Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελικό η Παπαδημητρίου στο Μεσογειακό πρωτάθλημα U15, για την 3η θέση η Ελλάδα στο ομαδικό

Ligniano omada_gia_Under_15

Ligniano omada_gia_Under_15Μία ακόμα επιτυχία σε διεθνή διοργάνωση μικρών ηλικιών ζει στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Σήμερα το βράδυ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου προκρίθηκε στον τελικό του Μεσογειακού πρωταθλήματος για αθλητές κι αθλήτριες έως 15 ετών, ενώ στο ομαδικό η Ελλάδα διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο. Στο απλό κορασίδων η 15χρονη πρωταθλήτρια πέρασε με τριπλή ισοβαθμία από τον όμιλο, αλλά μετά έκανε ιδανική πορεία κι έφτασε στον τελικό, όπου στην αυριανή τελευταία μέρα των αγώνων θα κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Ιταλίδα Μίριαμ Καρνοβάλε. Στο ομαδικό, όπου οι ομάδες είναι μικτές, η Ελλάδα με τους Αλέξανδρο Μαδέση, Σωκράτη Γιαννούτσο και Παπαδημητρίου προχώρησε με πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, αλλά δυστυχώς έχασε μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση στον τελικό. Στον αγώνα της 4άδας κόντρα στο 1ο φαβορί, την Τυνησία, της βγήκαν όλα στο πρώτο κομμάτι και προηγήθηκε 3-0 και της πήγαν όλα αρνητικά στη συνέχεια και κάμφθηκε με 4-3! Σε εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πεδίο, στο World Tour Platinum του Κατάρ, ο Παναγιώτης Γκιώνης άρχισε με δύσκολη νίκη στα προκριματικά και είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης στο ταμπλό.

Το Μεσογειακό πρωτάθλημα στην ιταλική πόλη άρχισε χτες το πρωί με το ομαδικό. Η Ελλάδα (που θυμίζουμε ότι έχει στον πάγκο τον προπονητή της Α.Ε.Κ. και πρώην διεθνή αθλητή Κώστα Μαδέση) ήταν επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και κυριάρχησε με τρεις νίκες 4-0 εναντίον του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου και της Κύπρου.

Στην αναμέτρηση με την Κύπρο ο Μαδέσης επικράτησε δύσκολα στην αρχή του Σαρπέλ με 3-2 σετ. Ακολούθως ο Γιαννούτσος κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Κυπριανό, η Παπαδημητρίου με 3-2 τη Μελετιέ και οι Μαδέσης/Γιαννούτσος στο διπλό τους Σάρπελ/Κυπριανό με 3-0. Στο παιχνίδι με το Ισραήλ μόνο ένα επί μέρους ματς κρίθηκε εύκολα. Με την ίδια σειρά ο Μαδέσης ξεπέρασε τον Σουγιάν με 3-2 σετ, ο Γιαννούτσος τον Αλμόρ με 3-1, η Παπαδημητρίου την Νταβίντοφ με 3-0 και στο διπλό οι Μαδέσης/Γιαννούτσος τους Σουγιάν/Αλμόρ με 3-2 κι ενώ βρέθηκε πίσω στα σετ με 0-2. Στον αγώνα με το Μαυροβούνιο δεν υπήρξε καμία πίεση. Ο Μαδέσης επιβλήθηκε του Ράχοβιτς με 3-0 σετ, ο Γιαννούτσος του Μιλόσεβιτς και η Παπαδημητρίου της Μπάσοβιτς επίσης με 3-0 και οι δύο παίδες διαμόρφωσαν το τελικό σκορ επικρατώντας με 3-0 στο διπλό των Ράχοβιτς/Μιλόσεβιτς.

Από κάθε γκρουπ προχώρησαν οι δύο πρώτες ομάδες και το βράδυ της Δευτέρας έγιναν οι προημιτελικοί. Αντίπαλος της Ελλάδας ήταν η Τουρκία (συμπτωματικά ανήμερα της εθνικής μας εορτής για την 25η Μαρτίου), η οποία είχε περάσει ως 2η από τον δικό της όμιλο. Έγινε σπουδαίο ματς, που κράτησε 3,5 ώρες και στο τέλος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 4-3. Στο εναρκτήριο ματς πήρε το προβάδισμα όταν ο Μαδέσης έκαμψε τον Ουγκουρκάν με 3-1, αλλά βρέθηκε να χάνει πριν από το διπλό, καθώς ο Γιαννούτσος λύγισε με 3-2 από τον Ακάν (κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-1 σετ) και η Παπαδημητρίου με 3-0 από τη Φέιζα. Στο πρώτο διπλό οι Μαδέσης/Γιαννούτσος ξεπέρασαν τους Ουγκουρκάν/Ακάν με 3-1 σετ, όμως μετά, στο μικτό, οι Μαδέσης/Παπαδημητρίου κάμφθηκαν από Ακάν/Φέιζα με 3-1. Στο δεύτερο ατομικό του παιχνίδι ο Γιαννούτσος νίκησε τον Ουγκουρκάν με 3-1 και οριακή διαφορά στο 3ο και το 4ο σετ κι ακόμα πιο συναρπαστικό ήταν το φινάλε. Ο Μαδέσης έχανε 0-2 σετ από τον Ακάν, αλλά πιάνοντας εξαιρετικό ρυθμό πήρε με διαφορά τα επόμενα σετ, με τον ίδιο και τα υπόλοιπα στελέχη στον πάγκο να πανηγυρίζουν έντονα την πρόκριση.

Οι αγώνες της 4άδας έγιναν απόψε κι εκεί το 3ο φαβορί του ομαδικού συνάντησε το 1ο. Η εθνική μας όμως, ήξερε ότι είχε πολλές ελπίδες να φτάσει στη νίκη και το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας ξανά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το ότι τα πράγματα ήρθαν ανάποδα σε σχέση με το πρώτο μέρος του ματς ήταν στενάχωρο, πάντως οι νεαροί διεθνείς μας μπορούν να αισθάνονται πολύ καλά για την προσπάθειά τους. Με τα λίγα στοιχεία που έγιναν γνωστά λόγω του προχωρημένου της ώρας ο Γιαννούτσος κατέβαλλε στην αρχή τον 1ο παίκτη της Τυνησίας, τον Καλί Στα. Ο Μαδέσης διπλασίασε τις ελληνικές νίκες επικρατώντας του Γιουσέφ Αμπίντ και η Παπαδημητρίου έφτιαξε το τέλειο σενάριο στα πρώτα ατομικά παιχνίδια όταν ξεπέρασε τη Μάριαμ Ζογκλάμι. Οι Τυνήσιοι αποδείχτηκαν ανώτεροι στα διπλά και μείωσαν σε 3-2 νικώντας αρχικά Γιαννούτσο/Μαδέση κι έπειτα Γιαννούτσο/Παπαδημητρίου. Με την ήττα του Μαδέση αργότερα από τον Στα έγινε το 3-3 και στο φινάλε ο Γιαννούτσος λύγισε από τον Αμπίντ για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ σε βάρος της εθνικής μας. Στον αυριανό «μικρό» τελικό θα είναι αντίπαλος η ηττημένη από τον δεύτερο ημιτελικό, ο οποίος ήταν σε εξέλιξη, μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου.

Σήμερα άρχισε το αγώνισμα του απλού και στην αρχική φάση περιλάμβανε γκρουπ. Ο Μαδέσης και η Παπαδημητρίου προχώρησαν με τη 2η θέση από τους ομίλους τους. Είχαν από 2 νίκες και 1 ήττα, πάντως η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων κινδύνεψε με αποκλεισμό διότι δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία. Ο Γιαννούτσος είχε 1 νίκη και 2 ήττες στο δικό του γκρουπ κι έμεινε έξω από το κυρίως ταμπλό.

Στα κορίτσια τα νοκ άουτ άρχισαν από τον γύρο των «8». Η Παπαδημητρίου απέκλεισε αρχικά την Κόσιτς από τη Βοσνία κι έπειτα τη Σάστρε από την Ισπανία. Η Καρνοβάλε από την οικοδέσποινα χώρα είναι η αντίπαλός της στον αυριανό τελικό. Στα ημιτελικά η Ιταλίδα νίκησε με 3-1 την Κύπρια Φωτεινή Μελετιέ. Στα αγόρια ο Μαδέσης ξεπέρασε στον γύρο των «16» τον Kύπριο Σάρπελ και μπήκε στα προημιτελικά. Εκεί έχασε δύσκολα από τον Ισπανό Μίγκελ Άνχελ Παντόια κι έμεινε εκτός 4άδας. Στη διαβάθμιση επανήλθε στις νίκες κόντρα στον Ιταλό Μπάσι και αύριο θα κλείσει τα παιχνίδια του παίζοντας για τις θέσεις 5-6 με αντίπαλο τον Σέρβο Πέτροβιτς. Ο Γιαννούτσος συνέχισε στο ταμπλό της «παρηγοριάς» με τρεις νίκες και την Τετάρτη παίζει για τις θέσεις 17-18 εναντίον του Σλοβένου Κοσίνγιασιτς. Σημειωτέον ότι οι δύο Τυνήσιοι, με τους οποίους αναμετρήθηκε η Ελλάδα στο ομαδικό παίζουν στο απλό για το χρυσό (ο Στα) και το χάλκινο μετάλλιο (ο Αμπίντ). 

* Στο World Tour του Κατάρ ο Παναγιώτης Γκιώνης χρειάστηκε σήμερα να ξεπεράσει πολύ υψηλό εμπόδιο για να κάνει το πρώτο βήμα στον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό του απλού. Για τον 2ο προκριματικό γύρο των αγώνων στην Ντόχα oκορυφαίος αμυντικός (Νο 51 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έκαμψε στο φινάλε τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (No 149) με 4-3. Σε ματς με εντυπωσιακές διακυμάνσεις βρέθηκε πίσω με 2-3 σετ και με σταθερή απόδοση κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση (11-4, 11-13, 11-9, 7-11, 9-11, 11-7, 11-5). Χρειάζεται δύο νίκες ακόμα για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό και αύριο το μεσημέρι στον προκριματικό γύρο των «64» αντιμετωπίζει τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ (Νο 53).

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ