Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξανά στην Κρήτη μετά από 17 χρόνια το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

afisa

afisaΤο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών …βγαίνει φέτος από την Αθήνα και πηγαίνει στην Κρήτη. Μετά την Πάτρα το 2005 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εκτός Αττικής, ενώ θα φιλοξενηθεί ξανά στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια. Ήταν τον Μάρτιο του 2002 όταν πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο του νομού Ηρακλείου και τώρα, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου, θα γίνει στην πόλη των Χανίων. Ανάμεσα σε άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις η ομοσπονδία αναθέτει και Πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια σε πόλεις της Περιφέρειας και για την περίοδο 2018-2019 έδωσε τη σημαντικότερη διοργάνωσή της στα Χανιά, που επιτυχώς έχουν δοκιμαστεί σε πανελλήνιας εμβέλειας events. Η τελική φάση του θεσμού θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού και αρχίζει το πρωί του Σαββάτου. Το νησί βέβαια, δοκιμάζεται από έντονα προβλήματα, τα οποία δημιούργησε το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, όμως οι ντόπιοι άνθρωποι του αθλήματος ετοιμάζονται πυρετωδώς για την άρτια οργάνωση του πρωταθλήματος και την εμφάνιση μίας συνολικά όμορφης εικόνας. Βλέπουν με ικανοποίηση ότι ο καιρός γλυκαίνει σιγά-σιγά και πιστεύουν ότι η κατάλληλη διαφήμιση και τα μεγάλα ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μπορούν να φέρουν στην εξέδρα και θεατές, που δεν έχουν στενή σχέση με το άθλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν 62 αθλητές και αθλήτριες (36 και 26 αντίστοιχα), που προέρχονται από 32 σωματεία της χώρας. Προηγήθηκαν οι προκρίσεις από τα κατά τόπους προκριματικά, ενώ όπως γίνεται κάθε χρόνο πέρασαν απευθείας άνδρες και γυναίκες, που βρίσκονται σε τοπ θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση στις δηλώσεις των αθλητών/τριών για τα δύο αγωνίσματα του διπλού. Όταν το 2002 είχε φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα το Φιλωνίδειο κλειστό γυμναστήριο της Χερσονήσου (με μεγάλους πρωταγωνιστές τότε τον Γιάννη Βλοτινό και τη Λάουρα Νικουλάε) ήταν στο πρόγραμμα και το διπλό μικτό, όμως εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταργηθεί από την ομοσπονδία.

Η διοργάνωση λοιπόν, θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε τέσσερα αγωνίσματα. Θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής και προϊδεάζει για υψηλό συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα. Τα Χανιά, που εδώ και δεκαετίες καλλιεργούν με ζέση την επιτραπέζια αντισφαίριση, διοργάνωσαν τα τελευταία χρόνια αναπτυξιακό τουρνουά, Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων και αγώνες για την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών. Τώρα αναλαμβάνουν μεγαλύτερη πρόκληση και είναι έτοιμα ν’ ανταποκριθούν έχοντας και την πολύτιμη στήριξη του δήμου και χορηγών.

Να σημειωθούν και ορισμένα πράγματα, που αφορούν στην προετοιμασία του τοπικού Ο.Α. Χανίων για τους αγώνες:

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει χορηγό επικοινωνίας τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και το σωματείο συμφώνησε μαζί της για live streaming από την ηλεκτρονική της έκδοση. Θα μεταδοθούν ζωντανά την Κυριακή με περιγραφή και σχολιασμό αγώνες από τους ημιτελικούς και τους τελικούς των αγωνισμάτων. Το πρόγραμμα θα ξεκαθαρίσει τις προσεχείς ημέρες.

# Οι διοργανωτές ναύλωσαν μεγάλο λεωφορείο για τις μετακινήσεις των αθλητών από και προς το γυμναστήριο. Με το λεωφορείο επίσης, θα μπορούν όσοι αθλητές θέλουν να πάνε μετά το τέλος των αγώνων στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις της επιστροφής.

# Το καλωσόρισμα στους αγώνες θα γίνει με πλούσιο μπουφέ, που θα υπάρχει στο γυμναστήριο. Φυσικά θα έχει τοπικά εδέσματα και ποτά, προσφορά από χορηγούς.

# Η αφίσα του πρωταθλήματος μοιράζεται ηλεκτρονικά στα Μέσα Ενημέρωσης, αναρτάται σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ θα γίνει ενημέρωση στα σχολεία μέσω του Γραφείου Φυσικής Αγωγής των Χανίων.

# Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. έχουν αρχίσει να προβάλλουν τη διοργάνωση, μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής η έφορος του Ο.Α. Χανίων και ειδική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κική Ερηνάκη θα βρεθεί στο στούντιο της Νέας Τηλεόρασης και θα μιλήσει για τους αγώνες.

* Τραυματισμός ταλαιπωρεί εδώ και μέρες τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων και νούμερο 5 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας αποκόμισε οίδημα στον αριστερό ώμο στους πρόσφατους αγώνες της Α1 γυναικών στη Φλώρινα. Ακολουθεί θεραπευτική αγωγή στην Αθήνα, αναμένεται να μείνει εκτός δράσης δύο εβδομάδες ακόμα και φυσικά θ’ απουσιάσει από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών.  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ