Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατή επανεμφάνιση του Α.Σ. Πέρα Αθηνών στα αναπτυξιακά τουρνουά

Pera 2018_aponomi_neanides

Pera 2018_aponomi_neanidesΑγωνιστική δράση για περισσότερο από 20 ώρες σε εξαιρετικές συνθήκες και με πολύ καλή οργάνωση. Καλό θέαμα και συναγωνισμός σε συνδυασμό με το πείσμα και τη θέληση, Pera 2018_aponomi_pampaidesπου ταιριάζουν στους αθλητές των μικρών ηλικιών. Έπειτα από κουραστικό, αλλά γεμάτο από ωραίες εικόνες, διήμερο, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και άφησε σε όλους θετικές εντυπώσεις. Από το παρκέ της αίθουσας «Μιχάλης Παγιώτης» στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο «παρέλασαν» 240 αγόρια και κορίτσια απ’ όλη τη χώρα (υπήρξαν πέντε απουσίες της τελευταίας στιγμής), απόλαυσαν παιχνίδια και πήραν το χειροκρότημα για την καλή τους προσπάθεια. Δίπλα σε αυτά, το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου, με εμπειρία σημαντική από τέτοια τουρνουά, φρόντισε για κάθε τι και σε συνεργασία με την ομοσπονδία πέτυχαν ένα πολύ καλό οργανωτικό αποτέλεσμα. Το όπεν του Α.Σ. Πέρα ήταν το 4ο στο φετινό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το 1ο του σωματείου έπειτα από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης στους Νέους άνδρες, ο Γιάννης Δαμιανής στους εφήβους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους παίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις κορασίδες, ο Γιάννης Μαστρογιάννης στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες και ο Γιάννης Κιοσέλογλου στους μίνι παμπαίδες.

Pera 2018_aponomi_Neoi_andresΟι 240 συμμετοχές προέρχονταν από 58 σωματεία. Σε σχέση με τις τελικές δηλώσεις απουσίασαν 2 παίδες, 2 παμπαίδες και 1 κορασίδα. Η αγωνιστική δράση άρχισε νωρίς χτες το πρωί και την πρώτη μέρα ξεπέρασε τις 13 ώρες. Στη ευρύχωρη σάλα του Β.Α.Κ. τοποθετήθηκαν 16 τραπέζια, ενώ στον μεγάλο, κοινόχρηστο από το Πέρα και τον Α.Ο. Ταταύλα, προπονητικό χώρο κάτω από τη σάλα, οι αθλητές έκαναν την προθέρμανσή τους. Οι διοργανωτές πρόσφεραν στα παιδιά από μία σακούλα με μπουκαλάκι νερό, χυμό πορτοκάλι, μπανάνα και τοστ, ενώ μέσα υπήρχε κι ένα χαρτάκι με βασικές πληροφορίες για το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Πέρα και τον λογαριασμό του στο facebook.

Στους Νέους άνδρες οι συμμετοχές ήταν μόλις οκτώ, αλλά δεν έλειψαν οι γερές αναμετρήσεις. Τον …ρόλο του φαβορί επιβεβαίωσε τελικά ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, ο οποίος στο καθοριστικό ματς ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Νιάρο Σκουτέρη (11-7, 11-8, 11-9). Νωρίτερα, στα ημιτελικά, είχε αποκλείσει με 3-2 σετ τον Νίκο Γενεράλη. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής είχε φτάσει στον τελικό και στην Ελευσίνα, στην πρώτη φορά φέτος όπου έγινε η κατηγορία των αθλητών έως 21 ετών. Ο Σκουτέρης κατάφερε να βρεθεί πρώτη φορά σε τελικό τέτοιου όπεν.

Pera 2018_neoi_aponomiΣτους νέους ο Γιάννης Διαμιανής πανηγύρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη φετινή σεζόν. Το 1ο φαβορί της κατηγορίας ξεπέρασε στον τελικό με 3-1 σετ τον Κωνσταντίνο Στάμου, ο οποίος είχε πάρει την 1η θέση στην Ελευσίνα και τη Βέροια. Τα σετ 11-6, 11-4, 9-11 και 11-4.

Στις νεάνιδες δικαίωσε τις προβλέψεις η Ιωάννα Γερασιμάτου. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών λύγισε στον τελικό την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-1 σετ κι έκανε το 4 στα 4 στα τουρνουά της τρέχουσας περιόδου (11-1, 8-11, 11-7, 11-4). Θετική κρίνεται και η παρουσία της Γραμματοπούλου επειδή τώρα επανήλθε στα αναπτυξιακά τουρνουά μετά τον τραυματισμό της.

Pera 2018_aponomi_paidesΣτους παίδες είχαμε νέο πρόσωπο με το κύπελλο στα χέρια. Ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ, που δεν ήταν καν στους επικεφαλής ομίλων, ξεδίπλωσε ξανά το ταλέντο του κι έπειτα από τον τελικό στη Βέροια τώρα επιβραβεύτηκε με μία πρωτιά. Ο αθλητής του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων πήρε στα τρία σετ όλα τα ματς από τα προημιτελικά και μετά και στον τελικό έκαμψε με αυτό το σκορ το 1ο φαβορί, τον Αλέξανδρο Μαδέση (11-3, 11-9, 11-8). Στον μοναδικό «μικρό» τελικό, που κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Νικηφόρος Μύρος επικράτησε του Ευστάθιου Μανωλόπουλου. Να σημειωθεί ακόμα ότι στη 16άδα ο Βασίλης Τζιότζιος του Αίαντα Ευόσμου νίκησε με 3-1 σετ το 2ο φαβορί της κατηγορίας, τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Στις κορασίδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη «έκλεψε» και πάλι μεγάλο μέρος της προσοχής. Η αθλήτρια της 1ης γυμνασίου έφτασε 4η φορά στον τελικό στα ισάριθμα τουρνουά και πανηγύρισε το 3ο τρόπαιο. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ το 1ο φαβορί, τη Χρυσή Φωτιάδου, από την οποία είχε χάσει στην Κοζάνη (11-8, 11-9, 11-8). Πρέπει να προστεθεί βέβαια, ότι η πορεία της Μεραμβελλιωτάκη από τη βάση του ταμπλό ήταν πολύ δύσκολη και είναι ενδεικτικό ότι στην 8άδα και την 4άδα έκαμψε στα πέντε σετ τη Ζωή Αγγελίδου (από 0-2 πίσω μάλιστα) και τη Νεφέλη Καφάτου αντίστοιχα.

Στους παμπαίδες ο Γιάννης Μαστρογιάννης μπήκε πρώτη φορά φέτος στα μετάλλια και κατάφερε να πάρει το καλύτερο. Ο αθλητής από τους Φοίνικες Πάτρας άρχισε ως 7ο φαβορί και στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε το 1ο, τον Ανδρέα Βαμιανάκη, με 3-2 σετ (6-11, 11-2, 2-11, 11-9, 11-5).

Pera 2018_aponomi_pagorasidesΣτις παγκορασίδες η Λεμονιά Γκαϊντατζή απλά απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι αχτύπητη. Η 11χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος κατέβαλλε στον τελικό τη Χανιώτισσα Ζωή Καζάκου, με την οποία είναι συμπαίκτριες φέτος στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Η εξέλιξη 11-2, 11-6 και 11-4.

Στα πιο μικρά της …παρέας, στα αγόρια μέχρι 9 ετών, χάρηκε τον δεύτερο τίτλο του ο Γιάννης Κιοσέλογλου. Ήταν 1ο φαβορί κι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά νικώντας στον τελικό το νούμερο 3, τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη από τον Κένταυρο Καστοριάς με 3-0 σετ (11-3, 11-8, 11-2).

Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

2. Νιάρος Σκουτέρης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Φώτης Αρβανίτης (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

4. Νίκος Γενεράλης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

4. Ιάσονας Κορδούτης (Ε.Α. Βόχας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Νικηφόρος Μύρος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

Pera 2018_aponomi_korasides1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

3. Νεφέλη Καφάτου (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

4. Στέλλα Τζαρίδου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Ανδρέας Βαμιανάκης (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)

3. Γιώργος Κάλλιας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ευάγγελος Δερνεξής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Δέσποινα Κανταρά (Ρουφ 80)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

Pera 2018_aponomi_mini_pampaides1. Γιάννης Κιοσέλογλου (Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος)

3. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Νίκος Αγγελίδης (Ο.Α. Χανίων)

Μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν και στους τέσσερις πρώτους των αγώνων «παρηγοριάς», όπως συμβαίνει φέτος. Πρωτιά στο consolationείχαν ο Δημήτρης Αδαμαντίδης του Α.Ν.Π.Ο. Αμοργού στους Νέους άνδρες, ο Ευάγγελος Σταματόπουλος της Νέας Ιωνίας στους νέους, η Χρυσάνθη Κοντονικολή του Τελαμώνα Σαλαμίνας στις νεάνιδες, ο Παναγιώτης Πασκάλης της Δόξας Πεύκης στους παίδες, η Μαρία Χελβατζιάν του Ρουφ 80 στις κορασίδες, ο Απόστολος Πασκάλης της Δόξας Πεύκης στους παμπαίδες, η Άννα Παγάνη του Δ.Α.Ο. Ταύρου στις παγκορασίδες και ο Αντώνης Κοντόπουλος του Ολυμπιακού στους μίνι παμπαίδες. Όλα τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ttscore.io/customer/24.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ