Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο αυστριακό World Tour από αύριο Γκιώνης, Σγουρόπουλος, στο Challenge της Λευκορωσίας την άλλη εβδομάδα ο Αγγελάκης

DSC5809

 DSC5809Μετρούν δυνάμεις και αναζητούν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο αυστριακό όπεν. Το τελευταίο World Tour για το 2018 κάνει πρεμιέρα αύριο στο Λιντς, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και συγκεντρώνει πολύ δυνατούς αθλητές, καθώς εντάσσεται στην κορυφαία βαθμίδα των τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), τα επονομαζόμενα Platinum. Οι αθλητές της προολυμπιακής μας ομάδας θα κυνηγήσουν το καλύτερο υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή και αρχίζουν την προσπάθειά τους από την πολύ δύσκολη διαδικασία των προκριματικών γύρων του απλού. Την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν στη Λευκορωσία και τα Challenge όπεν της I.T.T.F. για το 2018 και θα υπάρχει κι εκεί ελληνική συμμετοχή. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης θα πάει στο Μινσκ και θα μετάσχει στους αγώνες, που θα γίνουν από τις 13 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Το World Tour της Αυστρίας δεν εμφανίζεται απλά σαν… Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τοπ ονόματα και συμμετοχές από πέντε ηπείρους, αλλά ίσως είναι και πιο δυνατό από αυτό, καθώς έχει μεγάλο αριθμό αθλητών κι αθλητριών από τις ισχυρές χώρες του αθλήματος. Αρκεί να σημειώσουμε ότι από την κυρίαρχη Κίνα, για παράδειγμα, μετέχουν 13 άνδρες και 14 γυναίκες!

Τα προκριματικά γίνονται σε νοκ άουτ παιχνίδια και όχι σε γκρουπ και οι αθλητές πρέπει να περάσουν το …βουνό των τεσσάρων γύρων για να βρεθούν στις 16 προνομιούχες θέσεις και να προκριθούν στο ταμπλό των «32». Εκεί θα περιμένουν τα 16 seedingμε τα πρώτα φαβορί του όπεν να είναι οι Κινέζοι πρωταθλητές Φαν Ζεντόνγκ και Σου Σιν, που χτες στη Στοκχόλμη κοντραρίστηκαν στον τελικό σου σουηδικού World Tour (4-1 σετ ο Φαν).

Ο Γκιώνης περνάει bye τον 1ο προκριματικό γύρο και αύριο το απόγευμα (17:40 Ελλάδας) αντιμετωπίζει για τους «128» τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, μεγάλο αντίπαλο του Σγουρόπουλου σε κορυφαίες διοργανώσεις νέων τα τελευταία χρόνια. Αν νικήσει τότε στον 3ο προκριματικό γύρο πιθανόν θα συναντήσει τον Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο (προχωρά επίσης χωρίς αγώνα και περιμένει είτε τον Σουηδό Άντον Σέλμπεργκ είτε τον Σλοβάκο Αλεξάντερ Βάλουκ)

Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στον 1ο γύρο με τον Λούκα Μλαντένοβιτς από το Λουξεμβούργο. Είναι επικίνδυνος νεαρός αθλητής, που στον πρόσφατο αγώνα της εθνικής μας με το Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε πετύχει νίκη-έκπληξη απέναντι στον Γκιώνη. Ο αγώνας αρχίζει στις 11:00 Ελλάδας. Εφόσον προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων θ’ αντιμετωπίσει αύριο τον Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ.

Οι διεθνείς μας είχαν δηλώσει και στο διπλό ανδρών (ο Γκιώνης με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ και ο Σγουρόπουλος με τον Πορτογάλο Ντιόγκο Καρβάλιο), αλλά δεν θ’ αγωνιστούν επειδή υπάρχει όριο συμμετοχών. Μόνο 16 ζευγάρια θ’ αγωνιστούν σε έναν προκριματικό γύρο και οι νικητές θα συμπληρώσουν τα 8 φαβορί, που βρίσκονται ήδη στο ταμπλό.

Αμέσως μετά έρχεται το όπεν του Μινσκ, που είναι από την τρίτη βαθμίδα των επαμειβόμενων τουρνουά της I.T.T.F., τα λεγόμενα Challenge. Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας ο Αγγελάκης θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική του κατάσταση μέσα από δυνατά παιχνίδια, μάλιστα πρόκειται να πάρει μέρος και στο απλό για αθλητές έως 21 ετών στην τελευταία του χρονιά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Το τουρνουά θ’ αρχίσει την άλλη Τρίτη και θα τελειώσει την Κυριακή 18 του μήνα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ