Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι εμφανίσεις των νέων παιδιών διατηρούν ψηλά την αισιοδοξία στην εθνική ομάδα ανδρών

Greece-Russia Konstantinopoulos_K

Greece-Russia Konstantinopoulos_KΗ εθνική ομάδα των ανδρών ολοκλήρωσε μία ακόμα προκριματική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατά τον καλύτερο τρόπο. Με ευρεία νίκη εναντίον της βασικής αντιπάλου στο γκρουπ και εξασφάλιση της 1ης θέσης. Τον Ιανουάριο του 2017 ήταν το 3-0 επί της Αγγλίας και χτες βράδυ το 3-0 κόντρα στη Ρωσία. Η συνέπεια στα αγωνιστικά ραντεβού στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και τα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος πιστοποιούν ότι η ομάδα διατηρεί τη μεγάλη δυναμική της, αλλά στο τέλος αυτής της διαδρομής υπάρχει κι ένα εξίσου σημαντικό μήνυμα: Η συνολικά πολύ καλή παρουσία των νέων αθλητών, με τους οποίους εκφράζεται τα τελευταία χρόνια η σταδιακή ανανέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Χτες μάλιστα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όλοι στέκονταν στο θετικό ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου, αλλά και στη νέα δύσκολη νίκη με ανατροπή από τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των στελεχών της ομάδας. Στην κάμερα του Sportshero, το οποίο κάλυψε εξαιρετικά τον αγώνα με τέσσερις κάμερες, μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής (το βίντεο στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=5wRCHD1lsmQ) και οι αθλητές Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (https://www.youtube.com/watch?v=3ix1-BnKdU4), Γιάννης Σγουρόπουλος (https://www.youtube.com/watch?v=yywknXQhZMQ&t=40s) και Παναγιώτης Γκιώνης (https://www.youtube.com/watch?v=pwoerlZHoJA). Στον λογαριασμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw) αναρτήθηκαν και ξεχωριστά τα τρία παιχνίδια του χτεσινοβραδινού αγώνα.

«Είναι ωραίες αυτές οι συμπτώσεις, ειδικά όταν τα αποτελέσματα έρχονται υπέρ σου. Όπως με την Αγγλία πριν από περίπου δύο χρόνια, έτσι και τώρα με τη Ρωσία, δύο παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα, πετύχαμε μεγάλες νίκες και κατακτήσαμε την πρωτιά στα γκρουπ. Αυτό που θέλω να τονίσω όμως, επίσης με μεγάλη χαρά, είναι ότι πέρα από τον Παναγιώτη ανταποκρίθηκαν θαυμάσια και τα άλλα δύο παιδιά. Ο Σγουρόπουλος, που βέβαια έχει μπει από μικρός στα βαθιά, αλλά και ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε πρώτη φορά στη διοργάνωση κι έκανε πολύ καλό ματς. Είναι παιδί, στο οποίο ελπίζουμε πολλά για το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής, ενώ ο …παλιός Παναγιώτης Γκιώνης, που έχει ξεπεράσει τα 20 χρόνια παρουσίας στην εθνική ανδρών, υπογράμμισε: «Για μένα είναι ακόμα πιο σημαντικό το ότι καταφέραμε να φτάσουμε στην πρωτιά με καινούργια ομάδα. Από καιρό έχει αρχίσει η σταδιακή ανανέωση και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που βλέπω από τα νέα παιδιά. Κι ενώ ο Σγουρόπουλος έχει δοκιμαστεί με επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια και ξέρουμε ότι ανταποκρίνεται καλά στο ανδρικό επίπεδο, σήμερα ενθουσιάστηκα με την εμφάνιση του Κωνσταντινόπουλου. Αυτό ήταν το πολύ θετικό γεγονός της ημέρας και δείχνει ότι οι νεότεροι αθλητές δουλεύουν, είναι φιλόδοξοι κι έχουν το κίνητρο της συμμετοχής με την εθνική ομάδα». Θυμίζουμε ότι σε αυτή τη διοργάνωση μετείχε και ο 25άχρονος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που είχε νίκη στην πρεμιέρα εναντίον του Λουξεμβούργου. 

Η Ελλάδα έφτασε τους 7 βαθμούς στο 6ο γκρουπ. Η Ρωσία είναι στους 5 και στην τελευταία αγωνιστική, στις 4 Δεκεμβρίου στο Λουξεμβούργο, αναμένεται να πάρει τη νίκη και να πάει επίσης στους 7. Στην ισοβαθμία όμως, υπερτερεί η εθνική μας διότι με το χτεσινό 3-0 ανέτρεψε το 2-3 του 1ου γύρου. Το κέρδος για την τελική φάση του χρόνου στη Ναντ της Γαλλίας είναι ότι θα μπει επικεφαλής ομίλου.

Επίσης το βράδυ της Τρίτης αγωνίστηκε για το επίπεδο Β των προκριματικών και το 3ο γκρουπ η εθνική γυναικών. Δεν μπόρεσε όμως, να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο κι έχασε 3-0 από την Αγγλία, που ούτως ή άλλως ήταν το φαβορί. Η Αγγλία έφτασε τους 8 βαθμούς και τελείωσε τις υποχρεώσεις της 1η και αήττητη. Πάει στο στάδιο 2 των προκριματικών για να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα την ακολουθήσει και η 2η ομάδα του γκρουπ. Το ελληνικό συγκρότημα έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Είναι στη 2η θέση με 4 βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική, στις 4 Δεκεμβρίου στο Σ.Ε.Φ. (ώρα έναρξης 19:00), θέλει να ολοκληρώσει αυτό το στάδιο με νίκη επί της Νορβηγίας. Το πλεονέκτημα έγκειται στο ότι ακόμα και με ήττα 3-1 ίσως διατηρήσει τα κεκτημένα διότι τον Μάιο είχε επικρατήσει με αυτό το σκορ στη Νορβηγία, η οποία είναι χωρίς νίκη στους 3 βαθμούς.

Να δούμε όλα τα αποτελέσματα της Τρίτης για την 5η αγωνιστική στο Stage 1 του European Team Championship και στις κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται οι εθνικές μας ομάδες:

Στο επίπεδο Α των ανδρών:

1ο Γκρουπ      Πορτογαλία-Αυστρία 1-3

2ο Γκρουπ      Σλοβενία-Ρουμανία 3-0

3ο Γκρουπ       Σουηδία-Ισπανία 3-0

4ο Γκρουπ       Κροατία-Πολωνία 1-3

5ο Γκρουπ       Ουκρανία-Σλοβακία 3-0

6ο Γκρουπ       Ελλάδα-Ρωσία 3-0

Στο επίπεδο Β των γυναικών:

1ο Γκρουπ Σερβία-Βουλγαρία 3-0

2ο Γκρουπ Τουρκία-Δανία 3-2

3ο Γκρουπ Αγγλία-Ελλάδα 3-0

4ο Γκρουπ Λιθουανία-Ισραήλ 3-1

5ο Γκρουπ Βέλγιο-Σλοβακία 1-3

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του σταδίου 1 πρωτιά στους ομίλους των ανδρών από το επίπεδο Α έχουν σιγουρέψει επίσης η Σλοβενία, η Σουηδία και η Λευκορωσία. Θυμίζουμε ότι δεν μετέχουν στη διαδικασία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία και η διοργανώτρια Γαλλία. Στις γυναίκες πρόκριση στο στάδιο 2 έχουν εξασφαλίσει επίσης η Σερβία, η Τουρκία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Σλοβακία.

 

* Στη φωτό ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στο σερβίς στον αγώνα του με τον Γκρέμπνεφ

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ