Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους ρυθμούς των εκτός έδρας αγώνων τους για τα E.C.Q. οι εθνικές μας ομάδες

Τον δρόμο για τις νέες…επικίνδυνες αποστολές στα European Championships Qualifications παίρνουν νωρίς το πρωί οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι άνδρες «πετάνε» για το Λιντς, όπου το βράδυ της Τρίτης (21.15 ώρα Ελλάδας) θ’ αντιμετωπίσουν την Αυστρία για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Β της Championship Division. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα παρατάξει τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου και Δημήτρη Παπαδημητρίου. Οι γυναίκες αναχωρούν για το Σκούρουπ της Σουηδίας, όπου μεθαύριο στις 19.30 θ’ αναμετρηθούν με το εθνικό συγκρότημα της χώρας για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α της Challenge Division. Η Μαρία Χριστοφοράκη, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Κατερίνα Τόλιου είναι οι αθλήτριες, στις οποίες θα στηριχτεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας.

Οι τελευταίοι αγώνες των ομάδων μας για το 2012 έχουν τη σημασία τους για διαφορετικούς, όμως, λόγους. Οι άνδρες προέρχονται από τη σπουδαία επικράτηση κόντρα στη Ρωσία και ξέρουν ότι με μία ακόμα νίκη θα εξασφαλίσουν μία από τις πέντε πρώτες θέσεις του γκρουπ, που τους διατηρούν στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Οι γυναίκες είναι στην τελευταία θέση του δικού τους γκρουπ με δύο ήττες, προσπαθούν να γίνονται ανταγωνιστικές σε κάθε ματς κι αυτό θα κάνουν και στη Σκανδιναβία, άσχετα αν κι εκεί έχουν τον ρόλο του αουτσάιντερ.

Για τη νέα πολύ δύσκολη προσπάθεια των ανδρών ο Κώστας Βατσακλής δήλωσε: «Κατεβαίνουμε χωρίς τον Κρεάνγκα και σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Περιμένουμε να δούμε και τη σύνθεση των Αυστριακών, που σαφώς μας ενδιαφέρει. Προς το παρόν κάνουν αλλαγές στην ομάδα, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Σλάγκερ, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα κι αν λείψει και την Τρίτη πιστεύω ότι είναι ισορροπημένος ο αγώνας. Ο Γκιώνης προέρχεται από δύο νίκες στο ευρωπαϊκό ματς της Ανζέ, έχει και άριστη ψυχολογία και μπορεί να πετύχει δύο νίκες, που θ’ αυξήσουν κατακόρυφα τις ελπίδες μας για την τελική επικράτηση. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Παπαγεωργίου, ενώ ο Παπαδημητρίου έχει πολλή όρεξη ν’ αγωνιστεί στον θεσμό και ξέρω ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει».

Από την πλευρά της γυναικείας ομάδας ο Γιώργος Καρύτσας επισήμανε: «Αναμφίβολα η αντίπαλη ομάδα είναι το φαβορί και σε αυτόν τον αγώνα μας. Μας δίνεται όμως, μία ακόμα ευκαιρία να παίξουμε ελεύθερα σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο. Στην πρεμιέρα με τη Σερβία δείξαμε κακό πρόσωπο. Βελτιωθήκαμε στην αναμέτρηση με την Ουκρανία και καλούμαστε να κάνουμε αξιόλογη εμφάνιση και με τις Σουηδέζες ώστε τουλάχιστον να είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθειά μας».

Οι διεθνείς μας συνέχισαν τις τελευταίες ημέρες σε διαφορετικά μέρη την προετοιμασία τους και θα την ολοκληρώσουν ουσιαστικά τη Δευτέρα με προπόνηση στους χώρους τέλεσης των αγώνων. Για την εθνική ανδρών, πέρα από τις διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, που είχε αυτή την εβδομάδα ο Γκιώνης στη Γαλλία, ο Παπαδημητρίου είναι στη Γερμανία με την ομάδα του, την Κολωνία και θα πάει αύριο στο Λιντς από τη Φρανκφούρτη. Στην εθνική γυναικών, Εξάρχου και Χριστοφοράκη είναι αυτές τις ημέρες στη Σουηδία για τους αγώνες πρωταθλήματος, που έδωσαν με τη Στόρφορς και νωρίς αύριο θα μεταβούν με τρένο από το Όρεμπρο στο Σκούρουπ. Λεωφορεία και τρένα θα πάρουν και οι διεθνείς που θ’ αναχωρήσουν από την Αθήνα. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουν οι άνδρες στο Λιντς από τη Βιέννη, ενώ η αποστολή της εθνικής γυναικών θα μεταβεί μέσω Μονάχου στην Κοπεγχάγη και από εκεί με τρένο στο Μάλμε…

* Στη σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας και τον όμιλο του Βορρά η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου βοήθησαν καθοριστικά το Σάββατο τη Στόρφορς να πετύχει δύο νίκες. Αρχικά με 6-4 κόντρα στη Σπαρβάγκενς, που είναι 1η στη βαθμολογία κι έπειτα με 6-2 απέναντι στη Λέκστορπς. Οι αγώνες έγιναν στην έδρα της τελευταίας. Στη συνάντηση με τη Σπαρβάγκενς οι διεθνείς Ελληνίδες είχαν από δύο νίκες (κατέβαλλαν και οι δύο τη Μάρλεν Άπελγκρεν και τη Σοφία Βέστχολμ) και μία ήττα (αμφότερες από την Κινέζα Σουν Τζίε). Στον αγώνα με τη γηπεδούχο Λέκστορπς η Χριστοφοράκη είχε τρία θετικά αποτελέσματα (κατέβαλλε κατά σειρά την Έμα Σιόγκρεν, τη Γιόνα Έρλαντσον και τη διεθνή Τζένιφερ Τζόνσον), ενώ η Εξάρχου εμφάνισε μία νίκη (επί της Γιόνα Έρλαντσον) και μία ήττα (από τη Τζένιφερ Τζόνσον). Τα κορίτσια πήγαν τόσο καλά, που στο ρεπορτάζ για τους αγώνες το σάιτ του σωματείου είχε τον τίτλο «Το ελληνικό Στόρφορς έκανε δύο νίκες»! Συνολικά η ομάδα έχει τρεις νίκες και δύο ήττες και είναι 4η στην κατάταξη. Οι τέταρτοι συγκεντρωτικοί αγώνες για το σουηδικό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Δεκεμβρίου.

* Θαυμάσια παρουσία είχε και η Αγγελίνα Παπαδάκη στον σαββατιάτικο αγώνα της για τη Serie Α της Ιταλίας. Η Νορμπέλο έφερε ισοπαλία 3-3 εντός έδρας με τη Σαντονατέζε για την 3η αγωνιστική και διατηρήθηκε μαζί της στην κορυφή της βαθμολογίας. Η 23χρονη αριστερόχειρας έφτασε σε σπουδαία νίκη εναντίον της πολύπειρης πρώην διεθνούς Λάουρα Νεγκριζόλι, με 3-2 σετ. Νωρίτερα, δεν μπόρεσε να κάμψει τη νυν διεθνή Ιταλίδα Λίζα Ριντόλφι κι έχασε 3-0.

* Νικηφόρα συνέχισε στην Μπουντεσλίγκα 2 του Βορρά η Κολωνία του Παπαδημητρίου. Χτες επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπόρσουμ με 9-4, σήμερα της Ουνιόν Βέλμπερτ εντός έδρας με 9-6 και τώρα είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς. Παίζοντας πάντα στη θέση 2 της ομάδας του ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε το Σάββατο αξιοσημείωτη νίκη εναντίον του διεθνή Σλοβένου Γιαν Ζίμπρατ με 3-1 σετ και αργότερα έχασε από τον Ρουμάνο, πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων, Χόνορ Ζοκς με 3-0, αλλά με οριακή διαφορά σε όλα τα σετ. Από τους ίδιους αθλητές ο Παπαδημητρίου έχασε στο διπλό με παρτενέρ τον Ντένις Μορταζάβι. Την Κυριακή με τη Βέλμπερτ δεν έπαιξε το ίδιο καλά και γνώρισε δύο ήττες από τους δυνατούς Ρουμάνους διεθνείς Άντριαν Ντοντεάν (3-0 σετ) και Οβίντιου Ιονέσκου (3-1). Επίσης είχε ήττα στο διπλό από τους ίδιους αθλητές με συμπαίκτη τον Μάρκους Στέινφελντ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ