Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Βέροια πέτυχε στην αποστολή της και στο 6ο αναπτυξιακό της πρωτάθλημα

Veroia 2018_November_Paides_aponomi

Veroia 2018_November_Paides_aponomiΟι νεαροί πρωταθλητές και τα ταλεντάκια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκλήρωσαν σήμερα τη διήμερη …παράστασή τους στη Βέροια κι ένα ακόμα αναπτυξιακό πρωτάθλημαVeroia 2018_aponomi_pagorasides πέρασε γλυκά στην ιστορία. Με σωστή οργάνωση, καλές αγωνιστικές συνθήκες και όμορφο κλίμα η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας απέσπασε και φέτος θετικά σχόλια και ανταποκρίθηκε σε κάθε προσδοκία. Το 6ο πανελλήνιο τουρνουά μικρών ηλικιών της Βέροιας και το 3ο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο φιλοξενήθηκε στο Φιλίππειο γυμναστήριο και το τίμησαν με την παρουσία τους 186 αγόρια και κορίτσια (δύο οι απουσίες της τελευταίας στιγμής). Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης και τα σωματεία Α.Σ.Ε.Α. και τον Ο.Ε.Α. Βέροιας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Ευάγγελος Μαλλιαρός στους παίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις κορασίδες, ο Ευάγγελος Δερνεξής στους παμπαίδες και η Ζωή Καζάκου στις παγκορασίδες.

Με σταθερά υψηλό αριθμό συμμετοχών το όπεν της Βέροιας έζησε και φέτος την αναγνώριση από τον κόσμο του αθλήματος, καθώς είδε αθλητές κι αθλήτριες από 45 σωματεία όλης της χώρας. Από τα πολύ νότια Χανιά μέχρι τον βορρά και την Ορεστιάδα κι από τη δύση, όπου βρίσκονται τα Ιωάννινα, μέχρι την ανατολή και τη Χίο. Σημαντική φυσικά και η εκπροσώπηση από τα τοπικά «συγγενικά» σωματεία του Α.Σ.Ε.Α. και του Ο.Ε.Α., τα οποία εκφράζουν χρόνια τώρα την καλή δραστηριότητα της Βέροιας στο άθλημα. Στα συνολικά 16 τραπέζια και για περίπου 20 ώρες καταγράφηκαν θεαματικά και ανταγωνιστικά παιχνίδια σε έξι ηλικιακές κατηγορίες.

Ο επίλογος περιλάμβανε κατ’ αρχάς έναν σπουδαίο τελικό στην κατηγορία των νέων. Ο Κωνσταντίνος Στάμου έχασε με διαφορά τα δύο πρώτα σετ από τον Ιάσονα Κορδούτη, όμως κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση σε 3-2. Πήρε με οριακή διαφορά το 4ο και το 5ο σετ και πρόσθεσε την πρωτιά σε αυτή του αναπτυξιακού της Ελευσίνας στα τέλη Σεπτεμβρίου (5-11, 5-11, 11-7, 11-9, 11-9). Ο Κορδούτης απέκλεισε στα ημιτελικά με 3-1 το 1ο φαβορί, τον Γιάννη Δαμιανή, ενώ ο Αλκιβιάδης Σταματούρος νίκησε στην 8άδα το νούμερο 2, τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη.

Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν και πάλι η απόλυτη κυρίαρχη. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ το 2ο φαβορί του τουρνουά, την Ελισάβετ Χατζηκύρκα και αύξησε το σερί της στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών σε τρία τρόπαια (11-5, 11-7, 11-7).

Νέο πρόσωπο είχαμε στους νικητές της κατηγορίας παίδων. Νέα πρόσωπα γενικά στους φιναλίστ του τελικού. Σε συναρπαστική αναμέτρηση ο Ευάγγελος Μαλλιαρός έκαμψε με 3-1 σετ τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ και σήκωσε κύπελλο για πρώτη φορά στον θεσμό. Με την ελάχιστη διαφορά πόντων κρίθηκαν όλα τα σετ (11-9, 11-9, 9-11, 11-9). Ο Μαλλιαρός είχε νικήσει στα ημιτελικά το νούμερο 2 του τουρνουά, τον Κίμωνα Μήτκα με 3-1, ο Φέλτσερ είχε ξεπεράσει με 3-2 στον ίδιο γύρο το 1ο φαβορί, τον Σωκράτη Γιαννούτσο, ενώ στην 8άδα είχε επίσης κάμψει στα πέντε σετ τον Νικηφόρο Μύρο. Ο Φέλτσερ αγωνίζεται φέτος στα αναπτυξιακά τουρνουά, δείχνει καλά στοιχεία κι αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα: Είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου, έχει Ελληνίδα μητέρα και Γερμανό πατέρα, γεννήθηκε στη Γερμανία και κατοικούσε στο Όφενμπαχ όπου κι έμαθε πινγκ πονγκ. Σταθερά την τελευταία 5ετία ερχόταν τα καλοκαίρια στα Ιωάννινα απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του, προπονείτο με τον Α.Σ. Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και φέτος εξέφρασε την επιθυμία να μετακομίσει και να παίξει για το σωματείο της ηπειρωτικής πόλης αλλά και την Ελλάδα (εφόσον καταφέρει να πετύχει τον στόχο της συμμετοχής στην εθνική ομάδα). Οι γονείς του συμφώνησαν και το παιδί μένει στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει ελληνογερμανικό σχολείο, προπονείται κυρίως στον τοπικό Α.Σ. Πέρα και όποτε έχει την ευκαιρία επισκέπτεται και τα Ιωάννινα.

Veroia 2018_November_korasidesΣτις κορασίδες κέρδισε πάλι σε ουσία και εντυπώσεις η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Η 13χρονη πρωταθλήτρια επικράτησε στον τελικό της Δήμητρας Πετσίβα με 3-0 σετ και πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία έπειτα από εκείνο στο αναπτυξιακό της Ελευσίνας (11-7, 13-11, 11-2). Ήταν παρούσα δε, και στον τελικό της Κοζάνης πριν από έναν μήνα. Η Πετσίβα είχε πετύχει οριακή νίκη στην 4άδα επί του 2ου φαβορί, της Μαρίας Δημητρίου.  

Νέους νικητές είχαμε και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και μάλιστα με δύο παιδιά από την Περιφέρεια. Από τη θέση 6 των seedingο Ευάγγελος Δερνεξής έκανε εξαιρετική πορεία στους παμπαίδες και πανηγύρισε κύπελλο στα αναπτυξιακά για πρώτη φορά. Ο Εβρίτης αθλητής έκαμψε στον τελικό τον Παναγιώτη Ατσικπάση με 3-1 σετ (10-12, 11-7, 11-7, 11-5). Στα ημιτελικά ο πρωταθλητής επιβλήθηκε με 3-0 σετ του 1ου φαβορί, του Σάββα Βατσακλή. Ο Ατσικπάσης είχε ξεπεράσει στην 8άδα το 2ο φαβορί, τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-2 σετ. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός όπου συναντήθηκαν δύο αθλητές της Δόξας Πεύκης (ο Βατσακλής νίκησε τον Γιώργο Μαρούλη).

Στις παγκορασίδες έφτασε στον πρώτο τίτλο της η Ζωή Καζάκου. Η Χανιώτισσα αθλήτρια, που φέτος αγωνίζεται στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, άρχισε ως νούμερο 3 και στον τελικό κατέβαλλε το 1ο φαβορί, τη Χρυσούλα Καμπουράκη, με 3-0 σετ (11-5, 11-9, 11-6). Στον ημιτελικό γύρο είχε νικήσει και το νούμερο 2, τη Βασιλική Μπουλά.

Οι αγώνες άρχισαν στις 9 το πρωί του Σαββάτου και νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης. Ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης κήρυξε την έναρξη του τουρνουά, ευχαρίστησε για τη μεγάλη ανταπόκριση και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ο πρόεδρος του Ο.Ε.Α. Βέροιας Μανώλης Σοφιανίδης ευχαρίστησε όλες τις αποστολές για τη συμμετοχή τους και τον δήμαρχο για τη στήριξή του στο όπεν. Φέτος δεν μπόρεσε να επισκεφτεί τη Βέροια ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης, αλλά διαβάστηκε ο σύντομος χαιρετισμός του. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι λυπάται που για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στους αγώνες, ευχαρίστησε τον δήμο, τους χορηγούς και γενικά όλους τους ανθρώπους, που στηρίζουν τη διοργάνωση και συνεχάρη τα δύο σωματεία της πόλης για τη συνεχή και άοκνη προσπάθειά τους στο άθλημα. Στην τελετή έναρξης ήταν επίσης παρόντες ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας της Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Στέργιος Διαμαντής, ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος, όπως φυσικά και ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας Ευάγγελος Τσιαλτζούδης, πατέρας του εκλιπόντος.

Veroia 2018_Vravefsi_Vatsaklis_me_dimarxoΣτο πλαίσιο της τελετής έναρξης έγιναν και βραβεύσεις. Ο δήμαρχος Βέροιας απένειμε τιμητική πλακέτα στον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή «για τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων την τελευταία 5ετία». Ουσιαστικά ήταν βράβευση όχι μόνο από τον δήμο αλλά κι από την Τ.Ε. της ομοσπονδίας και τα τοπικά σωματεία. Επίσης, ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας βράβευσε τον Αθανάσιο Τρομπούκη, πρώην έφορο της ομάδας (1997-2005) για την προσφορά του στο άθλημα. Τα βραβείο απένειμε ο Ευάγγελος Τσιαλτζούδης.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Ιάσονας Κορδούτης (Ε.Α. Βόχας)

3. Γιάννης Δαμιανής (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Μαίρη Κουκουτού (Τελαμών Σαλαμίνας)

4. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ευάγγελος Μαλλιαρός (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)

2. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Κίμωνας Μήτκας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

3. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Σωτηρία Νικολαΐδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ευάγγελος Δερνεξής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Παναγιώτης Ατσίκπασης (Α.Σ. Μεσογειακός)

3. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

4. Γιώργος Μαρούλης (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

4. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Τη φετινή προσπάθεια στη Βέροια στήριξαν συνολικά 19 χορηγοί και ήταν οι εξής:

Ξενοδοχείο «Veriopolis»

Ξενοδοχείο «Λοζίτσι»

Ξενοδοχείο «Villa Elia»

Ξενοδοχείο «Μακεδονία»

Ξενοδοχείο «Αγρόκτημα Καψάλη»

Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον»

Βιομηχανία τροφίμων «Panini»

Αναψυκτικά «Τέρψις»

Εργαστήριο donuts «Mr. Tony»

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών Ping pong «e-pingpongshop.gr»

Γραφικές τέχνες «logoGRAF»

Καφέ «Bruno»

Ζαχαρολοπλαστεία «Κριαράς»

Ψησταριά «Φουλ της Σούβλας»

Ψητοπωλείο «Γιάννης»

Ταβέρνα «Αγγελικόν»

Εστιατόριο «Goody’s»

Εστιατόριο «Στάση»

Εστιατόριο «Mr. Wurst»

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ