Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία η Τέρπου στο Challenge της Πορτογαλίας

Terpou forehand

Terpou forehandΕμπειρία που θα τη βοηθήσει για την περεταίρω εξέλιξη της στην επιτραπέζια αντισφαίριση αποκόμισε η Ελισάβετ Τέρπου στο διεθνές τουρνουά ανδρών-γυναικών της Πορτογαλίας, που είναι της κατηγορίας Challenge και άρχισε σήμερα στη Λισσαβόνα. Αποκλείστηκε άμεσα με δύο ήττες στο απλό γυναικών και το απλό για αθλήτριες κάτω των 21 ετών, όμως το όφελος είναι ότι έδωσε χρήσιμα τεστ στην πρώτη συμμετοχή της σε διεθνές όπεν της μεγάλης ηλικιακής κατηγορίας. Αγωνιστικά τα πήγε καλά, θα μπορούσε να φτάσει και σε κάποια νίκη, πάντως από την αρχή ο στόχος της ήταν να μετρήσει δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο. Το τουρνουά της πορτογαλικής πρωτεύουσας είναι το εναρκτήριο Challenge της διεθνούς ομοσπονδίας για το 2019 και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά είχε στην τεχνική καθοδήγηση την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.

Χρονικά προηγήθηκαν οι αγώνες στο ταμπλό Under 21. Η Τέρπου (που δεν εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, αλλά θα επανέλθει μετά από αυτό το τουρνουά) αντιμετώπισε στον γύρο των «64» τη Σουηδέζα Έρικα Φροντ (νούμερο 109 στην παγκόσμια κατάταξη των Νέων γυναικών). Ήταν ανταγωνιστική ειδικά μετά το 1ο σετ, αλλά ηττήθηκε με 3-0 σετ (5-11, 9-11, 10-12).

Το μεσημέρι άρχισαν τα προκριματικά του απλού γυναικών. Η 19χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών αποκλείστηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») σε απολύτως ισορροπημένη αναμέτρηση με τη Μαρία Τσαπτσίνος από την Αγγλία. Απέναντι στην ελληνικής καταγωγής αθλήτρια βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ, ισοφάρισε σε 2-2 με πολύ καλή απόδοση, αλλά έχασε με οριακή διαφορά τα δύο επόμενα σετ. Μέτρησε καθοριστικά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πάρει κανένα από τα τρία σετ, που κρίθηκαν στην παράταση (10-12, 6-11, 11-6, 11-7, 10-12, 10-12). Η Τσαπτσίνος, που σε διασυλλογικό επίπεδο συνεργάζεται φέτος και με την Α.Ε.Κ., είναι η δεύτερη Αγγλίδα στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών (νούμερο 194 τον Φεβρουάριο).

* Τον Μάρτιο θα γίνει η διπλή αναμέτρηση της Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου με τη Σπόρτιγκ Λισσαβόνας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Το γαλλικό κλαμπ θ’ αγωνιστεί στην Πορτογαλία στις 8 Μαρτίου και θα δώσει τη ρεβάνς εντός έδρας στις 22 του ίδιου μήνα. Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν η Ντζιάλντοβο από την Πολωνία με τη γερμανική Σααρμπρίκεν.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ