Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα με 3-1 στη Σουηδία για την εθνική γυναικών

Την καλύτερη εμφάνισή της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 πραγματοποίησε απόψε η νεανική εθνική μας ομάδα των γυναικών. Για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) ηττήθηκε στο Σκούρουπ από τη Σουηδία με 3-1, ωστόσο κατάφερε να γίνει απόλυτα ανταγωνιστική, όπως είναι και ο βασικός της στόχος από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Καρύτσα είχε την ευκαιρία να προηγηθεί 2-1 και να διεκδικήσει πολύ δυνατά στο τέλος τη νίκη, αλλά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι η Φιλαρέτη Εξάρχου κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Συμπερασματικά, πρέπει να σημειωθούν δύο πράγματα: Το πρώτο και ενθαρρυντικό, ότι η Ελλάδα μπορούσε να φτάσει στην πρώτη νίκη της στα European Championships Qualifications απέναντι στη βασική τριάδα της Σουηδίας. Το δεύτερο, ότι μετά από την τρίτη ήττα η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση του γκρουπ, το έργο για την παραμονή στη 2η κατηγορία είναι πάντα πολύ δύσκολο και όλα θα κριθούν πια την επόμενη χρονιά στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Η νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε από την Κατερίνα Τόλιου, η οποία στη συνέχεια όρθωσε υψηλό εμπόδιο και απέναντι στην κορυφαία Σουηδέζα τη Έκολμ. Πάλεψε για την έκπληξη και τελικά έχασε με 3-2.

Τον αγώνα άρχισε από ελληνική πλευράς η Μαρία Χριστοφοράκη, νούμερο 166 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη. Ήταν υποτονική στο ξεκίνημα, βελτιώθηκε στα δύο επόμενα σετ, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Ματίλντα Έκολμ, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 15 της Ευρώπης (3-0).

Στο δεύτερο στη σειρά ματς η Κατερίνα Τόλιου (Νο 179) παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη κόντρα στη Λίντα Μπέργκστρομ (Νο 194) και κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ απέκτησε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η Σκανδιναβή μείωσε με καθαρό σκορ στο 3ο σετ, όμως η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε στο 4ο σετ με πολύ σταθερές άμυνες, δημιούργησε διαφορά και την κράτησε για το 3-1 και την ισοφάριση.

«Όλα τα λεφτά» ήταν ο τρίτος αγώνας. Όχι μόνο γιατί αποτέλεσε μία σπάνια ευκαιρία για την ελληνική ομάδα να πάρει το προβάδισμα και να διεκδικήσει με αυξημένες ελπίδες μία σπουδαία νίκη, αλλά και γιατί η εξέλιξή του έκρυβε απίστευτο σασπένς. Η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 204) κάμφθηκε τελικά με 3-2 σετ από τη Ντανιέλα Μόσκοβιτς (Νο 190) και το παιχνίδι ήταν τόσο αμφίρροπο, που όλα τα σετ κρίθηκαν στην παράταση, πράγμα σπάνιο! Η 25χρονη πρωταθλήτριά μας βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ, ισοφάρισε σώζοντας και ματς μπολ στο 4ο σετ, είχε ισχνό προβάδισμα στο 5ο σετ και τελικά λύγισε με 12-10…

Το αποτέλεσμα αυτό κατέστησε μεγάλο φαβορί πια τη γηπεδούχο ομάδα, αφού αμέσως μετά ξαναμπήκε στο τραπέζι η Έκολμ για να συναντήσει την Τόλιου. Την ίδια ώρα η ψυχολογία για τις διεθνείς μας δεν ήταν στο καλύτερο σημείο, ωστόσο η αμυντικού στυλ αθλήτριά μας ήξερε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει και ήταν αποφασισμένη να παλέψει για το καλύτερο. Πράγματι, με απόδοση που κυμάνθηκε ξανά σε υψηλά επίπεδα έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την αριστερόχειρα Σουηδέζα. Την ισοφάρισε δύο φορές, ώσπου η Έκολμ, εκμεταλλευόμενη και την τεράστια εμπειρία της, ξέφυγε κάπως στο σκορ μετά τα μέσα του «κόντρα» σετ (9-5) και το αξιοποίησε παρότι η Τόλιου μείωσε στον πόντο!

Αναλυτικά η εξέλιξη του σπουδαίου αγώνα:

Ματίλντα Έκολμ-Μαρία Χριστοφοράκη 3-0 (11-4, 11-8, 11-8)

Λίντα Μπέργκστρομ-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (8-11, 8-11, 11-5, 7-11)

Ντανιέλα Μόσκοβιτς-Φιλαρέτη Εξάρχου 3-2 (12-10, 13-11, 10-12, 10-12, 12-10)

Έκολμ-Τόλιου 3-2 (11-8, 9-11, 11-2, 8-11, 11-9)

 

                                                        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ