Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διεκδικεί μετάλλιο η Ελλάδα στο ομαδικό παίδων του ουγγρικού όπεν

Hungarian Open_2018_Madesis-Aivatidis

Hungarian Open_2018_Madesis-AivatidisΕξαιρετική προσπάθεια απ’ όλες τις ομάδες χαρακτήρισε την ελληνική παρουσία στην τρίτη μέρα του ουγγρικού όπεν νέων, που φιλοξενείται στο Σομπάτελι. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η πορεία του Ιάκωβου Αϊβατίδη και του Αλέξανδρου Μαδέση, οι οποίοι από την τρίτη σειρά των seeding της κλήρωσης πρώτευσαν στον όμιλό τους με δύο σπουδαίες νίκες και προκρίθηκαν στην κορυφαία 8άδα του ομαδικού παίδων. Αύριο διεκδικούν κόντρα στη Ρωσία την είσοδο στα ημιτελικά και κατ’ επέκταση θέση στα μετάλλια. Πρόκριση στο ταμπλό έδινε μόνο η 1η θέση. Μέχρι τέλους την κυνήγησαν από τους ομίλους τους και τα κορίτσια. Στο ομαδικό νεανίδων η μικτή Ιαπωνίας-Ελλάδας-Σλοβενίας, στην οποία αγωνίστηκε η Ελισάβετ Τέρπου, έχασε το βράδυ στο καθοριστικό ματς από τη Γαλλία. Η ομάδα των κορασίδων (Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου) αποκλείστηκε επίσης με τη 2η θέση από το δικό της γκρουπ χάνοντας από την Αίγυπτο.

Τα προκριματικά του ομαδικού παίδων περιλάμβαναν 27 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 8 γκρουπ. Με αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση σε όλες τις αποστολές η Ελλάδα αναδείχτηκε νικήτρια στο 2ο γκρουπ και πέρασε στο ταμπλό των «8». Με την καθοδήγηση του Αλέξη Αρσενιάδη οι αθλητές του Π.Κ.Δ. Ταύρου απέδωσαν θαυμάσιο πινγκ πονγκ και στις πρώτες τους ακόμα εμπειρίες από τέτοια τουρνουά άφησαν πολύ καλά δείγματα γραφής. Το δίδυμο έκαμψε αρχικά με 3-2 τη Σουηδία, μία από τις παραδοσιακά δυνατές χώρες σε όλες τις ηλικίες. Ο Μαδέσης επικράτησε και στα δύο ατομικά παιχνίδια του κόντρα στον Έλιοτ Λούντκβιστ με 3-0 σετ και τον Καρλ Γκράναθ με 3-1. Ενδιάμεσα ο Αϊβατίδης έχασε με 3-0 σετ από τον Γκράναθ και με 3-1 από τον Λούντκβιστ, όμως στο διπλό οι πρωταθλητές μας είχαν νικήσει τους ίδιους αντιπάλους με 3-0 σετ.

Το μεσημέρι ήρθε νέα πολύ σημαντική επικράτηση απέναντι στη μικτή Καναδά/Περού, που είναι η Mixed 1 και το 2ο φαβορί του αγωνίσματος (φυσικά και επικεφαλής του γκρουπ). Η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0, έχασε οριακά το διπλό και αργότερα δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά έδειξε και ψυχολογικά δυνατή για να πάρει την πολύτιμη νίκη στο τέλος με 3-2. Να σημειωθεί κατ’ αρχάς ότι τόσο ο Μαδέσης (στην αρχή του ματς) όσο και ο Αϊβατίδης (στον επίλογο) κατέβαλλαν με 3-2 σετ τον Περουβιανό Κάρλος Φερνάντεζ, ο οποίος είναι νούμερο 1 φαβορί στο απλό παίδων. Επιπλέον, ο Αϊβατίδης ξεπέρασε στα πέντε σετ και τον κινεζικής καταγωγής Σου Νταβίντ. Το διπλό χάθηκε με 3-2 και στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι ο Μαδέσης κάμφθηκε από τον Σου με 3-1.Νώρις αύριο το μεσημέρι η Ελλάδα δίνει τον προημιτελικό με τη Ρωσία και χωρίς άγχος θα παλέψει για το καλύτερο.

Στο ομαδικό νεανίδων (21 συμμετοχές) η Τέρπου μετέχει στη μικτή Ιαπωνίας-Σλοβενίας-Ελλάδας. Συνεργάζεται με τη Γιαπωνέζα Αρούνα Ότζιο και τη Σλοβένα Λία Παουλίν. Στην αρχική φάση η ομάδα αγωνίστηκε στο 6ο γκρουπ και κατέκτησε τη 2η θέση με δύο νίκες και μια ήττα. Στην πρεμιέρα η Mixed 1 έκαμψε με 3-1 τη Mixed 2 (Σουηδία/Σλοβακία). Η πρωταθλήτριά μας έχασε με 3-0 σετ από τη Σουηδέζα Ρεμπέκα Μούσκαντορ. Στη 2η αγωνιστική η ομάδα νίκησε 3-0 τη Λευκορωσία με την Τέρπου να επιβάλλεται της Κατσιάρινα Άμπλαμ με 3-0 σετ. Το βράδυ έπαιξε για την πρωτιά κόντρα στην επικεφαλής του γκρουπ Γαλλία, που ήταν επίσης αήττητη. Έκανε καλή προσπάθεια ώσπου λύγισε με 3-1 και έμεινε εκτός ταμπλό. Η Τέρπου τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας και έχασε με 3-2 σετ από την Ίζα Κοκ.

Στο ομαδικό κορασίδων μετείχαν 24 ομάδες και η Ελλάδα πάλεψε για την πρόκριση από το 3ο γκρουπ ώσπου κάμφθηκε στο καθοριστικό ματς για την 1η θέση από την επικεφαλής Αίγυπτο. Το δίδυμο της Φωτιάδου και της Παπαδημητρίου έκαμψε αρχικά πολύ δύσκολα τη Σλοβακία με 3-2. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε την Έμα Σινκούροβα με 3-1 σετ και την Αντριάνα Ιλάσοβα με 3-0 και στο φινάλε η Φωτιάδου νίκησε τη Σινκούροβα με 3-1. Νωρίτερα χάθηκε το διπλό με 3-1 από τις ίδιες αντιπάλους, ενώ η Φωτιάδου λύγισε στον πρώτο της αγώνα από την Ιλάσοβα με 3-2.

Στην τελευταία αγωνιστική τα κορίτσια της Λάουρα Νικουλάε έδωσαν το καθοριστικό με την Αίγυπτο, το 3ο φαβορί του αγωνίσματος. Εδώ τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλά και τελικά η ήττα με 3-1 τα άφησε στη 2η θέση. Ως πρώτη παίκτρια της ομάδας η Παπαδημητρίου γνώρισε αυτή τη φορά δύο ήττες. Έχασε 3-1 σετ από τη Χεντ Φατί κι επίσης 3-1 από τη συμπαίκτριά της σε άλλα διεθνή τουρνουά Φαρίντα Μπανταγουέι. Μαζί με τη Φωτιάδου νίκησαν τις ίδιες αθλήτριες με 3-0 σετ στο διπλό, ενώ νωρίτερα είχε ηττηθεί με 3-0 και η Φωτιάδου από την Μπανταγουέι. Το Σάββατο μπαίνουν στο πρόγραμμα του τουρνουά και τα ατομικά αγωνίσματα σε παίδες και κορασίδες.

 

* Στη φωτό Μαδέσης (αριστερά) και Αϊβατίδης απολαμβάνουν την επιτυχία τους στην Ουγγαρία.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ