Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Τέρπου έκλεψε τις εντυπώσεις στα Χανιά, στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Xania 2019_Terpou-Oikonomou

Xania 2019_Terpou-OikonomouΣε όμορφο κλίμα και με πολύ καλές συνθήκες άρχισε και προχώρησε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού των Χανίων το 71ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών. Η πρώτη μέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε το απόγευμα κι έφτασε μέχρι τις 8άδες των τεσσάρων αγωνισμάτων. Δεν έγινε η σούπερ έκπληξη, αλλά υπήρξαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα ειδικά στις γυναίκες και με πρωταγωνίστρια τη νεαρή Ελισάβετ Τέρπου, η οποία νίκησε δύο αθλήτριες με καλύτερη θέση στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Καταγράφηκαν κι άλλες απουσίες, πέρα από εκείνες, που είχαν γίνει γνωστές τις τελευταίες ημέρες, όμως οι παρόντες τονώνουν και φέτος το πρεστίζ της κορυφαίας διοργάνωσης. Προσφέρουν δυνατά και θεαματικά παιχνίδια και προϊδεάζουν για συναρπαστικό φινάλε στην αυριανή δεύτερη μέρα. Στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης «κατέβηκαν» τελικά 50 αθλητές (από τους 62, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής) και χωρίζονταν σε 32 άνδρες και 18 γυναίκες από 24 σωματεία της χώρας. Από τις 10:00 αρχίζει το πρόγραμμα της Κυριακής και οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ έναν ημιτελικό στο απλό ανδρών κι αργότερα τον τελικό στο ίδιο αγώνισμα. Την παραγωγή κάνει η ηλεκτρονική έκδοση της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, τη βγάζει από το κανάλι της στο youtube και το λινκ είναι https://youtu.be/jlIVj3e7McA.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος καλωσόρισε τις αποστολές κι έκανε σύντομο χαιρετισμό. «Τις έχουμε ανάγκη τέτοιες διοργανώσεις και είμαστε χαρούμενοι που ανατέθηκε ένα τόσο σπουδαίο πρωτάθλημα στην πόλη μας. Συγχαίρουμε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων για τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό και ιδιαίτερα για την αποδοτική δουλειά, που κάνει επί σειρά ετών στην επιτραπέζια αντισφαίριση σημειώνοντας και πανελλήνιες επιτυχίες», τόνισε ο Τάσος Βάμβουκας.

Xania 2019_boufes_ipodoxis_1Εκ μέρους του Ο.Α. Χανίων, που είναι από τους διοργανωτές των αγώνων, μίλησε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Μιχαϊλάκης. Υπογράμμισε ότι ο Όμιλος Xania 2019_Vatsa_me_Erinakiείναι το πιο ιστορικό σωματείο της Κρήτης στο τένις και στην επιτραπέζια αντισφαίριση και ότι η διοίκηση εκτιμά όλες τις προσπάθειες, που γίνονται από το σωματείο για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων». Ο Μανώλης Μιχαϊλάκης εντυπωσιάστηκε από το σκηνικό με τα οκτώ τοποθετημένα τραπέζια, παρακολούθησε την προθέρμανση των αθλητών και χαρακτήρισε την επιτραπέζια αντισφαίριση γρήγορο και ευφυές άθλημα. Οι Χανιώτες υποδέχτηκαν τις αποστολές με πλούσιο μπουφέ στην είσοδο του γυμναστηρίου. Χτες βράδυ η έφορος του Ο.Α. Χανίων και β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κική Ερηνάκη και ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής βρέθηκαν στο στούντιο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης και μίλησαν για τη μεγάλη διοργάνωση και το άθλημα.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν στην αρχική φάση 10 γκρουπ. Επικράτησαν τα φαβορί με εξαίρεση το 9ο γκρουπ, όπου ο Χανιώτης Κώστας Μουτσάκης ξεπέρασε με 3-1 σετ τον επικεφαλής Δημήτρη Κορδούτη και πήρε την 1η θέση.

Στο απλό γυναικών έγιναν 6 γκρουπ. Στο τελευταίο η Τέρπου έκαμψε με 3-2 σετ την επικεφαλής Αλίκη Κιούφη και αναδείχτηκε νικήτρια. Στο 3ο γκρουπ η Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα επικράτησε με το ίδιο σκορ της Όλγας Γεωργοπούλου, που ήταν 1ο φαβορί και προκρίθηκε επίσης ως νικήτρια στο ταμπλό. Στις γυναίκες απουσίασε και η Χριστίνα Φίλη, η οποία είναι από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του θεσμού με 8 τίτλους στο απλό.

Xania 2019_KordoutiΑκολούθησαν τα νοκ άουτ και η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ήταν εκείνη μεταξύ της Τέρπου και της Γεωργοπούλου. Η 19χρονη διεθνής απέκλεισε το νούμερο 3 του αγωνίσματος με 3-1 σετ και μπήκε στα προημιτελικά. Απολύτως ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι της Θάλειας Κορδούτη με την Έλενα Σοφρά, ώσπου επικράτησε η πρώτη με 3-2 σετ. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα ήρθαν στους άνδρες και στην 8άδα μπήκαν τα ισάριθμα φαβορί. Ο Νίκος Αντωνιάδης συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον Νίκο Βλαχάκη μέχρι να νικήσει με 3-1 σετ, ενώ ο περσινός φιναλίστ του τελικού Τάσος Ρηνιώτης έχασε το 1ο σετ από τον Στράτο Δαμιανή κι επιβλήθηκε στα επόμενα. Από τον προημιτελικό γύρο τα ματς είναι με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ. Στα διπλά μπήκαν στην κλήρωση 13 ζευγάρια ανδρών και 9 γυναικών.

Οι αντίπαλοι των προημιτελικών σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)-Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Νίκος Αντωνιάδης (Ο.Α. Χανίων)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Ελισάβετ Τέρπου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Φιλαρέτη Εξάρχου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Δήμητρα Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)

Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)-Θάλεια Κορδούτη (Άρης 2006)

Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Αλίκη Κιούφη (Φοίνικας Πειραιά)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)-Κωνσταντίνος Στάμου/Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Ζήσης Δουκέρης/Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διονύσου)-Νίκος Αντωνιάδης/Γιώργος Παντερής (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Πεύκης)

Στράτος Δαμιανής/Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γεράσιμος Πετρής/Νίκος Βλαχάκης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς/Α.Ο. Ταταύλα)

Δημήτρης Κορδούτης/Ιάσονας Κορδούτης (Άρης Νικαίας/Ε.Α. Βόχας)-Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Όλγα Γεωργοπούλου/Μαρία Χριστοφοράκη (Πέρα Αθηνών/Ολυμπιακός)-Θάλεια Κορδούτη/Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Ο. Άρης 2006)

Παναγιώτα Μούρου/Μαρία Αρτσέτου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/Παναθηναϊκός)- Αλίκη Κιούφη/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Α.Ο. Φοίνικας Πειραιά)

Ιωάννα Γερασιμάτου/Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Ο. Ταταύλα/Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Ελισάβετ Τέρπου/Έλενα Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Ελπίδα Οικονόμου/Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Τελαμών Σαλαμίνας/Α.Ο. Καρέα)-Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)

ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ RANKING LIST

Δεν επιφύλαξαν κάτι ιδιαίτερο για τους Έλληνες αθλητές οι πίνακες αξιολόγησης του Μαρτίου, που εξέδωσε χτες η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Ο Παναγιώτης Γκιώνης υποχώρησε στο νούμερο 51 με 7.059 βαθμούς από το 46 (και τους 7.239 βαθμούς) του προηγούμενου μήνα. Η απώλεια βαθμών δεν είχε σχέση με τα αποτελέσματά του στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16, όπου μπήκε στις θέσεις 5-8. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκε στο νούμερο 239 (από 234), ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 280 (από 274), ο Τάσος Ρηνιώτης στο 290 (από 285), ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 478 (από 474), ο Πάρις Ζώνιος στο 628 (από 619), ο Καλλίνικος Κρεάνγκα στο 644 (από 636) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο 816 (από 800). Ούτε στο ranking list των γυναικών προέκυψε κάποιο βαθμολογικό όφελος, αλλά είναι ουσιαστικό που ξαναβρέθηκε στον πίνακα η Ελισάβετ Τέρπου μετά τη συμμετοχή της στο όπεν Challenge Plus της Πορτογαλίας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών εμφανίζεται στο νούμερο 713. Στα πιο ψηλά επίπεδα η Κατερίνα Τόλιου οπισθοχώρησε στο νούμερο 129 από το 124 του Φεβρουαρίου, η Κωνσταντίνα Παρίδη στο 480 (από 473), η Μαρία Χριστοφοράκη στο 550 (από 538) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 556 (από 543).

* Στους αντίστοιχους πίνακες των μικρών ηλικιών τα βασικά νέα για τα ελληνικά χρώματα είναι τα εξής: Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο απλό κορασίδων στο όπεν του Μπαχρέιν και γενικά τα καλά αποτελέσματα και σε άλλα αγωνίσματα, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σημείωσε μεγάλη άνοδο στην κατάταξη Under 18. Ανέβηκε στο νούμερο 190 από το 487 του περασμένου μήνα. Στις κορασίδες δεν βρέθηκε ψηλότερα. Μετακινήθηκε στο νούμερο 19 από το 17 του Φεβρουαρίου και την ίδια ώρα υπολογίζεται στο 6 για την Ευρώπη). Επίσης, μετά τους αγώνες της στη Λισσαβόνα η Ελισάβετ Τέρπου μπήκε στον πίνακα U21 και είναι στο νούμερο 183, ενώ στο αντίστοιχο ranking των ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος πέρασε στο 101 από το 98. Κοντά στην πρώτη 100άδα των παίδων βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μαδέσης, που εμφανίζεται στο νούμερο 118 (από 106).

Στη φωτό 1 η Ελισάβετ Τέρπου με την πλάτη στον φακό στον αγώνα της με την Ελπίδα Οικονόμου για τα γκρουπ

Στη φωτό 2 εικόνα από τον μπουφέ 

Στη φωτό 3 ο Κώστας Βατσακλής και η Κική Ερηνάκη

Στη φωτό 4 η Θάλεια Κορδούτη

 

* Η ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του φωτογραφικού υλικού από την πρώη μέρα της διοργάνωσης το γραφείο Τύπου του Ο.Α. Χανίων

                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ