Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Μινσκ ο Αγγελάκης για το Challenge της Λευκορωσίας

Aggelakis proponisi_2

Aggelakis proponisi_2Το αυστριακό τουρνουά, που τελείωσε χτες στο Λιντς, έκλεισε τη φετινή σειρά των World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και το όπεν της Λευκορωσίας, που αρχίζει αύριο στο Μινσκ, θα ολοκληρώσει και το πρόγραμμα των Challenge για το 2018. Η Ελλάδα είχε συμμετοχή στην Αυστρία με τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τώρα θα είναι παρούσα και στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη. Ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων και του απλού νέων θα τεστάρει την αγωνιστική του κατάσταση μέσα από δύσκολα παιχνίδια και θα κυνηγήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το όπεν από την τρίτη βαθμίδα των επαμειβόμενων τουρνουά της I.T.T.F. θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Εξάλλου, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα εκπροσωπηθεί αυτές τις ημέρες και σε διεθνείς αγώνες των αθλητών με αναπηρίες. Ο Αλέξανδρος Διακουμάκος και ο Μάριος Χατζηκυριάκος από τις κλάσεις των ορθίων μεταβαίνουν αύριο στην Ισπανία για να μετάσχουν στο ισπανικό όπεν, που θα διεξαχθεί στην Αλμερία από τις 15 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Στο τουρνουά του Μινσκ ο αθλητής του Α.Σ. Πέρα Αθηνών θα πάρει μέρος μόνο στο απλό, αλλά θα έχει την ευκαιρία για καλό αριθμό αγώνων, αφού θα είναι και με τους αθλητές έως 21 ετών λίγο χρονικό διάστημα πριν ολοκληρώσει την παρουσία του σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Η κλήρωση της αρχικής φάσης του απλού ανδρών έφερε τον Αγγελάκη στο 9ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους τον Μιάντ Λοτφιγιαναμπάντι από το Ιράν και τον Βαντίμ Αντονάου από τη Λευκορωσία. Αύριο το πρωί αντιμετωπίζει τον Αντονάου και την Τετάρτη τον επικεφαλής Λοφτιγιαναμπάντι. Συνολικά σχηματίστηκαν 43 γκρουπ. Στην επόμενη φάση προκρίνονται μόνο οι νικητές των γκρουπ. Προγραμματισμένος είναι κι ένας νοκ άουτ προκριματικός. Στο ταμπλό θα προχωρήσουν συνολικά 32 αθλητές και θα συναντήσουν ισάριθμους αθλητές, που είναι κατευθείαν εκεί από τα seeding του τουρνουά.

Στους αγώνες για τους αθλητές μέχρι 21 ετών ο Έλληνας άσος τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 13ο γκρουπ. Θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση απέναντι στον Πολωνό Καμίλ Ναλέπα και τον Κινέζο Λιου Τζια. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία έγιναν 24 γκρουπ. Στο κυρίως ταμπλό προκρίνονται οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα και θα συμπληρώσουν τα 16 φαβορί, που βρίσκονται απευθείας εκεί.

Το ισπανικό όπεν Α.Με.Α. είναι το 2ο, που διοργανώνει η χώρα της ιβηρικής και φυσικά εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του ParaTT της I.T.T.F.. Ο Αλέξανδρος Διακουμάκος αγωνίζεται στην κλάση 10 και ο Μάριος Χατζηκυριάκος στη κλάση 6. Σ’ ένα ακόμα διεθνές τουρνουά οι δύο πρωταθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. θα διεκδικήσουν καλές θέσεις μέσα από χρήσιμα τεστ. Γίνονται τα αγωνίσματα του απλού και του ομαδικού.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ