Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα ανοιχτά στο γκρουπ της εθνικής μας στην 1η κατηγορία των E.C.Q.

Εντελώς ρευστή έγινε η κατάσταση στο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας των ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Η χτεσινοβραδινή ήττα από την Αυστρία (3-1), αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής έμπλεξαν τα πράγματα στο γκρουπ Β της Championship Division και στο τέλος του 2012 τα πάντα θεωρούνται ανοιχτά. Καμία ομάδα πλέον δεν είναι αήττητη, τρεις ισοβαθμούν στην κορυφή με 5 βαθμούς, άλλες τρεις (μαζί και η Ελλάδα) ακολουθούν μόλις μ’ έναν πόντο διαφορά και τίποτα δεν είναι ευδιάκριτο αναφορικά με την αποφυγή του υποβιβασμού! Την ίδια ώρα, στο γκρουπ Α της Challenge Division των γυναικών το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πάλεψε για νίκη ουσίας και ψυχολογίας στη Σουηδία (ήττα με 3-1), παρέμεινε στην τελευταία θέση. Εκεί βρίσκεται και η Ιταλία, με την οποία όλα δείχνουν ότι θα κριθεί η παραμονή στην 5η αγωνιστική. Οι ημερομηνίες για τις δύο επόμενες αγωνιστικές, που θα γίνουν μέσα στο 2013, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Στο γκρουπ των ανδρών η Ουγγαρία πέτυχε την πρώτη νίκη της στα EuropeanChampionshipsQualifications και μάλιστα στην Κροατία εναντίον της πρωτοπόρου (3-1)! Ο «αμυντικός» Άνταμ Πατάντους ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς στο δεύτερο και το τέταρτο στη σειρά ματς επικράτησε με 3-2 σετ του Ρόκο Τόσιτς και του Αντρέι Γκάσινα αντίστοιχα. Η άλλη νίκη ήρθε από τον Κριστιάν Νάγκι κόντρα στον Τόμισλαβ Κολάρεκ, ενώ ο Γκάσινα νίκησε για τους γηπεδούχους τον Ντανιέλ Κοσίμπα. Το αποτέλεσμα δεν ευνοεί την εθνική μας, καθώς η Ουγγαρία αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την αποφυγή της καταδικαστικής τελευταίας θέσης. Στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές πάντως, η ομάδα του Κώστα Βατσακλή έχει εντός έδρας τις δύο προαναφερθείσες ομάδες και φυσικά μπορεί να καθορίσει μόνο της την τύχη της.

Στο τρίτο παιχνίδι του γκρουπ η Λευκορωσία πήγε στη Ρωσία χωρίς το «βαρύ πυροβολικό» της, τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και μοιραία γνώρισε την ήττα. Οι Ρώσοι επιβλήθηκαν με 3-0 χάρη σε νίκες του Κιρίλ Σκάτσκοφ, του Αλεξέι Λιβεντσόφ και του Γκριγκόρι Βλασόφ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εκτός και τον Εβγένι Τσετίνιν και αγωνίστηκαν με τους Πάβελ Πλατόνοφ, Βιτάλι Νεκβέντοβιτς και Κιρίλ Μπαραμπάνοφ. Γενικά, ένα χαρακτηριστικό, που παρατηρείται στο γκρουπ από την αρχή της διοργάνωσης, είναι ότι όλες οι ομάδες κάνουν αλλαγές στις συνθέσεις τους και το λιγότερο μία φορά αφήνουν εκτός αποστολής και μεγάλα τους «όπλα». Στην 3η αγωνιστική για παράδειγμα και πέρα από τις απουσίες της Λευκορωσίας, η Αυστρία παρατάχθηκε χωρίς τους Σλάγκερ, Τσεν Βεσίνγκ, η Κροατία χωρίς τους Πρίμορατς, Ταν Ρούι Βου, η Ρωσία χωρίς τους Σμιρνόφ, Σιμπάεφ, η Ουγγαρία χωρίς τον Ζβιγκλ και φυσικά η Ελλάδα χωρίς τον Κρεάνγκα. Το συγκεκριμένο στοιχείο ενισχύει ακόμα πιο πολύ την αίσθηση ότι δεν χωρούν προγνωστικά και η κατάσταση μπορεί να παραμείνει αμφίρροπη μέχρι το τέλος…

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΕΧΑΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…»

«Έτσι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία στο γκρουπ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν ισοβαθμίες, οπότε κάθε επί μέρους ματς που παίρνεις, είναι πολύ σημαντικό. Αν δηλαδή, χάναμε 3-2 χτες, θα μπορούσε να μας χρησιμεύσει στο τέλος. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συνθέσεις, αφού κάποιες ομάδες αλλάζουν συνεχώς τριάδες και πρέπει να πούμε ότι οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερη πολυτέλεια στο να διαλέγουν παίκτες. Ο Σαμσόνοφ έπαιξε μόνο με εμάς και μετά η Λευκορωσία έχασε εύκολα δύο παιχνίδια. Όλα αυτά επηρεάζουν τις εξελίξεις του ομίλου», τόνισε ο Κώστας Παπαγεωργίου το μεσημέρι, μετά την άφιξη της ομάδας και πρόσθεσε σχετικά: «Το καλό είναι έχουμε στην έδρα μας τα δύο επόμενα παιχνίδια και λογικά θα μας αρκεί και η μία νίκη για να εξασφαλίσουμε τον στόχο της παραμονής».

Ο Παπαγεωργίου αναφέρθηκε φυσικά και στο πολύ κρίσιμο τρίτο παιχνίδι, όπου σπατάλησε προβάδισμα δύο σετ κι έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1 για την εθνική μας και να της δώσει περισσότερες ελπίδες για τη νίκη. «Το ξέραμε ότι θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της βραδιάς κι έτσι φάνηκε από την όλη εξέλιξη. Άρχισα καλά, ίσως και ο Φέγκερλ δεν περίμενε τόση αντίσταση, καθώς διανύει περίοδο φόρμας και πήρα με καθαρό σκορ τα δύο πρώτα σετ. Στα δύο επόμενα ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, αλλά στο 5ο σετ δημιούργησα σημαντική διαφορά με 7-2. Είχα μεγάλη ευκαιρία, όμως εκεί βρήκε λύσεις ο Αυστριακός και ίσως κι εγώ έκανα λάθη τακτικής και δεν κατάφερα να πάρω τη νίκη. Νομίζω πως έκανα ό,τι μπορούσα κι ένα παιχνίδι απέναντι σε καλύτερο, σε γενικές γραμμές, παίκτη το έχασα στις λεπτομέρειες. Μία καλύτερη επιλογή από μένα ή ένα λάθος από τον Αυστριακό θα έδινε σε μένα το ματς και καλύτερη ψυχολογία στους συμπαίκτες μου να διεκδικήσουμε γερά τη νίκη στη συνέχεια».

ΕΞΑΡΧΟΥ: «ΉΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ»

Στο γκρουπ των γυναικών η Σερβία κατ’ αρχάς απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την πρωτιά και την άνοδο στην 1η κατηγορία, καθώς ξεπέρασε εντός έδρας και το εμπόδιο της Λιθουανίας με 3-1 και συνεχίζει αήττητη. Η Γκαμπριέλα Φέχερ ήταν και πάλι σε εξαιρετική μέρα και κατέβαλλε τη Λίνα Μισικονίτε και την Έγκελ Στουκίτε, ενώ η Μόνικα Μόλναρ αποδείχτηκε πολύ δυνατή για τη Λέβα Γιουσεβικιούτε. Για τη Λιθουανία είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Στουκίτε νικώντας την Άνα-Μαρία Έρντελι.

Στο Ντόνετσκ η Ουκρανία δεν είχε καμία πίεση από την Ιταλία κι επιβλήθηκε 3-0 χωρίς να χάσει ούτε σετ. Η απουσία της Μαργαρίτας Πεσότσκα ουδόλως την επηρέασε απέναντι στη νεανική ομάδα της Ιταλίας. Αγωνίστηκαν οι Τατιάνα Μπιλίνκο, Γκάνα Γκαπόνοβα και Πολίνα Τριφόνοβα και πήραν τη νίκη κόντρα στην Ντεμπόρα Βιβαρέλι, τη Λίζα Ριντόλφι και τη Τζόρτζια Πικολίν αντίστοιχα. Η εθνική μας, που επέστρεψε το απόγευμα από τη Σουηδία, θα υποδεχτεί την επόμενη αγωνιστική τη Λιθουανία και στο φινάλε του γκρουπ Α θα δώσει τον καθοριστικό αγώνα με την Ιταλία στη γειτονική χώρα. «Σίγουρα μπορούσαμε να νικήσουμε χτες και βασικά το δικό μου παιχνίδι στο 1-1 ήταν το πιο σημαντικό. Έγινε πολύ αμφίρροπο ματς, προσπάθησα για το καλύτερο, όμως έχασα από λεπτομέρειες, όπως κάποια λάθη, που έκανα στα κρίσιμα σημεία. Ήταν αγώνας στα μέτρα μας, απλά η πρώτη Σουηδέζα, η Έκολμ, ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολο να νικηθεί, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πήγε πολύ καλά απέναντί της η Κατερίνα (σ.σ. Τόλιου). Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την παραμονή και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε η Φιλαρέτη Εξάρχου, που στο τρίτο στη σειρά μας με τη Σουηδία κάμφθηκε με 3-2 σετ από τη Μόσκοβιτς…

Όλα τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στις δύο πρώτες κατηγορίες της διοργάνωσης και οι βαθμολογίες στα γκρουπ των εθνικών μας ομάδων:

Στους άνδρες:

Championship Division γκρουπΑ:

Πορτογαλία-Ισπανία            3-0

Γαλλία-Σερβία                    3-2

Γερμανία-Σουηδία      είχαν παίξει τον Ιούλιο (3-0)

ChampionshipDivisionγκρουπ Β:

Αυστρία-Ελλάδα                 3-1

Κροατία-Ουγγαρία              1-3

Ρωσία-Λευκορωσία              3-0

ChallengeDivisionγκρουπΑ:

Αγγλία-Ολλανδία                3-0

Σλοβακία-Βουλγαρία           3-2

Τσεχία-Ρουμανία                 3-1

ChallengeDivisionγκρουπ Β:

Πολωνία-Τουρκία                3-1              

Δανία-Σλοβενία                  1-3

Ιταλία-Εσθονία                   3-0

Στις γυναίκες:

Championship Division γκρουπ Α:

Λευκορωσία-Κροατία           3-2

Ολλανδία-Πολωνία              3-2

Ουγγαρία-Γαλλία                3-1

ChampionshipDivision γκρουπ Β:

Γερμανία-Ισπανία                3-1

Ρωσία-Αγγλία                    3-0

Ρουμανία-Τσεχία                 0-3

ChallengeDivisionγκρουπΑ:

Ουκρανία-Ιταλία                 3-0

Σερβία-Λιθουανία                3-1

Σουηδία-Ελλάδα                 3-1

ChallengeDivisionγκρουπΒ:

Σλοβακία-Βουλγαρία           3-1

Πορτογαλία-Εσθονία            3-0              

Τουρκία-Λουξεμβούργο       3-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β ΤΗΣ CHAMPIONSHIP DIVISION ΑΝΔΡΩΝ (σε 3 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ           ΒΑΘΜΟΙ                     ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Κροατία               5                  7-6

-. Αυστρία                5                  8-5

-. Ρωσία                  5                  7-5

4. Λευκορωσία          4                  4-7

-. Ελλάδα                4                  5-7

————————————————-

-. Ουγγαρία             4                  6-7

 

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Α ΤΗΣ CHALLENGE DIVISION ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 3 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                       ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Σερβία                 6                  9-1

—————————————————-

-. Ουκρανία             6                  9-2

3. Σουηδία               5                  8-5

4. Λιθουανία             4                  5-6

5. Ελλάδα                3                  1-9

—————————————————–

-. Ιταλία                  3                  0-9

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ