Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμη για την πρόκληση ενός ακόμα αναπτυξιακού όπεν η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH Open_2019_afisa

XANTH Open_2019_afisaΗ Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και η υπέροχη νύμφη του Θερμαϊκού καλωσορίζουν από αύριο την πλατιά οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Υποδέχονται εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς για το 4ο πανελλήνιο τουρνουά μικρών ηλικιών του ιστορικού σωματείου, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Φεβρουαρίου. Χάρη στο δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα το σύγχρονο και άνετο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» θα γνωρίσει και πάλι μεγάλες στιγμές και είναι έτοιμο να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες στα παιδιά για αγώνες γεμάτους πάθος και θέαμα. Η κορυφαία αθλητική εστία της συμπρωτεύουσας εμφανίζει σταθερά τη μεγαλύτερη προσέλευση αθλητών στα αναπτυξιακά όπεν κι έχοντας εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή με την οργάνωση, τις δυνατότητες και τις παροχές της απολαμβάνει και φέτος την εμπιστοσύνη δεκάδων σωματείων απ’ όλη τη χώρα. Στις 315 είναι οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής, αριθμός που προκαλεί δέος. Αν μάλιστα, δεν υπάρξει καμία απουσία της τελευταίας στιγμής, τότε το τουρνουά θα βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με τους 314 αθλητές από το 2016! Το σωματείο με την τεράστια παράδοση στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά στον αθλητικό χώρο, διοργανώνει το event μαζί με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι το 7ο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και περιλαμβάνει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες.

Δεν κατέστη δυνατό να γίνουν μόνο οι κατηγορίες των Νέων ανδρών και των Νέων γυναικών. Τα 315 αγόρια και κορίτσια, που βρίσκονται στα γκρουπ χωρίζονται σε 38 νέους, 18 νεάνιδες, 81 παίδες, 27 κορασίδες, 93 παμπαίδες, 33 παγκορασίδες, 17 μίνι παμπαίδες και 8 μίνι παγκορασίδες. Προέρχονται από 58 σωματεία όλης της χώρας και πέρα φυσικά από τη Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές οι αθλητές είναι από την Αθήνα, την Κορινθία, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τη Λέσβο, την Καστοριά, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Καβάλα, τη Φλώρινα, τον Βόλο, τις Σέρρες, τη Λάρισα, την Ορεστιάδα, την Έδεσσα, την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τα Ιωάννινα, τη Χίο και τα Χανιά! Ανάμεσά τους φυσικά είναι σχεδόν όλα τα κορυφαία ονόματα των μικρών κατηγοριών. Τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Γιάννης Δαμιανής και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους εφήβους, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους παίδες, η Χρυσή Φωτιάδου και η Δήμητρα Πετσίβα στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και ο Ανδρέας Βαμιανάκης στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Βασιλική Μπουλά στις παγκορασίδες, ο Γιάννης Κιοσέλογλου και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στους μίνι παμπαίδες, η Χριστίνα Τζενίδη και η Σοφία Ξανθοπούλου στις μίνι παγκορασίδες. Οι κληρώσεις έχουν αναρτηθεί στο σάιτ http://www.ttscore.io/customer/24. Εκεί υπάρχουν και άλλες βασικές πληροφορίες, ενώ θα μπαίνουν onlineτα αποτελέσματα όλων των αγώνων.

Το πρόγραμμα ανοίγει το Σάββατο στις 09:00 και την πρώτη μέρα είναι βέβαιο ότι θα πάει τουλάχιστον στις 12 ώρες. Την Κυριακή η συνέχεια θα δοθεί ξανά από τις 09:00 με αγώνες διαβάθμισης. Το τελευταίο ωράριο ορίστηκε για τις 14:40 με τους τελικούς, απλά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πάντοτε το σοβαρό ενδεχόμενο της καθυστέρησης. Θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 24 τραπέζια, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε αναπτυξιακό τουρνουά και πρόκειται να γίνουν περισσότερα από 1.100 ματς! Και μόνο το συγκεκριμένο στοιχείο μαρτυρά τον όγκο της δουλειάς, που καλούνται να βγάλουν εις πέρας οι διοργανωτές, γι’ αυτό η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση με ορισμένες συστάσεις προς τους αθλητές και άλλους εμπλεκόμενους, αλλά και η Χ.Α.Ν.Θ. συνέταξε διάφορες οδηγίες σχετικές με το οργανωτικό κομμάτι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

«Το Πανελλήνιο Ανοικτό Πρωτάθλημα ΧΑΝΘ 2019, ξεκινά με 315 συμμετοχές και πρόκειται σε ένα αγωνιστικό διήμερο 18 ωρών να γίνουν 1.135 αγώνες. Όλο το εγχείρημα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στην Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση και η επιτυχής οργανωτικά και ποιοτικά ολοκλήρωση του είναι ένα στοίχημα που, αν το κερδίσουμε, θα έχουμε προσφέρει ένα ακόμη καλό γεγονός στον ελληνικό αθλητισμό. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει δομηθεί με σεβασμό στον κόπο, στα έξοδα και κυρίως στην αγωνιστική προσπάθεια των αθλητριών, των αθλητών και των προπονητών που συμμετέχουν στην διοργάνωση. Η υλοποίηση του προγράμματος εξαρτάται απ’ όλους. Την οργανωτική επιτροπή, τη γραμματεία, τους επιδιαιτητές, τους διαιτητές, τους προπονητές, τους αθλητές και τις αθλήτριες. Τα κρίσιμα και σημαντικά σημεία που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα συνοψίζονται στα εξής:

– Οι αθλητές πρέπει να παρακολουθούν στους πίνακες ανακοινώσεων και κυρίως στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος http://www.ttscore.io/customer/24 την ώρα και το τραπέζι που αγωνίζονται και να βρίσκονται σ’ αυτό, ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα. Η συνήθης αντιαισθητική τακτική των ασταμάτητων ανακοινώσεων μέσο μικροφώνων, που καλούν τους αθλητές να παρευρεθούν στο τραπέζι που αγωνίζονται δημιουργεί ηχορύπανση που υποβαθμίζει το αγωνιστικό περιβάλλον και αποσπά διαρκώς την συγκέντρωση των αγωνιζομένων.

– Στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να παρευρίσκονται αυστηρά μόνο οι αγωνιζόμενοι στο συγκεκριμένο ωράριο και οι προπονητές τους. Γονείς, φίλαθλοι, προπονητές και αθλητές που δεν αγωνίζονται και βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι προβλήματα.

– Στην περίπτωση, που ο προηγούμενος αγώνας του τραπεζιού, που αγωνίζεται ο αθλητής, έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, ο αθλητής πρέπει να παρακολουθεί από την κερκίδα και μόλις ολοκληρωθεί να κατευθυνθεί στο τραπέζι.

– Οι ερωτήσεις στη γραμματεία των αγώνων αποσπούν το προσωπικό από τον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχει να εκτελέσει και οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος.

– Εάν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος αγώνας μεταφέρεται σε άλλο τραπέζι από το προγραμματισμένο, η γραμματεία ενημερώνει με ανακοίνωση τους ενδιαφερόμενους αθλητές και προπονητές.

– Η προθέρμανση γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων στο προπονητήριο της ΧΑΝΘ σε οκτώ τραπέζια (εκτός από την έναρξη του Σαββάτου και της Κυριακής 08.20–08.50, που θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο).

– Ο χώρος προθέρμανσης αφορά μόνο τους αθλητές που αγωνίζονται στο επόμενο ωράριο και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι και είναι ευνόητο ότι αθλητές που αγωνίστηκαν και πρόκειται να αγωνιστούν ξανά σε 20 ή 40 λεπτά δεν χρειάζονται προθέρμανση.

– Η προθέρμανση στο τραπέζι του αγώνα δεν μπορεί να διαρκεί περισσότερο από 2 λεπτά καθώς το πρόγραμμα των αγώνων αφιερώνει 20 λεπτά για το κάθε ωράριο. Ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή. Καλή επιτυχία».

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ ενημερώνει τις αποστολές για τα εξής:

«Το Σάββατο 02/02, με την άφιξη της κάθε ομάδας στο αθλητικό κέντρο  «Μίμης Τσικίνας» ο προπονητής/συνοδός θα πρέπει να περάσει από τον χώρο υποδοχής εντός του Αθλητικού Κέντρου. Εκεί θα συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής της ομάδας του και θα παραλάβει τη δική του διαπίστευση ώστε να μπορεί να μετακινείται στους αθλητικούς χώρους.  

• Στους αγωνιστικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους αθλητές, που αγωνίζονται εκείνη τη χρονική στιγμή, στους προπονητές των ομάδων και σε όσους έχουν σχετική διαπίστευση.

• Η προθέρμανση των αθλητών θα μπορεί να γίνεται στην αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνολικά 8 τραπέζια. Η χρήση του χώρου προτρέπουμε να γίνεται από τους αθλητές που αγωνίζονται στο επόμενο ωράριο κάθε φορά.

• Οι προπονητές  των ομάδων παραλαμβάνουν την κάρτα διαπίστευσής τους για να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους καθώς και νερό, μπισκότα (Αφοι Παπαδοπούλου), ισοτονικό ρόφημα (OSHEE) και φρούτο (μπανάνα από την εταιρεία DOLE).

• Για τους αθλητές της κάθε ομάδας προβλέπεται νερό, φρούτο (μπανάνα από την εταιρεία DOLE), μπισκότα (Αφοι Παπαδοπούλου) και βιταμινούχο νερό (OSHEE). Θα είναι συσκευασμένα και θα δοθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

• Στους προπονητές θα προσφερθεί πλήρες γεύμα (χορηγία της εταιρείας 2G Facility Management), το οποίο μπορούν να παραλαμβάνουν το Σάββατο και την Κυριακή από τις 13:30 και μετά από το γραφείο στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο θα μπορούν ό,τι ώρα επιθυμούν να γευματίσουν.   

• Στους διαιτητές της διοργάνωσης θα προσφερθεί ισοτονικό ρόφημα (OSHEE) και μπαγκέτα, προσφορά των καταστημάτων coffee food & more Cantina Pit Stop.

• Το Σάββατο στις 18:00 θα προσφερθούν στους φιλάθλους (γονείς – αθλητές) που θα παρευρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου πίτσες, χορηγία της εταιρείας «Pizza Fan».

• Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει παρουσία ιατρικού επιτελείου του Ερυθρού Σταυρού και θα γίνεται χρήση του πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου, που διαθέτει η Χ.Α.Ν.Θ. εντός του Αθλητικού Κέντρου.

• Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων η Χ.Α.Ν.Θ. θα προσφέρει στους γονείς των αθλητών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τη σύγχρονη αίθουσα squash στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Μίμης Τσικίνας». Θα παρέχεται δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός.

• Την Παρασκευή 01/01/2019, η αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση από τις 19:00 έως και τις 21:00 σε συνολικά 8 τραπέζια.

• Επίσης, για τους συμμετέχοντες αθλητές κάθε μία ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξάγεται κλήρωση με δώρα: ένα γεύμα στο εστιατόριο «Famigliano», ένα γεύμα στο pizza bar «High School», είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Lynx sports, gpsports και e-pingpongshop.com) και γυαλιά ηλίου (από τα καταστήματα Optikon Xpress). Τα ονόματα των νικητών θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου.

• Η ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο της φιλοξενίας που επιθυμεί να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το αθλητικό γεγονός, διαθέτει με δωρεάν χρήση την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της (25m) το Σάββατο 02/02 από τις 17:00 έως τις 18:00. Απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι μαγιό, σκουφάκι και σαγιονάρες.

• Ενημερώνουμε τους φιλοξενούμενούς μας αθλητές, προπονητές, συνοδούς εφόρους και γονείς, ότι εντός του Αθλητικού Κέντρου « Μίμης Τσικίνας», θα λειτουργεί διαρκώς, απόλυτα οργανωμένος καφέ-χώρος φαγητού και αναψυχής».

Τέλος, η Χ.Α.Ν.Θ. επιθυμεί, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσει τους 18 χορηγούς του φετινού Πανελλήνιου ανοικτού πρωταθλήματος: Τις εταιρείες Σουρωτή, Vodafone, Dole, Oshee, την εταιρεία Μπισκότα Παπαδοπούλου, την εταιρεία 2G Facility Management, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNX Sports, e-pingpongshop.com, gpsports, την εταιρεία Pizza Fan, τα καταστήματα coffee food & more Cantina Pit Stop, την εταιρεία Μεβγάλ, το εστιατόριο pizza bar «HighSchool», τα καταστήματα e-shop Optikon Xpress, το εστιατόριο Famigliano, το ξενοδοχείο Vergina και τους  ραδιοφωνικούς σταθμούς και χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης Κοσμοράδιο – plusradio και radio More.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ