Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κραυγή απελπισίας από τον Βατσακλή για τα οικονομικά προβλήματα: «Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού»

DSC00710

DSC00710Όσο οι οικονομικές δυνατότητες στην επιτραπέζια αντισφαίριση παραμένουν δραματικά περιορισμένες, τόσο η ομοσπονδία και οι εθνικές ομάδες θα συναντούν μπροστά τους εμπόδια, που θα τους θυμίζουν το πάγιο πρόβλημα και θα τους φέρνουν σε απόγνωση. Ένα ασυνήθιστο περιστατικό αποτέλεσε το τελευταίο παράδειγμα για την απελπιστική κατάσταση και το αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, που είναι και πρωταγωνιστής της ιστορίας. Ο εθνικός προπονητής ηγήθηκε, ως γνωστόν, της αποστολής στο ουγγρικό World Tour, το οποίο ολοκληρώνεται μεθαύριο στη Βουδαπέστη, αλλά στον χτεσινό σημαντικό αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον για τον 1ο γύρο του απλού δεν ήταν παρών! Είχε ήδη πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα διότι απαιτούσαν επιπλέον χρήματα η παράταση στη διαμονή και η αλλαγή στα αεροπορικά εισιτήρια, χρήματα που δεν είχε να διαθέσει το σχεδόν άδειο ταμείο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αλλά ούτε και ο ίδιος! Χτες το απόγευμα ο Βατσακλής κλήθηκε τηλεφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ώστε να μιλήσει για το βραδινό ματς του Γκιώνη και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεθνών μας στην Ουγγαρία κι αιφνιδίασε τους πάντες λέγοντας ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν θα είναι στον πάγκο του αθλητή του! Φορτισμένος και ψυχολογικά από το στενάχωρο συμβάν δεν άντεξε κι έβγαλε κραυγή αγωνίας για την έντονη ανάγκη του αθλήματος να στηριχτεί περισσότερο από την πολιτεία και από χορηγούς ειδικά σε αυτή την προολυμπιακή χρονιά! Αποκάλυψε προβλήματα σε διεθνείς αποστολές, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Επέστρεψα πριν τελειώσουν οι αγώνες μας γιατί δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα. Αυτά που δόθηκαν για να γίνει το ταξίδι στη Βουδαπέστη ήταν από τα τελευταία στο ταμείο της ομοσπονδίας, οι αθλητές χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους κι εγώ ο προπονητής δεν μπορούσα να δώσω παραπάνω για να παρατείνω την παραμονή μου», τόνισε αρχικά ο Βατσακλής στη ραδιοφωνική εκπομπή «η Ελλάδα των σπορ» κι αποκάλυψε ότι στον πάγκο του Γκιώνη θα καθόταν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, που έτσι κι αλλιώς είχε προγραμματίσει να μείνει μέχρι την Παρασκευή στη Βουδαπέστη γιατί από εκεί θα πάει απευθείας στη Γαλλία για αγώνες με την ομάδα του.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε ότι είναι υψηλά τα κόστη σε όλα αυτά τα διεθνή τουρνουά κι εξήγησε ότι η παραμονή κλείστηκε για τις μίνιμουμ τρεις διανυκτερεύσεις, που προβλέπουν οι διοργανωτές. Η παράταση στη διαμονή (σ.σ. που σημειωτέον θα μπορούσε να είναι και δύο βράδια αν ο Γκιώνης δεν έχανε κι έμπαινε στον 2ο γύρο) και η έκδοση νέου εισιτήριου απαιτούσαν κάποιες εκατοντάδες ευρώ και η οικονομική αδυναμία δεν το επέτρεπε αυτό… Η προετοιμασία για τους επόμενους μεγάλους αγώνες όμως και ειδικά για τη διεκδίκηση προκρίσεων στο Τόκιο 2020, είναι σε εξέλιξη και ο Κώστας Βατσακλής παρά την εκ φύσεως αισιοδοξία του, ομολογεί ουσιαστικά ότι αυτή η πολύ αρνητική κατάσταση γίνεται τροχοπέδη σε όνειρα και φιλοδοξίες.

«Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού! Κάνουμε προετοιμασία σε αντίξοες συνθήκες. Με τις βροχές μπαίνουν νερά στην ομοσπονδιακή αίθουσα και κάνουν την εμφάνισή τους κουνούπια και ποντίκια. Δεν υπάρχει θέρμανση, ο θερμοσίφωνας δεν δουλεύει και ο φωτισμός δεν είναι καλός. Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουμε στο εξωτερικό χωρίς φυσιοθεραπευτή. Είμαι στεναχωρημένος με αυτό που έγινε, λυπάμαι πολύ που δεν έμεινα στη Βουδαπέστη να βοηθήσω όσο μπορώ τον αθλητή μου, αλλά πρέπει να πω τα πράγματα όπως έχουν. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από την πολιτεία και από χορηγούς για να πάμε ψηλότερα. Να ξέρετε, ο Παναγιώτης θα προκριθεί στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, θα καταφέρουμε πρόκριση και με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης νέων Γιάννη Σγουρόπουλο, αλλά είναι απαραίτητο να έχουμε κι ένα χέρι βοηθείας. Μία ώθηση, κάποιους να τους νοιάζονται θέλουν αυτά τα παιδιά για να πετύχουν ακόμα σπουδαιότερα πράγματα», πρόσθεσε ο εθνικός προπονητής εκφράζοντας τέλος την ελπίδα να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για την αποστολή του Γκιώνη και του ίδιου στο επικείμενο Τοπ 16 της Ευρώπης (2-3 Φεβρουαρίου στο Μοντρέ της Ελβετίας)….

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ