Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διπλό με τον Ρώσο Αμπούσεφ ο Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21

Abusev

AbusevΟ Μάρτιος των πολλών ελληνικών συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις μπαίνει αγωνιστικά αυτή την εβδομάδα. Στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας γίνεται η αρχή με το 3ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών. Το ετήσιο event θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 του μήνα και ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα είναι και φέτος παρών. Μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Χανίων και τη δεύτερη παρουσία του σε τελικό του απλού ανδρών (η πρώτη ήταν το 2017), ο 19χρονος άσος ρίχνει το βάρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και, στην πρώτη του χρονιά πια, σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, θα κυνηγήσει και πάλι υψηλές θέσεις. Θα μετάσχει στο απλό και το διπλό. Στο διπλό άλλαξε ο συμπαίκτης του και θα είναι ο Ρώσος Αρτούρ Αμπούσεφ (φωτό). Στο μεταξύ, ο Σγουρόπουλος έφυγε σήμερα για τη Σουηδία διότι αύριο έχει αγώνα με την Έσλοβ στην έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Θα πάει από εκεί την Τετάρτη στην ιβηρική χερσόνησο και θα συναντήσει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Η μεγάλη διοργάνωση στην Πορτογαλία γίνεται με προσκλήσεις που βασίζονται στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης Under 21. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) τις δημοσίευσε τον περασμένο Δεκέμβριο και ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων εμφανιζόταν 41ος στη σχετική λίστα. Συνολικά, μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 56 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Δεν υπάρχει ομαδικό, δεν υπάρχει διπλό μικτό. Τόπος διεξαγωγής είναι το γυμναστήριο Multiusos de Gondomar. Οι κληρώσεις θα γίνουν την Τετάρτη και υπολογίζεται ο πίνακας αξιολόγησης του Μαρτίου. Ο Σγουρόπουλος δεν βρίσκεται στα φαβορί και είναι νούμερο 33 στα seeding των αγώνων (50 στην Ευρώπη στους Νέους άνδρες).

Στο διπλό η ελληνική πλευρά είχε κλείσει αρχικά τον Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων το 2016 και το 2017 Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Οι Ρώσοι προπονητές όμως, αποφάσισαν αυτές τις ημέρες να βάλουν τον Σιντορένκο με τον συμπατριώτη του Ντένις Ιβόνιν (νούμερο 11 και 12 αντίστοιχα στα φαβορί του απλού) κρίνοντας ότι φτιάχνουν πιο δυνατό δίδυμο για τη χώρα τους. Τη συμφωνία με την ελληνική αποστολή δεν την ακύρωσαν φυσικά και ειδοποίησαν τον Κώστα Βατσακλή ότι βάζουν συμπαίκτη του Σγουρόπουλου τον τρίτο τους αθλητή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον Αρτούρ Αμπούσεφ. Ο Έλληνας προπονητής λογικά τους εξέφρασε το παράπονό του επειδή ήταν επιλογή ο Σιντορένκο και υπήρξε επιτυχής η συνεργασία μαζί του στο περσινό πρωτάθλημα U21, όμως ξέρει ότι ο αθλητής του μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα και με τον νέο παρτενέρ. Ο Αμπούσεφ είναι ικανότατος αμυντικός, βρίσκεται στο 20ο έτος της ηλικίας του και αγωνίστηκε στον τελικό του ομαδικού νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. Είναι νούμερο 13 στα φαβορί της διοργάνωσης και 15 στο ευρωπαϊκό ranking list των Νέων ανδρών.

Μέσω του Οπόρτο ο Βατσακλής και ο αθλητής του θα είναι στο Γκοντομάρ την Τετάρτη αναχωρώντας από διαφορετικά σημεία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και σε άλλα επίπεδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, καθώς επιδιαιτήτρια των αγώνων έχει οριστεί η Κωνσταντίνα Κρόττα και διευθυντής αθλήματος ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

Ο Σγουρόπουλος στο μεταξύ, θα ενισχύσει αύριο την Έσλοβ στο πρώτο ματς με τη Σπαρβάγκεν ΒΤΚ για την 4άδα των πλέι οφ στην Α’ διασυλλογική κατηγορία της Σουηδίας. Η Έσλοβ κατέκτησε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, η Σπαρβάγκεν κατέλαβε την 4η θέση και κοντράρονται στα ημιτελικά με τον αυριανό αγώνα να γίνεται στην έδρα της δεύτερης. Το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Πέμπτη στην έδρα της Έσλοβ κι αν προκύψει ισοπαλία 1-1 στις νίκες τότε θα υπάρξει και τρίτο στο ίδιο μέρος τη Δευτέρα. Απλά, λόγω της διοργάνωσης στην Πορτογαλία ο Έλληνας πρωταθλητής θ’ αγωνιστεί μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι. Στον άλλο ημιτελικό των πλέι οφ θα συναντηθούν η Χάλμσταντ και η Ρέκορντ και πολύ γρήγορα θα έρθουν και οι τελικοί. Έχουν οριστεί για τις 19 και 21 Μαρτίου κι αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει στις 24 του ίδιου μήνα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ