Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 5-8 του διπλού κορασίδων η Παπαδημητρίου στο όπεν του Λινιάνο

Ligniano 2019_Malama_service

Ligniano 2019_Malama_serviceΜε την είσοδο της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στην 8άδα του διπλού κορασίδων ολοκληρώθηκε σήμερα για την ελληνική αποστολή, στο Λινιάνο, το ιταλικό όπεν του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η 15άχρονη πρωταθλήτρια και η Κροάτισσα συμπαίκτριά της Χάνα Αράποβιτς έφτασαν στο καθοριστικό παιχνίδι για το μετάλλιο. Κάμφθηκαν από ικανότατο δίδυμο της Σιγκαπούρης, τερμάτισαν στις θέσεις 5-8, πάντως αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά σ’ ένα καθιερωμένο όπεν με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είχε προηγηθεί το φινάλε του Γεράσιμου Πετρή και του Κωνσταντίνου Στάμου στις θέσεις 9-16 του διπλού νέων, ενώ ήταν θετικότατη και η εμφάνιση της Χρυσής Φωτιάδου, η οποία προκρίθηκε ως νικήτρια ομίλου στον 1ο γύρο του απλού κορασίδων κι εκεί πλησίασε την έκπληξη κόντρα σε δυνατή Ασιάτισσα αθλήτρια. Στους αγώνες πήραν ακόμα μέρος οι παίδες Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλέξανδρος Μαδέσης και ο έφηβος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Στο κοουτσάρισμα ήταν ο προπονητής της Ε.Α. Βόχας Αντώνης Πέρρας για την ομάδα των εφήβων, ο προπονητής της Α.Ε.Κ. Κώστας Μαδέσης για τους παίδες και η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε για τις κορασίδες.

Στη σημερινή τελευταία μέρα του τουρνουά έγιναν τα νοκ άουτ στο απλό κορασίδων και η Ελλάδα είχε παρούσες δύο αθλήτριες. Η Παπαδημητρίου είχε μπει απευθείας στο ταμπλό ως νούμερο 9 στα seeding, ενώ η Φωτιάδου είχε προχωρήσει με δύο νίκες από τα προκριματικά. Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») η Παπαδημητρίου (νούμερο 19 στην παγκόσμια κατάταξη κορασίδων) αντιμετώπισε την Αγγλίδα Μίλι Ρογκόουβ (Νο 132). Έχασε το 1ο σετ στην παράταση, αλλά στα επόμενα έδειξε την ανωτερότητά της (15-17, 11-6, 11-8, 11-4). Στις «32» βρήκε απέναντί της τη Γερμανίδα Γέλε Στορζ (Νο 125). Αποκλείστηκε με 3-0, αλλά μπορούσε να φτάσει στη νίκη, καθώς έχασε στις λεπτομέρειες το 2ο και το 3ο σετ (6-11, 11-13, 10-12).

Η Φωτιάδου (Νο 91) συνάντησε τη Σερ Λιν Κιαν από τη Σιγκαπούρη, που αυτόν τον μήνα ανέβηκε στην 37η θέση του παγκοσμίου ranking list Under 15 και στο Λινιάνο ήταν το νούμερο 1 των προκριματικών. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για σπουδαία νίκη. Υστέρησε μόνο στο 3ο σετ, διεκδίκησε και τα δύο επόμενα και τελικά ηττήθηκε με 3-2 (12-10, 11-9, 2-11, 7-11, 8-11).

Το διπλό κορασίδων συνεχίστηκε την Κυριακή από τα προημιτελικά. Το απόγευμα του Σαββάτου η Παπαδημητρίου και η Αράποβιτς (που θυμίζουμε πως ήταν 3ο φαβορί στο αγώνισμα) είχαν νικήσει στη 16άδα τις Τσέχες Τερέζα Μπάρτοβα/Έλενα Σομέροβα με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-5). Στον αγώνα για την εξασφάλιση μεταλλίου έγινε ξανά εμπόδιο η Σιγκαπούρη, καθώς το ελληνοκροατικό δίδυμο αντιμετώπισε τις Σερ Λιν Κιαν/Ζου Τζινγκί. Τα σετ ήταν κλειστά, αλλά όλα πήγαν στην ασιατική πλευρά και η Παπαδημητρίου με την Αράποβιτς έχασαν με 3-0 για να μείνουν εκτός μεταλλίων (8-11, 8-11, 9-11).

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ