 11-7, 11-8). Ήταν η 6η πρωτιά της φέτος, ενώ από την άλλη πλευρά είναι πολύ σημαντικό για την Πετσίβα που έχει πάρει μέρος σε τρεις τελικούς. Στα πέντε σετ έφτασε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τη Θεανώ Βεργεράκη να επικρατεί της Στέλλας Τζαρίδου. Η Χανιώτισσα μπήκε πρώτη φορά φέτος στα μετάλλια.

Alexandroupoli 2019_pampaidesΤα δύο πρώτα φαβορί βρέθηκαν στον τελικό των παμπαίδων. Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης προχώρησε ιδανικά από τη θέση 1 και στον τελικό κατέβαλλε τον Γιώργο Κάλλια με 3-1 σετ (11-4, 11-7, 9-11, 11-5). Πήρε το 3ο του τρόπαιο φέτος. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο να κάμπτει τον Ευάγγελο Δερνεξή.

Στις παγκορασίδες η Αλεξία Μάλο και η Νεφέλη Πέρτση βρέθηκαν πρώτη φορά στην ευχάριστη θέση να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο. Η Μάλο με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού Alexandroupoli 2019_pagorasides_2επιβλήθηκε με 3-0 σετ και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (11-0, 11-4, 11-6). Έκπληξη δημιούργησε η Γεωργία Γιάγκου από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, που με νίκη 3-1 σετ στην 8άδα άφησε εκτός μεταλλίων το 1ο φαβορί, τη Ζωή Καζάκου. Η Πέρτση έκαμψε στα ημιτελικά το νούμερο 2, τη Χρυσούλα Καμπουράκη με 3-0 σετ.

Στους μίνι παμπαίδες χάρηκε το 3ο του χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον Γρηγόρη Πρόιο, ο οποίος μετείχε στον πρώτο του τελικό και στην 4άδα είχε αποκλείσει το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Γιάννη Γιαννικόπουλο, από 0-2 πίσω στα σετ. Η εξέλιξη του τελικού 11-4, 11-9 και 11-6.

Alexandroupoli 2019_mini_pagorasidesΝέος νικητής προέκυψε και στην κατηγορία των μίνι παγκορασίδων και μάλιστα είναι από την Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για την Άννα Μήτκα, η οποία ξεπέρασε στον όμορφο τελικό τη Σοφία Ξανθοπούλου με 3-1 σετ (11-6, 9-11, 12-10, 11-4). Στα γκρουπ αποκλείστηκε το νούμερο 1 του όπεν στη συγκεκριμένη κατηγορία, η Ζουμπουλία-Αγγελική Καραμπεάζη.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η προγραμματισμένη τελετή έναρξης όπου καλωσόρισαν τις αποστολές κι έκαναν μικρό χαιρετισμό ο έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κυραδενίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Αυγερινός Μεσηνέζης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Τάκης Τζόβολος. Η μίνι εκδήλωση περιλάμβανε και χορευτικό από κοριτσάκια τοπικής σχολής χορού. Παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Φάρου Αλεξανδρούπολης Κώστας Κουρτίδης.

Alexandroupoli 2019_neoiΣτους αθλητές μοιράστηκαν σακουλίτσες με πολλά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, με μπάρα, χυμούς, νερό, μπανάνα, κακάο και κρουασάν. Επίσης, στους νικητές και τις νικήτριες δόθηκε από ένα γλαστράκι. Παράλληλα με τη ζωντανή ιντερνετική μετάδοση ήταν σημαντικό για την προβολή του event και το γεγονός ότι υπήρχε φωτογραφική κάλυψη σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, μάλιστα οι αθλητές μπορούσαν να ζητήσουν φωτό και να την πάρουν τυπωμένη εκείνη την ώρα.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Κωνσταντίνος Kουρτίδης στην κατηγορία μίνι παγκορασίδων, η διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Ακαδημίας (του χώρου, όπου στεγάζονται τα τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Εθνικού και του Φάρου Αλεξανδρούπολης) Αντιόπη Ελένη Πετρίδου στους μίνι παμπαίδες, ο Γιάννης Βαταμίδης στις παγκορασίδες, ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στους παμπαίδες, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και διευθυντής στο τοπικό κανάλι της Τηλεόρασης Δέλτα Αντώνης Τελόπουλος στις κορασίδες, ο Δημήτρης Κυραδενίδης στους παίδες, ο Αυγερινός Μεσηνέζης στις νεάνιδες και ο Τάκης Τζόβολος στους εφήβους.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

2. Ηλίας Σταματόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελεσίς)

4. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

4. Ιωάννα Γιουρετζίδου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ. Φ.Ε.Α Ιωαννίνων)

2. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Νικηφόρος Μύρος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Αθανάσιος Τζενίδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Alexandroupoli 2019_korasidesΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

3. Θεανώ Βεργεράκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Στέλλα Τζαρίδου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γιώργος Κάλλιας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

4. Ευάγγελος Δερνεξής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αλεξία Μάλο (Σάρισες Φλώρινας)

2. Νεφέλη Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Γεωργία Γιάγκου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Γρηγόρης Πρόιος (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Ιωάννης Γιαννικόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Άννα-Φανουρία Μήτκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Σοφία Ξανθοπούλου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Δέσποινα Μενεξούδη (Γ.Σ. Ατρόμητος Άβαντος)

4. Νικολέτα Αποστολίδου (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

Καθοριστική υπήρξε η βοήθεια των χορηγών. Συνολικά 36 υποστηρικτές είχε το όπεν και ήταν οι εξής:

1. SportsAddict.gr Χορηγός Επικοινωνίας

2. Αχυρώνας

3. Βολιώτικο

4. Αστυνέα

5. Ramada Plaza Thraki

6. Glassdrive Δάρμης Παντελής

7. +ουσία

8. Γιαλός Μεζεδοπωλείο

9. Χάραμα στη θάλασσα

10. Dias Hotel

11. Γεωργικά Εφόδια Δερνεξής Κωνσταντίνος

12. The Green Bar Salads Juices Snacks

13. Abakas Κρεοφαγείον

14. Μπακαλόγατος

15. Λούκουλος

16. Περίγυρος

17. Λογιστικό γραφείο Φωτεινός Φώτιος

18. Al Faro

19. Ιχθυοπωλείο Μεσόγειος

20. Ωκεανίς Hotel

21. Αθηνά Hotel

22. Alkyon Hotel

23. Park Hotel

24. Κοκοράκι

25. Chicken Story

26. Τυροκομείο Παπανικολάου

27. Moto Access

28. Σαρικάς

29. Αξίερος-Αξιόκερσα-Κύματα

30. Re/Max

31. Samothraki Village Hotel

32. Super Market Αλέξανδρος

33. Pizza Da Bruno

34. Αρκοκυλιότησα

35. Φωτογραφείο Δήμου

36. Φυτώριο Γιαντζάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ