Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτο φαβορί στο διπλό μικτό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων Σγουρόπουλος/Σουργιάν!

Bendigo Stadium

Bendigo StadiumTo 16o Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων είναι σε εξέλιξη από χτες με το ομαδικό στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας και σήμερα, με την κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων, έγινε η εναρκτήρια κίνηση για το δεύτερο μέρος του. Κλήρωση, που έκρυβε σημαντική είδηση για τα ελληνικά χρώματα, τα οποία θα εκπροσωπηθούν και φέτος στην κορυφαία διοργάνωση Under 18 από τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων λοιπόν και η πολύ καλή Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν είναι 1ο φαβορί στο διπλό μικτό! Βρέθηκαν στην κορυφή των seeding επειδή και οι δύο είναι πολύ ψηλά στα φαβορί του απλού, ο μεν νούμερο 4 στους νέους και η δε νούμερο 3 στις νεανίδες! Θα συνεργαστούν πρώτη φορά και αυτή η συνθήκη επιτρέπει αισιοδοξία για πολύ καλή θέση, όμως από την άλλη πλευρά πρέπει να σημειωθεί ότι με παρόντα πολλά δυνατά ζευγάρια, ειδικά από τις ασιατικές χώρες, είναι δεδομένος ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Πάντως, το να βλέπουμε Έλληνα αθλητή στην 1η θέση των φαβορί σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πρωτόγνωρο και κάτι που πολύ δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε στο μέλλον! Το ελληνοσερβικό δίδυμο θ’ αρχίσει την προσπάθειά του την Τετάρτη σε τραπέζι με τηλεοπτική κάλυψη, αλλά περιμένει αντιπάλους από τον μοναδικό προκριματικό γύρο. Ο Σγουρόπουλος είναι φυσικά απευθείας και στο ταμπλό του απλού και θα μάθει μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών γκρουπ με ποιον θ’ αγωνιστεί στον 1ο γύρο την Παρασκευή.

Στο Bendigo Stadium τα ατομικά αγωνίσματα θα διαρκέσουν από τις 5 του μήνα έως την προσεχή Κυριακή, στο τέλος της διοργάνωσης. Το απλό νέων αρχίζει την Πέμπτη με την προκριματική φάση. Έγιναν 16 γκρουπ και οι ισάριθμοι νικητές θα συμπληρώσουν τα 16 φαβορί, που είναι απευθείας στον γύρο των «32». Για τα νοκ άουτ θ’ ακολουθήσει νέα κλήρωση. Προς το παρόν δεν έχει γίνει η κλήρωση για τα seeding, πάντως για τον 1ο γύρο ο Σγουρόπουλος θα μπει στο τραπέζι είτε στις 19:30 είτε στις 20:15 τοπική ώρα την Παρασκευή. Η πόλη της νότιας Αυστραλίας είναι 9 ώρες μπροστά από την Ελλάδα, άρα για τη χώρα μας τα παιχνίδια του εναρκτήριου γύρου στο απλό θα γίνουν στις 10:30 και στις 11:15. Στα φαβορί βρίσκονται κατά σειρά πάνω από τον Σγουρόπουλο ο Αμερικανός Τζα Κάνακ, ο Ινδός Βίκας Τακάρ και ο Κινέζος Σου Χαϊντόνγκ. Όλα τα ματς στο συγκεκριμένο αγώνισμα θα κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.

Το διπλό μικτό αρχίζει μία μέρα πριν, την Τετάρτη, όταν θα γίνουν και οι τελικοί του ομαδικού. Εδώ δεν υπάρχουν γκρουπ κι εφαρμόζεται μόνο το νοκ άουτ σύστημα. Αρχικά διεξάγεται ένας προκριματικός γύρος (preliminary) και θα περιλαμβάνει εννέα αγώνες. Τα ζευγάρια, που θα πάρουν τη νίκη θα συμπληρώσουν το κυρίως ταμπλό των «64». Από αυτά θα προκύψουν και οι αντίπαλοι για τον Σγουρόπουλο και τη Σουργιάν. Πέραν των εννέα κενών η κλήρωση για το υπόλοιπο του ταμπλό έχει ολοκληρωθεί. Το ελληνοσερβικό ζευγάρι θ’ αγωνιστεί την Τετάρτη στις 02:30 ώρα Ελλάδας (11:30 τοπική). Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το itTV.com. Στο μικτό όλα τα παιχνίδια κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Δεύτερο φαβορί του αγωνίσματος είναι οι Βίκας Τακάρ και Αρτσάνα Καμάθ από την Ινδία.

* Έπειτα από πολύ κουραστικό ταξίδι 30 ωρών έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στον τελικό προορισμό τους ο Σγουρόπουλος και ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής. Τα καλό είναι ότι θα έχουν χρόνο για προσαρμογή μέχρι ν’ αρχίσουν τα ατομικά αγωνίσματα.

* Ο Ελευσίνιος άσος θα ολοκληρώσει στο τέλος του 2018 την παρουσία του σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία κι αξίζει να θυμίσουμε τους Έλληνες, που από το 2005 έως σήμερα, έχουν πάρει μέρος τουλάχιστον μία φορά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Είναι οι αθλητές Στέφανος Μανουσώφ, Γιώργος Φραγκούλης και οι αθλήτριες Αγγελίνα Παπαδάκη, Κατερίνα Τόλιου και Μαρία Χριστοφοράκη.

* Απών και από το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων θα είναι ο εκπληκτικός Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο, ο οποίο χτες μετακινήθηκε στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών.

* Στη διεύθυνση https://www.ittf.com/tournament/2879/2018/world-junior-table-tennis-championships/ παρέχεται όλη η ενημέρωση από τη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.) για τα δρώμενα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

* To Bentigo Stadium, το γυμναστήριο που φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εξωτερικά 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ