Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επτά Έλληνες δήλωσαν συμμετοχή στο World Tour της Ουγγαρίας

Sgouropoulos dexetai_sigxaritiria

Sgouropoulos dexetai_sigxaritiriaΗ Ουγγαρία θ’ ανοίξει τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα των World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) για το 2019 και η Ελλάδα αναμένεται να δώσει το «παρών» με μεγάλη αποστολή. Από τις 15 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα γίνει στη Βουδαπέστη το ουγγρικό όπεν, το οποίο είναι στη δεύτερη κατηγορία αξιολόγησης και παραδοσιακά συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις του αθλήματος. Από ελληνικής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή επτά μέλη των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών. Οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Το πρόγραμμα σε αυτά τα τουρνουά της I.T.T.F. για τον νέο χρόνο περιλαμβάνει 6 World Tour Platinum και 6 World Tour. Το όπεν της Ουγγαρίας μάλιστα, αφορά σε όλα τα ατομικά αγωνίσματα.

Για τη Βουδαπέστη έχουν δηλώσει 218 αθλητές και 154 αθλήτριες απ’ όλες τις ηπείρους. Τα αγωνίσματα, στα οποία θα μετάσχουν, είναι το απλό σε άνδρες και γυναίκες, το διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο έχει εισαχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και θα εμφανιστεί στο Τόκιο το 2020. Όλοι οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν στο απλό τη διαδικασία των προκριματικών. Επίσης, θα έχουν έντονη παρουσία και στα διπλά. Στο διπλό ανδρών έχουν δηλωθεί ο Γκιώνης με τον Σγουρόπουλο και ο Κωνσταντινόπουλος με τον Αγγελάκη, ενώ στο διπλό γυναικών θ’ αποτελέσουν δίδυμο η Τόλιου με την Παρίδη. Στο διπλό μικτό του Hungarian Open πρόκειται να πάρουν μέρος ο Αγγελάκης με την Τόλιου και ο Κωνσταντινόπουλος με την Παρίδη.

* Τον Φεβρουάριο θ’ αρχίσουν και τα όπεν του World Junior Circuit για το 2019 και, όπως συμβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να υπάρχει κι εκεί μεγάλη ελληνική συμμετοχή. Συνολικά 26 τουρνουά νέων έχει η I.T.T.F. στο φετινό της καλεντάρι. Η αρχή θα γίνει στο Μπαχρέιν με το I.T.T.F. Junior Circuit Premium Junior & Cadet Open από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ