Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έπεσε από την κορυφή της γαλλικής λίγκας η Ενεμπόν του Κρεάνγκα

Δράση για όλους τους Έλληνες διεθνείς, που αγωνίζονται στα δύο πρώτα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας, είχε το βράδυ της Τρίτης. Τόσο στην Α΄όσο και στη Β΄εθνική κατηγορία της χώρας έγινε η 6η αγωνιστική κι εκεί είχαν συμμετοχή και οι έξι πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το σημαντικότερο νέο είναι ότι η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα της και έπεσε από την κορυφή της λίγκας. Νίκες σημείωσαν οι ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και της Μαρίας Χριστοφοράκη.

Στην Α΄κατηγορία ανδρών η Ενεμπόν είχε μακριά από την έδρα της το ντέρμπι με την Ποντουάζ Σερζί. Κάμφθηκε με 4-1 κι έτσι τώρα μετακινήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις πρωτοπόρους Σαρτρ και Ποντουάζ. Ο Κρεάνγκα έδωσε εκπληκτικό αγώνα με τον Πορτογάλο πρωταθλητή Μάρκος Φρέιτας κι ενώ προηγήθηκε 2-0 σετ, λύγισε με 3-2. Αξιοσημείωτο ακόμα ότι το 4ο σετ έληξε με σκορ 20-18!!!

Στην ίδια διοργάνωση η Ανζέ δεν συνάντησε μεγάλη δυσκολία μέχρι να επιβληθεί της Ισιέν με 4-0. Ο Γκιώνης αντιμετώπισε δύο νεαρούς Γάλλους διεθνείς. Αρχικά νίκησε τον Ρομέν Λορέντζ με ανατροπή 3-2 σετ και αργότερα τον Έντζο Ανγκλέ με 3-0. Η Ανζέ είναι πια στην 4η θέση της κατάταξης, έχει 13 βαθμούς και ισοβαθμεί με τη Λα Ρομάν.

Στη Β΄κατηγορία ανδρών ο Κώστας Παπαγεωργίου επανήλθε στα παιχνίδια της Φοντενέι και την είδε να φέρνει την τρίτη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα! Αυτή τη φορά παραχώρησε στην έδρα της 3-3 στη Σεν Ντενί, με τον σημερινό πρωταθλητή Ελλάδας να χάνει αρχικά από τον Γάλλο Ιμπραχίμα Ντιαβ και στη συνέχεια να επικρατεί του, επίσης Γάλλου, Σεμπαστιάν Γιοβέ.

Η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ Λεβιγέν του Κώστα Λαγογιάννη υπέστη εκτός έδρας ήττα από τη Νις με 4-1. Ο 31χρονος πρωταθλητής έδωσε ένα παιχνίδι και κάμφθηκε από τον Μεξικανό διεθνή Μάρκος Μαντρίντ. Την ήττα γνώρισε στην έδρα της και η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη. Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Καέν με 4-1. Ο Ρηνιώτης αναμετρήθηκε με δύο πολύ δυνατούς αθλητές και είχε ισάριθμες ήττες. Πρώτα από τον Κινέζο Γουάνγκ Ξιν (3-2 και με όλα τα σετ να λήγουν με διαφορά δύο πόντων) και μετά από τον Σουηδό Ρόμπερτ Έρικσον. Ύστερα από έξι αγωνιστικές η Αμικάλ βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με 11 βαθμούς και ακολουθούν στο χαμηλότερο βαθμολογικό σημείο τέσσερις ομάδες, μεταξύ αυτών η Φοντενέι και η Μετς (9 βαθμοί). Να προστεθεί ότι την επόμενη αγωνιστική, στις 4 Δεκεμβρίου, συναντιόνται οι ομάδες του Λαγογιάννη και του Παπαγεωργίου. Στην έδρα της Αμικάλ πρόκειται να καταγραφεί η δεύτερη ελληνική «κόντρα» στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μεταξύ δύο αθλητών μάλιστα, που στην Α1 της χώρας μας είναι συμπαίκτες στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών!

Στη Β΄κατηγορία γυναικών η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της και φιγουράρει στο 3ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας με 14 βαθμούς (μαζί της είναι και η Μποσάμπ). Χτες έκαμψε εκτός έδρας την αντίσταση της Ζουέ Λε Τουρ με 4-2 και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήταν και πάλι εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο πρώτο της παιχνίδι έχασε 3-2 σετ από την πρώην Ρουμάνα διεθνή Αλεξάνδρα Τσιραμέτλι, όμως στο καθοριστικό έκτο στη σειρά ματς κατέβαλλε τη Γαλλίδα Ελίζαμπεθ Γκλατιό με 3-1 σετ και χάρισε τη νίκη στην Ελανκούρ.

Τέλος, στη Γ΄κατηγορία της Γαλλίας (National 1) και τον 1ο όμιλο η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη βρίσκεται ύστερα από πέντε αγωνιστικές στην 3η θέση της βαθμολογίας. Έχει 12 βαθμούς με 3 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε δραστηριότητα και το πρωτάθλημα συνεχίζεται το προσεχές Σάββατο.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ