Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης υπέγραψε την επιτυχία σε κορυφαίο αναπτυξιακό όπεν με 303 συμμετοχές

XANTH Open_2019_polla_paidia_finale

XANTH Open_2019_polla_paidia_finaleΤη δυνατότητά της να πηγαίνει τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα σε άλλο επίπεδο επιβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και μετέτρεψε σε event ευρωπαϊκών προδιαγραφών το 7ο όπεν της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι οι εξαιρετικές υποδομές της, είναι οι πολλές παροχές, είναι η θαυμάσια οργάνωση, με την άριστη πάντα συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας, είναι φυσικά και η αγάπη των ανθρώπων της για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το 4ο τουρνουά μικρών ηλικιών της Χ.Α.Ν.Θ. ξεπέρασε πάλι τις 300 αγωνιστικές παρουσίες και με την εικόνα του ενθουσίασε αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Καταγράφηκαν 12 απουσίες της τελευταίας στιγμής, το πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών (με 314 από το 2016) δεν καταρρίφθηκε, αλλά το σημαντικό είναι ότι το ιστορικό σωματείο δέχτηκε ξανά τα πλέον ευμενή σχόλια για όσα παρουσίασε στο ευρύχωρο κλειστό γυμναστήριό της «Μίμης Τσικίνας». Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους εφήβους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις κορασίδες, ο Γιάννης Μαστρογιάννης στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες, ο Γιάννης Γιαννικόπουλος στους μίνι παμπαίδες και η Χριστίνα Τζενίδη στις μίνι παγκορασίδες.

XANTH Open_2019_paidiakia_sto_mini_tableΣυνολικά 58 σωματεία όλης της χώρας είχαν στη Θεσσαλονίκη 303 αθλητές κι αθλήτριες. Έλειψαν τελικά 7 παίδες, 2 μίνι παμπαίδες, 1 έφηβος, 1 παγκορασίδα και 1 από την κατηγορία παμπαίδων. Τα ωράρια κύλησαν άψογα σε 24 τραπέζια, η συνεργασία των αθλητών με τη γραμματεία, τους διαιτητές και τους επιδιαιτητές ήταν αποδοτική και τα παιδιά απόλαυσαν πολλούς αγώνες σε ιδανικές συνθήκες. Χάρηκαν δε παιχνίδια και σε μορφή …πινγκ πονγκ διότι η Χ.Α.Ν.Θ. είχε την ωραία σκέψη να τους χαρίσει ξεχωριστή απασχόληση με το άθλημα κι έξω από το γυμναστήριο. Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ο καιρός ήταν πολύ καλός και στον προαύλιο χώρο τοποθετήθηκαν δύο μίνι τραπέζια πινγκ πονγκ, προσφορά του Γιάννη Κατσαντώνη από το κατάστημα e-pingpongshop.com. Τα τραπέζια είχαν συνεχώς κόσμο, εκεί διασκέδασαν μικροί και μεγάλοι και δημιουργήθηκε υπέροχη και μοναδική εικόνα.

XANTH open_2019_aponomi_pagorasidesΠολύ δυνατές βέβαια, ήταν οι παραστάσεις και στον αγωνιστικό τομέα με σπουδαίους αθλητές να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους. Τα νούμερο 1 και 2 της κατηγορίας, ο Γιάννης Δαμιανής και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης αντίστοιχα, έφτασαν στο ματς για το χρυσό μετάλλιο στους εφήβους. Ισάξιοι οι δύο αθλητές πρόσφεραν ένα υπέροχο παιχνίδι, που κρίθηκε στα πέντε σετ και την παράταση. Νικητής ο Χατζηλυγερούδης, που πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο φέτος (6-11, 11-8, 11-5, 12-14, 14-12). Να προστεθεί ότι ο Δαμιανής παραλίγο ν’ αποκλειστεί στα προημιτελικά, όταν έχανε 0-2 σετ από τον Ζήση Δουκέρη του Διονύσου.

Τα δύο πρώτα φαβορί διεκδίκησαν τον τίτλο και στις νεάνιδες. Η Ιωάννα Γερασιμάτου ωστόσο, φάνηκε ξανά να έχει την υπεροχή και το επιβεβαίωσε με την 6η πρωτιά της σε ισάριθμες φετινές συμμετοχές. Στον τελικό αντιμετώπισε την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, που ήταν νικήτρια στην Πεύκη και την έκαμψε με 3-0 σετ (11-7, 11-3, 11-9). Στα πέντε σετ πήγε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 με τη Δήμητρα Μαδέση να λυγίζει την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη.

Στους παίδες έπαιξαν για το χρυσό μετάλλιο ο Σωκράτης Γιαννούτσος και ο Νικηφόρος Μύρος κι έδωσαν μία όμορφη, από κάθε άποψη, αναμέτρηση. Ο Γιαννούτσος προηγήθηκε με 2-0 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 στην παράταση του 5ου σετ. Γενικά, τα τέσσερα από τα πέντε σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά (11-9, 13-11, 7-11, 13-15, 13-11). Ο Γιαννούτσος πήρε το πρώτο του τρόπαιο στη φετινή σειρά. Ο Μύρος είχε φτάσει στον τελικό και στο αμέσως προηγούμενο αναπτυξιακό τουρνουά, εκείνο της Πεύκης. Στον «μικρό» τελικό ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ και μπήκε πρώτη φορά φέτος στα μετάλλια. Στην 8άδα μάλιστα, κατέβαλλε το 1ο φαβορί, τον Αλέξανδρο Μαδέση, με 3-1 σετ (αργότερα έχασε 3-2 από τον Μύρο).

XANTH Open_2019_aponomi_korasidesΣτις κορασίδες δικαίωσε τα προγνωστικά η Χρυσή Φωτιάδου. Στον τελικό είχε δύσκολο έργο απέναντι στη Μαρία Δημητρίου ώσπου την ξεπέρασε με 3-1 σετ και χάρηκε τον 3ο της τίτλο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η εξέλιξη 12-10, 11-8, 6-11 και 11-6. Να σημειωθεί ότι στην 8άδα η Φωτεινή Τράκα επικράτησε με 3-2 σετ του 2ου φαβορί, της Δήμητρας Πετσίβα.

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός στους παμπαίδες όπου πριν ακόμα ξεκαθαρίσουν οι κάτοχοι των μεταλλίων οι τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς έληξαν στα πέντε σετ. Στον τελικό ο Γιάννης Μαστρογιάννης αναμετρήθηκε με το 1ο φαβορί της κατηγορίας, τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη. Έχασε το 1ο σετ και πήρε τα επόμενα (7-11, 11-2, 11-8, 11-8) για να πανηγυρίσει την 3η πρωτιά του φέτος.

Στον τελικό των παγκορασίδων αναμετρήθηκαν άλλη μια φορά οι συμπαίκτριες στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Λεμονιά Γκαϊντατζή και Ζωή Καζάκου. Γενικά η Γκαϊντατζή απέδειξε ξανά ότι είναι πιο μπροστά από τις άλλες αθλήτριες της κατηγορίας και με σκορ 3-0 πήρε ένα ακόμα τρόπαιο (11-8, 11-8, 15-13). Από τα παιχνίδια των γκρουπ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η Γεωργία Γιάγκου από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης νίκησε με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τη Βασιλική Μπουλά. Η αθλήτρια από τη Χίο προχώρησε πάντως και τελικά πήρε την 3η θέση νικώντας με 3-2 σετ στον «μικρό» τελικό τη Γεωργία Σπανού.

XANTH Open_2019_mini_pampaidesΣτους μίνι παμπαίδες ήρθε ο παρθενικός τίτλος για νέο «αστεράκι» από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννικόπουλο, ο οποίος στον τελικό έκαμψε με 3-0 σετ το 1ο φαβορί και 3 φορές νικητή των φετινών όπεν, Γιάννη Κιοσέλογλου (11-4, 11-6, 11-8).

Η κατηγορία των μίνι παγκορασίδων έγινε πρώτη φορά φέτος σε αναπτυξιακό όπεν. Η Χριστίνα Τζενίδη είχε τις πιθανότητες με το μέρος της και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ τη Δέσποινα Δημητρίου, που είναι αδερφή της Μαρίας, η οποία αγωνίστηκε στο αντίστοιχο ματς των κορασίδων (11-6, 11-6, 11-6).

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ, ΣΩΣΣΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΟ

XANTH Open_2019_episimoi_sta_mini_trapezaΣύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος του διοικητικού XANTH Open_2019_Sossidisσυμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ. Γιάννης Σωσσίδης και ο νέος διευθυντής αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. και του αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας» Δημήτρης Καραΐσκος. Άπαντες ευχαρίστησαν διοργανωτές, αθλητές, σωματεία, γονείς, εθελοντές και χορηγούς και στάθηκαν στη σημασία της επιτυχίας ενός κορυφαίου τουρνουά με πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς. «Το τουρνουά είναι κάθε χρόνο και καλύτερο, φέτος είχαμε 24 τραπέζια και με τόσες συμμετοχές θα χρειαστεί του χρόνου να τοποθετήσουμε τραπέζια κι έξω από το γυμναστήριο», τόνισε αστειευόμενος ο Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ ο Γιάννης Σωσσίδης σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας να οργανώνουμε το τουρνουά με το πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών και να έχουμε κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά κοντά μας. Η επιτραπέζια αντισφαίριση αποτελούσε ανέκαθεν πολύ σημαντική δραστηριότητα για την αδελφότητα και μέσα από αυτή έχουν ξεπηδήσει ικανότατοι συνεργάτες για τη Χ.Α.Ν.Θ.».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καραΐσκος στάθηκε στο πόσο όμορφη εικόνα δημιουργήθηκε όλο το διήμερο και στο θαυμάσιο κλίμα συνεργασίας με τη γραμματεία, τους αθλητές και τις αποστολές, ενώ ανέφερε ονομαστικά τους χορηγούς υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία το τουρνουά».

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Γιάννης Σωσσίδης στους μίνι παμπαίδες, το μέλος του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Νίκος Λογοθέτης στις μίνι παγκορασίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παμπαίδες, ο πρώην αθλητής της Χ.Α.Ν.Θ. και πρωταθλητής Ελλάδας στις μικρές ηλικίες Αθανάσιος Βάκουλης στις παγκορασίδες, ο τέως διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. και παλιός πρωταθλητής Γιώργος Πετρίδης στους παίδες, το μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Αναστασία Κοκκίνου στις κορασίδες, ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρίστος Τριγωνάς στις νεάνιδες και ο Μανώλης Κολυμπάδης στους εφήβους.

XANTH Open_2019_aponomi_neanidesΟι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

2. Γιάννης Δαμιανής (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο Ταταύλα)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ.Ε.Α Σάρισες Φλώρινας)

3. Δήμητρα Μαδέση (ΑΛΦΑ Καλλιθέας)

4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Νικηφόρος Μύρος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

3. Ανδρέας Βαμιανάκης (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)

4. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

4. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Γιαννικόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Γιάννης Κιοσέλογλου (Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

4. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

XANTH Open_2019_mini_pagorasidesΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

2. Δέσποινα Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Άννα-Φανουριά Μήτκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Σοφία Ξανθοπούλου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

XANTH Open_2019_Xorigos_OSHEEΚαθοριστική για την επιτυχία του όπεν στάθηκε και φέτος η βοήθεια των χορηγών. Συνολικά 18 στήριξαν τη διοργάνωση και ήταν οι εταιρείες Σουρωτή, Vodafone, Dole, Oshee, η εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου, η εταιρεία 2G Facility Management, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNX Sports, e-pingpongshop.com, gpsports, η εταιρεία Pizza Fan, τα καταστήματα coffee food & more Cantina Pit Stop, η εταιρεία Μεβγάλ, το εστιατόριο pizza bar «HighSchool», τα καταστήματα e-shop Optikon Xpress, το εστιατόριο Famigliano, το ξενοδοχείο Vergina και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης Κοσμοράδιο – plusradio και radio More.

Για το οργανωτικό κομμάτι και τις παροχές πρέπει ν’ αναφερθούν επιγραμματικά τα εξής: Κάθε προπονητής/συνοδός κινήθηκε στους αθλητικούς χώρους με τη δική του διαπίστευση. Η προθέρμανση των αθλητών έγινε στην αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνολικά 8 τραπέζια. Στους αθλητές δόθηκαν νερό, φρούτο, μπισκότα και βιταμινούχο νερό. Οι προπονητές παρέλαβαν νερά, μπισκότα, ισοτονικό ρόφημα και φρούτο, αλλά είχαν και πλήρες γεύμα το Σάββατο και την Κυριακή. Στους διαιτητές της διοργάνωσης προσφέρθηκε ισοτονικό ρόφημα και μπαγκέτα, ενώ στους φιλάθλους, που ήταν στην κερκίδα του γυμναστηρίου (γονείς–αθλητές) δόθηκαν το Σάββατο πίτσες.Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων υπήρχε παρουσία ιατρικού επιτελείου του Ερυθρού Σταυρού. Εντός του Αθλητικού Κέντρου «Μίμης Τσικίνας» λειτούργησε καφέ-χώρος φαγητού και αναψυχής, ενώ για τους συμμετέχοντες αθλητές γινόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το διήμερο κλήρωση με δώρα από χορηγούς. Τέλος, η Χ.Α.Ν.Θ. διέθεσε δωρεάν για χρήση κάποιες ώρες το Σάββατο την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της, ενώ όποιοι γονείς ήθελαν να δοκιμάσουν ικανότητες σ’ ένα άλλο άθλημα με ρακέτα περνούσαν δωρεάν από τη σύγχρονη αίθουσα σκουός στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου.

XANTH Open_2019_Kolimpadis_se_PatoulidouΜε την ευκαιρία ν’ αναφερθεί ότι η τελευταία μέρα των αγώνων συνέπεσε με σημαντική αθλητική εκδήλωση για τη συμπρωτεύουσα. Το Ολυμπιακό Μουσείο στο Καυταντζόγλειο διοργάνωσε χτες το απόγευμα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκδήλωση προς τιμή των νέων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, που άρχισαν την αθλητική τους πορεία από τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, η εκδήλωση απέδωσε φόρο τιμής σε Έλληνες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων 2018 και σε διακριθέντες αθλητές της προηγούμενης χρονιάς σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε μέλη της ευρύτερης Ολυμπιακής οικογένειας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ ακολούθησε κοπή της πίτας του Ολυμπιακού Μουσείου και δεξίωση στο φουαγιέ του Μουσείου. Μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 1992 Βούλα Πατουλίδου και φυσικά υψηλόβαθμα στελέχη της Χ.Α.Ν.Θ..

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ