Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Φινλανδία από αύριο για το όπεν του Ελσίνκι Κιούφη και Ζαβιτσάνου

Στα πιο βόρεια μέρη της Ευρώπης θα έρθει η επόμενη συμμετοχή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε διεθνές τουρνουά. Η Αλίκη Κιούφη του Δ.Α.Ο. Ταύρου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου από τους Φοίνικες Πάτρας αναχωρούν αύριο Τρίτη για τη Φινλανδία προκειμένου να πάρουν μέρος στο ετήσιο ανοιχτό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα της σκανδιναβικής χώρας εντάσσεται στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος και φυσικά αξιολογείται για τα διεθνή ranking list.

Οι δύο νεαρές αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών έχουν σπάνια την ευκαιρία για παρουσία σε όπεν του εξωτερικού. Πάνε πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας και είναι δεδομένο ότι θα ωφεληθούν, καθώς στη διεθνή σκηνή θα τεστάρουν μετά από πολύ καιρό την αγωνιστική τους κατάσταση. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού και το σύστημα διεξαγωγής δίνει τη δυνατότητα για πολλούς αγώνες σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει με το ομαδικό, το οποίο θα γίνει με το σύστημα κορμπιγιόν, συνεπώς η κάθε ομάδα μπορεί να συγκροτηθεί και με δύο παίκτριες.

Η 19χρονη Γεωργία Ζαβιτσάνου (νούμερο 15 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των γυναικών) ξεπέρασε την οξεία γαστρεντερίτιδα, που την ταλαιπώρησε πρόσφατα κι από την προηγούμενη εβδομάδα μετέχει κανονικά στις προπονήσεις. Θυμίζουμε ότι στις 17 και 18 Νοεμβρίου το πρόβλημα υγείας δεν της είχε επιτρέψει τη συμμετοχή στο δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της Α1 κατηγορίας.

Η επίσης 19χρονη Αλίκη Κιούφη (νούμερο 11 στο ελληνικό ranking list) προέρχεται από γερό αγωνιστικό τεστ την προπερασμένη Κυριακή όταν η ομάδα της αντιμετώπισε το Πέρα Αθηνών για το πρωτάθλημα της Α1. Το φινλανδικό όπεν συγκεντρώνει κάθε φορά πολλές συμμετοχές, ενώ έχει προσελκύσει κι άλλες χρονιές το ενδιαφέρον Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ