Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε πανηγυρικό κλίμα έκλεισε το 13ο αναπτυξιακό τουρνουά της Σίνδου

Sindos 2019_paides_aponomi

Sindos 2019_paides_aponomiΣε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το 13ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Σίνδου, που ήταν παράλληλα το 9ο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Sindos 2019_zestamaΣε ιδανική ατμόσφαιρα όχι μόνο λόγω της πολύ καλής διάθεσης, που δημιουργούσε σε παιδιά και γονείς το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του τουρνουά από κάθε άποψη, όπως βέβαια και της τεράστιας διάκρισης του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21! Όταν στο ετήσιο όπεν «Ιωάννης Κόκκινος» γραφόταν ο επίλογος ο 19χρονος άσος είχε προκριθεί στον τελικό του απλού και η σχετική ανακοίνωση από το μικρόφωνο έφερε παρατεταμένο χειροκρότημα. Αμέσως μετά οι αθλητές και οι αθλήτριες, που διακρίθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών (όπως και δεκάδες ακόμα που παρακολουθούσαν τις απονομές), ήξεραν ότι στα επιτεύγματα του Σγουρόπουλου (που σημειωτέον βελτιώθηκε μέσα και από τη διαδικασία των αναπτυξιακών) βρίσκουν έμπνευση κι επιπλέον κίνητρο να παλέψουν για την αγωνιστική τους πρόοδο. Το παλιότερο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας οργανώθηκε άψογα και φέτος από την Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας και το τοπικό σωματείο Εχέδωρος σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα. Παρουσίασε εικόνα αντάξια της ιστορίας του και της μεγάλης αναγνώρισης από τον κόσμο του αθλήματος, αγκάλιασε και τίμησε τις μικρές ηλικίες. Είχε σύμμαχο και τον καιρό κι έτσι αθλητές και συνοδοί απόλαυσαν τις συνθήκες μέσα κι έξω από το ευρύχωρο κλειστό γυμναστήριο. Στο όπεν πήραν μέρος 176 αγόρια και κορίτσια από 40 σωματεία της χώρας με μόλις δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Δημήτρης Βασιλάκης στους νέους, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα στις νεάνιδες, ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος στους παμπαίδες, η Βασιλική Μπουλά στις παγκορασίδες και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης στους μίνι παμπαίδες.

Η πολύωρη δράση δύο ημερών στην κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης καταγράφηκε σε 16 τραπέζια και το πρόγραμμα κύλησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Έγιναν επτά ηλικιακές κατηγορίες και είχαν αθλητές σωματεία από τη Φλώρινα ως την Ορεστιάδα και από τις Σέρρες ως την Κρήτη. Μέσα από τη σελίδα του στο facebook ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Εχέδωρος κατάφερε να βγάλει σε live streaming αγώνες από τον προημιτελικό γύρο των κατηγοριών μέχρι το τέλος, ενώ μετέδωσε επίσης αγώνες για μία ώρα το Σάββατο όπως και την τελετή έναρξης. Ήταν πρωτοβουλία, που πρόσθεσε αίγλη και ενδιαφέρον στη φετινή προσπάθεια. Όπως κάθε χρόνο, το όπεν ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου.

Στη Σίνδο αναδείχτηκαν και νέοι πρωταθλητές. Στην κατηγορία των εφήβων πανηγύρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο ο Δημήτρης Βασιλάκης. Ο Αθηναίος αθλητής, που άρχισε ως νούμερο 1 του αγωνίσματος κατέβαλλε στον τελικό το 2ο φαβορί, τον Διονύση Παζαρτζικλή με 3-0 σετ (11-8, 11-8, 11-6). Ο αθλητής της Βέροιας έφτασε πρώτη φορά στον τελικό.

Στις νεάνιδες κοντραρίστηκαν στον τελικό η Ελισάβετ Χατζηκύρκα και η Δέσποινα Μυτακίδου. Η αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη ήταν καλύτερη στο καθοριστικό ματς και με νίκη 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-3) πήρε το παρθενικό της τρόπαιο στην κατηγορία. Ήταν νούμερο 2 της κατηγορίας. Επιτυχία για την αριστερόχειρα Μυτακίδου η παρουσία στον τελικό ειδικά από τη στιγμή, που στα ημιτελικά απέκλεισε το 1ο φαβορί, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου.

Η Θεσσαλονίκη φέρνει γούρι στον Σωκράτη Γιαννούτσο, που επανέλαβε στους παίδες την επιτυχία, που είχε και στο όπεν της Χ.Α.Ν.Θ.. Στον τελικό το νούμερο 1 των αγώνων έκαμψε τον Θανάση Τζενίδη με 3-0 σετ (15-13, 12-10, 11-3). Επιτυχία για τον αριστερόχειρα Θεσσαλονικιό η πρώτη συμμετοχή σε τελικό. Επίσης, στην 8άδα ο Δημήτρης Μάντζιος νίκησε με 3-1 σετ το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Νικηφόρο Μύρο.

Στις κορασίδες η Χρυσή Φωτιάδου εμφάνισε υπεροχή και σε αυτό το τουρνουά. Πήρε το 5ο της κύπελλο φέτος νικώντας στον τελικό τη Στέλλα Τζαρίδου με 3-0 σετ (11-4, 11-3, 11-4). Εξαιρετική ήταν η πορεία και της 13χρονης φιναλίστ, που προχώρησε χωρίς ήττα μέχρι τον τελικό. Στα ημιτελικά απέκλεισε με 3-0 σετ, το νούμερο 2, τη Δήμητρα Πετσίβα.

Στους παμπαίδες δικαίωσε τη μεγάλη του προσπάθεια ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, που μετά από δύο χαμένους τελικούς πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο στον θεσμό. Στον πολύ θεαματικό τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Ευάγγελο Δερνεξή, ο οποίος έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η εξέλιξη 11-7, 8-11, 11-9 και 11-6. Η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι Εβρίτες στη εξέδρα, για τους τελικούς των δύο παιδιών από την Αλεξανδρούπολη, της Χατζηκύρκα και του Δερνεξή, ήταν από τις πιο ωραίες εικόνες στο γυμναστήριο. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός των παμπαίδων όπου ο Παναγιώτης Ατσίκπασης επικράτησε του Γιάννη Αναστασιάδη. Ο τελευταίος πάντως έφερε το πρώτο μετάλλιο στα αναπτυξιακά για τον Α.Ο. Θέρμης Θερμαίο από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης για την κατηγορία των παμπαίδων πρέπει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Τζιαμαλίδης από τη Φιλία Ορεστιάδας έκαμψε στη 16άδα το 1ο φαβορί, τον Ανδρέα Βαμιανάκη από τον Ίφιτο Πατρών, με 3-2 σετ, ενώ ο Γιάννης Αναστασιάδης απέκλεισε στον ίδιο γύρο με 3-0 το νούμερο 2, τον Γιώργο Κάλλια.

Στις παγκορασίδες έδειξε ξανά το πλούσιο ταλέντο της η Βασιλική Μπουλά από τη Χίο, αθλήτρια της Δ’ Δημοτικού. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τη Χανιώτισσα Ζωή Καζάκου, η οποία έχει ήδη χαρεί φέτος δύο τρόπαια, ενώ έχει μετάσχει σε τέσσερις ακόμα τελικούς. Τα σετ 8-11, 11-9, 11-5, 9-11 και 11-8.

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό και στην κατηγορία των μίνι παμπαίδων. Ήταν επίσης δύο παιδιά από σωματεία της περιφέρειας, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης και ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης αντίστοιχα. Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε ο Ισαακίδης κατακτώντας τρία σετ με οριακή διαφορά (11-9, 11-9, 11-9).

Sindos 2019_diethneis_diaities_diplomataΤο πρωί του Σαββάτου κήρυξε την έναρξη των αγώνων ο αντιδήμαρχος αθλητισμού δήμου Δέλτα Δημήτρης Σκουλαριώτης δείχνοντας τη μεγάλη χαρά των ανθρώπων του δήμου «που τόσα χρόνια γίνεται στην πόλη μας αυτό το πολύ σημαντικό πρωτάθλημα για τις μικρές ηλικίες». Χαιρέτησε ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας κι αφού ευχαρίστησε αποστολές, διοργανωτές και χορηγούς στάθηκε στη σημασία τέτοιων αγώνων για το κομμάτι της διάδοσης και της ανάπτυξης. Το Σάββατο επισκέφτηκαν επίσης το γυμναστήριο η αντιπρόεδρος του Π.Α.Σ. Εχέδωρος Εύη Τσικμά και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμάνης. Στο πλαίσιο της μικρής τελετής απονεμήθηκαν τα διπλώματα από τη διεθνή ομοσπονδία στους διαιτητές Πασχάλη Γλώσση και Χριστίνα Μισιάκα, που πέρσι έγιναν διεθνείς. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτη Τζόβολο,

Οι διοργανωτές μοίρασαν στα παιδιά από μία σακουλίτσα με νερό, χυμό, μπανάνα και σνακ, ενώ είχαν σάντουιτς και σνακ για τους διαιτητές και τη γραμματεία. Στο τέλος των αγώνων μοιράστηκαν πίτσες σε όλους τους αθλητές σε προσφορά της Pizza Fun. Επίσης, οι νικητές πήραν μαζί με τα μετάλλια κι από ένα γλαστράκι. Έξω από το γυμναστήριο και δίπλα στη καντίνα είχαν τοποθετηθεί καρέκλες και τραπεζάκια για να χαλαρώνουν αθλητές και συνοδοί απολαμβάνοντας την καλοκαιρία. Πολύτιμη, όπως κάθε φορά, η εθελοντική βοήθεια από ιατρική μονάδα του Ερυθρού Σταυρού. Το όπεν κάλυψε τις προσδοκίες γι’ άλλη μια χρονιά, άφησε πλήρως ικανοποιημένες τις αποστολές και εκ μέρους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του Εχέδωρου απηύθυνε στο τέλος θερμές ευχαριστίες σε όλους η Αναστασία Κοκκίνου, ενώ ανέφερε έναν προς έναν τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Sindos 2019_aponomi_neanidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο Παναγιώτης Τζόβολος στους μίνι παμπαίδες, η Αλεξία Κοκκίνου, αδερφή του εκλιπόντος, στους παμπαίδες και στις παγκορασίδες, η Αναστασία Κοκκίνου μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρόεδρος του Π.Α.Σ. Εχέδωρος κι επίσης αδερφή του Ιωάννη Κόκκινου στις κορασίδες και στους παίδες και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στους νέους και στις νεάνιδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Δημήτρης Βασιλάκης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)

2. Διονύσης Παζαρτζικλής (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

3. Μιχάλης Τσιάλης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

4. Ανδρέας Δημητρίου-Τσακνάκης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Σάρισες Φλώρινας)

4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Αθανάσιος Τζενίδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Κίμωνας Μήτκας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Δημήτρης Μάντζιος (Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Στέλλα Τζαρίδου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

3. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

4. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

2. Ευάγγελος Δερνεξής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Παναγιώτης Ατσίκπασης (Α.Σ. Μεσογειακός)

4. Γιάννης Αναστασιάδης (Α.Ο. Θέρμης Θερμαίος)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

2. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Αλεξία Μάλο (Σάρισες Φλώρινας)

4. Νεφέλη Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

3. Λι Τζι (Γ.Σ. Σέρρες ‘93)

4. Δημήτρης-Νικόλας Πήττας (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

Καθοριστική για την επιτυχία του τουρνουά ήταν η συμβολή των χορηγών. Οι 18 εταιρείες, που στήριξαν τη φετινή διοργάνωση ήταν οι εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

ΧΡΥΣΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.- ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Οβελιστήριο – Ταβέρνα

LA RICETTA – Γεύση με παράδοση

ΤΟ ΤΕΚΕΛΙ Ψητοπωλείο

ΜΠΑΛΙΤΑΣ S/M

Αφοι Ν. ΠΙΤΤΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΤΟΚΟΥΤΣΗ

ΤΣΟΛΑΤΟΣ Οπωρολαχανοπωλείο

PIZZA FUN

OHONOS SNACKS

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΙΝΔΟΥ

ANEMOS COFFEE HOUSE – WINE BAR

ΤΣΕΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ελαστικά – Ζάντες

INFOTRUST A.E. – ΓΕΡΜΑΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ασφαλιστικός Πράκτωρας

 

* Από το άλμπουμ στο facebook του Χρήστου Τσομπάνη είναι η 2η και η 3η φωτό 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ