Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός στον 3ο προκριματικό γύρο για τον Γκιώνη στο World Tour της Αυστρίας

Sweden 2017_Gionis

Sweden 2017_GionisΣτον 3ο προκριματικό γύρο του απλού γνώρισε ο Παναγιώτης Γκιώνης την ήττα και τον αποκλεισμό στο αυστριακό World Tour Platinum, που διεξάγεται στο Λιντς. Ο κορυφαίος αμυντικός είχε περάσει δύο γύρους την Τρίτη και πήγε σήμερα στην καθοριστική δεύτερη μέρα των προκριματικών για να κυνηγήσει με δύο νίκες τον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό. Αντιμετώπισε τον δυνατό Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο, παρουσιάστηκε από την αρχή ικανός για την επικράτηση, ώσπου κάμφθηκε με 4-1 σετ κι έμεινε έξω από τον τελευταίο νοκ άουτ προκριματικό. Κατέκτησε το 1ο σετ, είχε τις ευκαιρίες του να πάρει και το 2ο ή να προηγηθεί ξανά στο 3ο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Πάντως, θα πάρει πόντους για την παγκόσμια κατάταξη, όπως θα έχει βαθμολογική βελτίωση και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που επίσης αγωνίστηκε στο Λιντς και ηττήθηκε στον 2ο γύρο των προκριματικών. Στο κοουτσάρισμα ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης (νούμερο 48 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) είχε προχωρήσει χωρίς αγώνα στους «128» των προκριματικών κι εκεί απέκλεισε χτες με 4-0 σετ τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα. Το μεσημέρι στους «64» είχε σαφώς επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Μαζατάκα Μοριζόνο, ο οποίος είναι στο νούμερο 39 του διεθνούς rankinglistκαι τον περασμένο Μάιο στην Μπανγκόκ πήρε τη 2η θέση στο τουρνουά Challenge της Ταϊλάνδης, ενώ έχει κορυφαίες διακρίσεις στο διπλό ανδρών με δύο χρυσά μετάλλια σε μεγάλους τελικούς των World Tour (2015 και 2017) και ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017!

Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας άρχισε εξαιρετικά και κατέκτησε εύκολα το 1ο σετ. Άμεσα είχε τη δυνατότητα να δώσει ανάλογη συνέχεια, όμως κάμφθηκε στις λεπτομέρειες. Στο 2ο σετ και το 9-9 έχασε δύο πόντους στη σειρά, ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε 6-2 και 7-4 για να ισοφαριστεί σε 8-8 και τελικά να χάσει ξανά με οριακή διαφορά. Ο 23χρονος αριστερόχειρας απέκτησε και ψυχολογικό αβαντάζ, ενώ είχε και τις απαραίτητες δυνάμεις για ν’ αντιμετωπίσει τον τρόπο παιχνιδιού του πρωταθλητή μας. Ήταν κλειστά και τα επόμενα σετ, απλά ο Ιάπωνας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η εξέλιξη 11-4, 9-11, 9-11, 8-11 και 7-11.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ