Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά μετάλλια ο Σταματούρος, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό Νέων γυναικών η Τέρπου

Stamatouros kai_Terpou_1

Stamatouros kai_Terpou_1Ο Γιώργος Σταματούρος και η Ελισάβετ Τέρπου αναδείχτηκαν σήμερα πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό Νέων ανδρών και το απλό Νέων γυναικών αντίστοιχα για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Ο 19χρονος αθλητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κατέκτησε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στο απλό. Επιπλέον, έγινε μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανελληνίου πρωταθλήματος διότι πρώτευσε και στο διπλό Νέων ανδρών με τον επίσης 19χρονο Στράτο Δαμιανή του Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Η 18χρονη αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά πανηγύρισε αυτή τη διάκριση στην πρώτη χρονιά της στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και καθώς τον Απρίλιο προηγήθηκε ο αντίστοιχος τίτλος της στις νεάνιδες θα κλείσει εξαιρετικά το 2018. Στο διπλό Νέων γυναικών το κύπελλο πήραν η 17χρονη Ιωάννα Γερασιμάτου από τα Ταταύλα με τη 14χρονη Χρυσή Φωτιάδου από τις Σάρισες Φλώρινας. Η διοργάνωση, που έγινε στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, επανεμφανίστηκε στο καλεντάρι της ομοσπονδίας ύστερα από 7 χρόνια και φάνηκε η χρησιμότητά της ειδικά για τους αθλητές, που έχουν αφήσει την εφηβική κατηγορία. Επιπλέον, ξεχωριστό χρώμα στους αγώνες χάρισε το διήμερο live streaming από την αρχή του προγράμματος, που έγινε σε παραγωγή του Sportshero. Σήμερα καλύφθηκαν δύο τραπέζια, το 5 και το 8, στα οποία έγιναν και οι τελικοί. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να δουν τα βίντεο της Κυριακής στο λινκ 1 https://www.youtube.com/watch?v=1p5PSsemHBU&fbclid=IwAR1VXXWb22oxS5oZFl8fd7_dL-xSKl-FggEhqaWgaTm4uoEF8NDOPQ7U7OA και το λινκ 2 https://www.youtube.com/watch?v=nhZjjMPNMqI&fbclid=IwAR0y7Im8dIEwcdqbiiQeJ5u8xtzArErOGQrGMYwZh2cD3gW4XTUowAnAzKg.

Mens singles_final_Stamatouros_me_AntoniadiΟ Σταματούρος ήταν νούμερο 2 φαβορί στους άνδρες κι έφτασε στον τίτλο χάνοντας μόλις ένα επί μέρους σετ. Στον τελικό συνάντησε το 1ο φαβορί του αγωνίσματος τον Νίκο Αντωνιάδη. Εφάρμοσε έξυπνο παιχνίδι, πέρασε τα επιθετικά του χτυπήματα και πήρε τη νίκη με 4-1 (11-5, 11-9, 11-7, 5-11, 11-6). Πιστοποίησε την αγωνιστική του εξέλιξη, όπως και την καλή του φόρμα, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε την ευκαιρία να δώσει και τον πρώτο του αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη γαλλική Ενεμπόν. Ο Αντωνιάδης είχε κι αυτός ευρείες νίκες στο αγώνισμα κι έπειτα από τα θετικά αποτελέσματά του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας έδειξε και σε αυτό το ατομικό πρωτάθλημα ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Σταματούρος πρώτευσε το Σάββατο στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-0 τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο (Φιλονίκης) και τον Σταμάτη Μουρούτσο (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας). Από τη βάση του ταμπλό προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα και στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ιάκωβο Αϊβατίδη (Π.Κ.Δ. Ταύρου) με 3-0 σετ. Στους «16» ξεπέρασε τον Νίκο Κορδαλή (Ε.Α. Βόχας) με 3-0, στην 8άδα τον Κωνσταντίνο Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς) επίσης με 3-0 και στην 4άδα τον Δημήτρη Κορδούτη με 4-0 σετ

Aplo Neon_andron_aponomiΣτην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Αντωνιάδης επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ με νίκη 3-0 σετ του Δημήτρη Μάντζιου της Κορωνίδας Γαλατσίου. Στον όμιλο ήταν και ο Μάριος Καντανής από τον Ποσειδώνα Τήνου, αλλά δεν «κατέβηκε». Στους «64» ο Αντωνιάδης είχε byeκαι στους «32» απέκλεισε με 3-1 σετ τον Σωκράτη Γιαννούτσο του Γ.Α.Ο. Πειραιά. Στη 16άδα κατέβαλλε με 3-0 τον Ιάσονα Κορδούτη (Ε.Α. Βόχας), στην 8άδα τον Γιάννη Δαμιανή (Π.Κ.Δ. Ταύρου) με το ίδιο σκορ και στην 4άδα τον Δημήτρη Στάμου με 4-0 σετ.

Τα δυο πρώτα φαβορί έφτασαν και στον τελικό του απλού Νέων γυναικών. Η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 1) και η Ιωάννα Γερασιμάτου πρόσφεραν στο κοινό μία ακόμα δυνατή αναμέτρηση ύστερα από εκείνες σε άλλα Πανελλήνια πρωταθλήματα και αναπτυξιακά τουρνουά. Η Τέρπου ήταν καλύτερη, όπως προ μηνών στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων απέναντι στην ίδια αντίπαλο, και επικράτησε με 4-0 σετ (11-3, 11-8, 11-7, 13-11). Πήρε πολλούς πόντους από το σερβίς και την επίθεση και γενικά είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο 4ο σετ η Γερασιμάτου προηγήθηκε 8-4, αργότερα είχε και σετ μπολ, αλλά δέχτηκε την ανατροπή. Από κάποιο σημείο κι έπειτα έβγαλε και κάποια κούραση, ενώ η αθλήτρια του Γ.Α.Ο.Π. έδειξε πιο έτοιμη από κάθε πλευρά, μάλιστα προερχόταν κι από τις επιτυχίες στο διεθνές τουρνουά της Αιγύπτου (ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο).

Women s_singles_final_Terpou_me_GerasimatouΗ Τέρπου είχε κυριαρχήσει αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Γεωργίας Πρωτοπαπαδάκη του Ο.Α. Χανίων, της Δέσποινας Άμπα (Σάρθσες Φλώρινας) και τηςNeon ginaikon_aplo_aponomi Ελένης Καραμέτου (Π.Α.Ο. Φυλής). Στο ταμπλό των «32» είχε αρχικά byeκαι στη 16άδα απέκλεισε τη Μαίρη Κουκουτού του Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά έκαμψε την Κωνσταντίνα Παντερή (ΑΛΦΑ Καλλιθέας) με 3-1 και στα ημιτελικά την Αλεξάνδρα Τουντακόβα με 4-0 σετ.

Η Γερασιμάτου νίκησε στο 2ο γκρουπ με 3-0 την Άννα Παπαγεωργίου (Αθηνά Μαγκουφάνας) και τη Θεανώ Τόμπρου (Ποσειδών Τήνου) και είχε άνευ αγώνα με την Αναστασία Μπενίση (Π.Α.Ο. Φυλής). Στις «32» είχε bye, στις «16» κατέβαλλε με 3-0 τη Στέλλα Γαβαλά (ΑΛΦΑ Καλλιθέας) και στις «8» την Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου με το ίδιο σκορ (Άρης 2006). Πολύ δύσκολο έργο είχε στον ημιτελικό με την Ελένη Σοφρά ώσπου πήρε τη νίκη με 4-2 σετ.

Mens double_Final_fasiΣτο διπλό Νέων ανδρών διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα νούμερο 1 και 2 του ταμπλό. Ο Γιώργος Σταματούρος και ο Στράτος Δαμιανής, που άρχισαν την πορεία τους από την κορυφή του ταμπλό, έδειξαν ότι είχαν τον πρώτο λόγο. Στον θεαματικό και ποιοτικό τελικό με τους Δημήτρη Κορδούτη και Ιάσονα Κορδούτη υπερίσχυσαν σε όλες τις κρίσιμες στιγμές κι έφτασαν στη νίκη με 3-0 (13-11, 11-8, 11-8). Στο 3ο σετ χρειάστηκε να κάνουν μικρή ανατροπή και να προστεθεί ότι γενικά στο ταμπλό των «32» δεν έχασαν ούτε σετ. Ξεχωριστό και το σκηνικό με τα αδέρφια Κορδούτη ν’ αγωνίζονται και την αδερφή τους Θάλεια (επίσης διακεκριμένη αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης) να είναι στον πάγκο (παιδιά των παλιών πρωταθλητών Ελλάδας Γιάννη Κορδούτη και Διάνας Ζέρδιλα). Στα ημιτελικά οι πρωταθλητές απέκλεισαν τα αδέρφια Στάμου με 3-0 σετ, ενώ οι φιναλίστ του τελικού νίκησαν τους Γιάννη Δαμιανή/Μιχάλη Διαμαντόπουλο με 3-1.

Diplo Neon_ginaikon_odigies_ston_telikoΤα δύο πρώτα φαβορί μετείχαν και στον τελικό του διπλού Νέων γυναικών. Η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Χρυσή Φωτιάδου, που ήταν στη βάση του ταμπλό, έχασαν το 1ο σετ από τις Ελισάβετ Τέρπου/Ελένη Σοφρά, αλλά μετά σταθεροποίησαν την απόδοσή τους, εφάρμοσαν καλή τακτική κι έφτασαν στη νίκη με 3-1. Επιπλέον έβγαλαν χημεία, καθώς όχι απλά έπαιξαν πρώτη φορά μαζί, αλλά ούτε την ευκαιρία για κοινή προπόνηση είχαν, καθώς είναι η μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στις πόλεις όπου προπονούνται. Ιδιαιτερότητα στον τελικό το γεγονός ότι κάθε ζευγάρι είχε αθλήτρια με κομπίνα λάστιχο (επιθετικό «δοντάκι»), την αριστερόχειρα Γερασιμάτου από τη μια πλευρά και τη δεξιόχειρα Σοφρά από την άλλη και η τακτική είχε μεγάλο ρόλο στο ματς. Η εξέλιξη 8-11, 11-6, 11-7 και 11-9. Με 3-1 έληξαν οι ημιτελικοί όπου τα δίδυμα Αλεξάνδρα Τουντακόβα/Δέσποινα Μυτακίδου και Κωνσταντίνα Παντερή/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου κάμφθηκαν από τις Γερασιμάτου/Φωτιάδου και Τέρπου/Σοφρά αντίστοιχα.

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νίκος Αντωνιάδης (Ο.Α. Χανίων)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Άρης Νικαίας)

-. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Ελένη Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

-. Αλεξάνδρα Τουντακόβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

Neon andron_Diplo_aponomi1. Γιώργος Σταματούρος/Στράτος Δαμιανής (Ολυμπιακός/Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. Δημήτρης Κορδούτης/Ιάσονας Κορδούτης (Άρης Νικαίας/Ε.Α. Βόχας)

3. Δημήτρης Στάμου/Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

-. Γιάννης Δαμιανής/Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου/Χρυσή Φωτιάδου (Α.Ο. Ταταύλα/Σάρισες Φλώρινας)

2. Ελισάβετ Τέρπου/Ελένη Σοφρά (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Αλεξάνδρα Τουντακόβα/Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

-. Κωνσταντίνα Παντερή/Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (ΑΛΦΑ Καλλιθέας/Άρης 2006)

* Με πρόωρους αποκλεισμούς της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στο απλό και το διπλό κορασίδων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ελληνική συμμετοχή στο όπεν της Μπρατισλάβας. Στο απλό κατ’ αρχάς, η 14χρονη πρωταθλήτρια, που ήταν νούμερο 1 φαβορί, βρέθηκε σε κακή μέρα και ηττήθηκε στον 2ο γύρο. Πέρασε bye στις «32» κι εκεί κάμφθηκε με 3-0 σετ από τη Ρωσίδα Ντάρια Μικαΐλοβα (6-11, 8-11, 5-11). Στο διπλό με τη Βελγίδα Άβα Σόου, αφού προχώρησαν χωρίς αγώνα στον γύρο των «32», απέκλεισαν το βράδυ του Σαββάτου τις Μόνικα Παρίζκοβα/Μπάρμπορα Μπρεζίνοβα από την Τσεχία με 3-0 (11-7, 11-3, 11-4). Σήμερα στη 16άδα γνώρισαν την ήττα από τις Ισπανίδες Κλαούντια Πέρεθ/Ευγενία Σάστρε με 3-1 σετ (11-6, 9-11, 6-11, 6-11). Στο τουρνουά της Σλοβακίας μετείχε και η 13χρονη Δήμητρα Πετσίβα ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν η πρώην διεθνείς στις νεαρές ηλικίες Μαρία Στεργίου.

 

* Φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Από τις απονομές των γυναικών έλειπε η Ελένη Σοφρά, που έπρεπε να φύγει νωρίτερα από το Σ.Ε.Φ. 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ